Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Przez następnych kilka dni robię eksperyment...
Standardowo przerwa nocna to u mnie 8 godzin i wtedy na czczo mam 93-99.
Wczoraj przypadkowo wyszło 9 godzin przerwy i na czczo 89.
Dzisiaj po planowanych 9 godzinach na czczo 91, a po 10 godzinach już tylko 86.
Może się okazać, że 8 godzin to dla mojego organizmu za mało, a po 10 godzinach jestem na czczo w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 20:14
-
To nie kwestia niewyspania, bo śpię dobrze. O dziwo może się okazać, że jest po prostu istotne czy badam poziom cukru po 8 godzinach bez jedzenia czy po 10...
Za chwilę jem lekką kolację i sprawdzenie będzie za 9 godzin. Z ciekawości sprawdzę też po 10 godzinach, ale myślę że szykowanie się do pracy może mieć już wpływ i nie będzie to miarodajne. W sobotę i niedzielę nie będzie tego problemu więc będę testować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 20:36
-
82 na czczo... u mnie ewidentnie wcześniejsze wstawanie daje niższe cukry, i to trochę potwierdza teorię znajomego kardiologa, ze cukrzyca wychodzi jak się pójdzie na L4 i z tętniącego wszystkim życia klapnie na kanapie; cóż, inaczej się nie dało...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyk878 wrote:82 na czczo... u mnie ewidentnie wcześniejsze wstawanie daje niższe cukry, i to trochę potwierdza teorię znajomego kardiologa, ze cukrzyca wychodzi jak się pójdzie na L4 i z tętniącego wszystkim życia klapnie na kanapie; cóż, inaczej się nie dało...
-
k878 wrote:ja chora
obudziłam się z mega bolącym prawym migdałkiem, temperatura 36,9 póki co
więc żegnajcie dobre cukry - bo zamierzam rozpocząć leczenie m.in. miodkiem, oczywiście bez przesady -
Acha, spoko
-
dzięki za pomysły na leczenie!
niestety, wody z solą nie dam rady, utlenionej nie mam, o szałwii zapomniałam i faktycznie zrobię płukankę
i przetestuję dziś inhalator, który kupiłam dla dzidziusia
mam tylko do niego jakąś solankę jodowo-bromową i muszę poczytać czy przy tarczycy to nie szkodzi, ten brom, bo jod przecież i tak biorę w tabletkach, w ostateczności spróbuję wodę z solą;
jest czosnek, cebula, imbir, pomidorówka wczorajsza była z dodatkiem sosu chili więc też mnie fajnie rozgrzeje; ale miodku przecież też trochę trzeba...
po śniadaniu (standard + łyżeczka miodu) 117
obiecuję, że tylko w syropie z cebuli ten miód będę przyjmowaćCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
ja robiłam inhalacje z samej soli fizjologicznej, synkowi raz z tej mocniejszej
ale zeby nie było kaszlu po infekcji bo tak u mnie zawsze się kończy
w pierwszej ciazy ciązgle byłam chora
w drugiej raz (bo wrociłam do pracy na miesiąc i bach - od razu chora)i przed stwierdzeniem cukrxycy
teraz nie zamierzam w ogóle chorowacale to plany hihi
moje dziecko tez nigdy nie miało kataru, raz mini kaszel...niech tak pozostanie