Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
To chyba musze sprobowac:D
Tylko ja w pierwszej ciazy cukrzycy nie mialam, wiec kinder bueno to bylo dla mnie nic nadzwyczajnegoa mimo to rzucilam sie wtedy na slodkie
a teraz po takiej diecie przypuszczam, ze bedzie to samo x2
jeszcze 24tygodnie..
-
haha, mam swój typ: tiramisu
"było tak: dziewczyna w połogu ma ochotę na coś słodkiego i pobudzającego. Jej mama przygotowuje deser z odrobiną alkoholu, kawy, tłustego sera, cukru i biszkoptów. „Podnieś mnie” odnosi się do regeneracji sił po porodzie."
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,127763,22568218,dostaje-szalu-gdy-na-polskich-makaronach-widze-napisy-al-dente.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 09:39
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Kamcia oj tez bym wolala kinder bueno niz knoppersa
ale chyba zal by mi serce sciskal, ze drugi paluszek musze zostawic
mleczna kanapka tez z kindera?
chyba nigdy nie jadlam
My juz po cmentarzu i obiedziewczoraj bylismy na dwoch, dzis na jednym i teraz wypoczywamy
ale zmarzlismy jak cholera
-
Też już byliśmy na grobach. Mamy u siebie dwa. Z rana bo pogoda niepewna i chcieliśmy zdążyć przed drzemka małego. W drodze powrotnej już kropilo. Synuś jeszcze pobiegal kolo bloku i właśnie śpi. Z pogodą tylko gorzej więc pewnie w domu się zasiedzimy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaz byl z nim u dr
Ma nalot na migdalakach na gardle i powiekszone migdalki. Gardlo go lekko tylko boli takze z dystansem do tej diagnozy podchodze. Stawiam na mononukleoze. Obadamy. Grunt by przeszlo. Jesli to mono to wysypka po tyg sie ppjawi bo taka jest reakcja na antybiotyk -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanie....czy na diecie cukrzycowej (dodam że mam nadwagę a raczej otyłość ) jest jakiś ogranicznik kaloryczny?
-
Amus, ojej, szkoda dziecka; mam nadzieję, że szybko się wykuruje
po talerzu pomidorowej z 3 łyżkami ryżu i 1/4 marchewki -> 125
nie najadłam się oczywiście, zaraz mija 2h to jem drugi taki talerz... może bez marchewki tym razem, samą wodę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 15:37
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
A u mnie na obiad
paluszki rybne
Dzis zjadłam 5 oraz sałatkę z pekińskiej(pekińska, pomidor, kukurydza, por i CZOSNEK z majonezem) do oporu(ile zmiescilam tyle zjadlam)
Tego czosnku mi się chciało
Jadłam 30 minut-cukier pierwszy 107 drugi 96
Sałatka została na obiadokolację mniam mniam
Może ze schabowym? -
nick nieaktualnyKassie bo chodzi do przedszkola
to bardzo popularna choroba ale bardzo mylona z angina. Lekki dyskomfort czuje w gardle a przy angine jest zawsze masakra. Sasiad przechodzil mono kilka msc temu a wykluwa sie ona od 3 tyg do kilku msc. Poza tym dwa tyg temu w morfologi wyszly mu komorki atypowe co pojawia sie przy mono,toxo lub cytomegalii. Nie wiem. Dr nie jestem to takie moje gdybanie. O 16 mial 39.9 chlodzilam go jak moglam dalam nurofen 2 h pozniej 39,8...dalam mu pol tabeltki pyralgiby i juz "tylko" 38,5
-
Hej
u mnie raonjakoś dobrze było i bez ketonów ale wcześnie wstałam. Już w domku po cmentarzach i rodzinnych odwiedzinach. O dziwo po rosole z białym makaronem, do tego odrobina ciemnego makaronu i smażony kurczak z mizerią i tylko 115!
Amus współczuję synkowi. Ja też nigdy o tej mononukleozie nie słyszałam...
Dzisiaj nawet nie miałam czasu pimyśleć o łamaniu diety więc hest okTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka