Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
d84 wrote:na wynik ranny wpływ nie tylko posiłek nocny podobno. 4kromkito wg mnie za dużo rozdziel może to na 2 kolacje ja ostatni posiłek jem ok 22:30. Ja tak jak ty mam problem tylko na czczo i mi niestety dieta nic nie dała i jade na insulinie - nic strasznego 1 zastrzyk na noc. Badałaś cukier w nocy ok 3-4 czy nie masz za niskiego wtedy??? Ja na 2 kolacje jem zazwyczaj 1 kromke z szynka 12 plasterki i kap. kiszona lub rzodkiewki itp i czasem jest 78 jak dziś a czasem 94
a jak się okaże że w nocy mam za niski to będę musiała w nocy coś przekasic?
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Kassie wrote:Moze te 4 kromki to za duzo? Zawsze mierzysz cukier o 6?Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
jak w nocy za niski to rano przez to rośnie i dieta nie starcza, ale mi tez mówili że jakbym tak miała to mam zmniejszyć insulinę, ale nie mam. To efekt brzasku jest. Spróbuj jeść później ostatni posiłek 30min-1h przed snem. O której chodzisz spać?17/2/2016 B
11/3/2018 I -
d84 wrote:jak w nocy za niski to rano przez to rośnie i dieta nie starcza, ale mi tez mówili że jakbym tak miała to mam zmniejszyć insulinę, ale nie mam. To efekt brzasku jest. Spróbuj jeść później ostatni posiłek 30min-1h przed snem. O której chodzisz spać?Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
szczerze?
odkąd jestem tu na wątku ( czyli druga ciąza) nie zdarzyło się, aby któraś dziewczyna miała w nocy za niski cukier...czy na insulinie, czy nie
sama mierzyłam, wtedy jaki cukier w nocy taki rano (po prostu podobny) i niezależnie od glikemii po ostatniej kolacji
wtedy nawet nie mierzyłam po ostatniej bo szłam spać
teraz ostatnia kolacja jest wczesniej to i zmierzę
mój cukier na czczo taki niezależnie co zjem, o której zjem, taki miałam przed ciązą, ale wtedy był w normie
na ciąże jest za wysoki stąd insulina
ale nie mam pojęcia czemu mi teraz tak spadł
a w nocy nie mierzę...może jakbym wstała...bo sama budzika nie włącze na noc, czesto po wybudzeniu nie moge zasnąć
no i 4j. insuliny nie spowodują hipoglikemii -
Dzisiaj tak rozmyslalam o tym dlaczego w szpitalu miałam prawidłowy cukier na czczo a w domu nie. I oswiecilo mnie, że w szpitalu jadłam owoce tylko raz do 12 a jak wychodziłam powiedzieli ze mogę do 17 i w domu jadłam o 17. Może tu tkwi problem? Rano się okaże
no i oczywiście na ostania kolacje zjadłam 2 kromki chleba :-)trzymajcie kciuki
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*