Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 84 zmierzone 2h wcześniej niż zwykle. Mam wizytę u diabetologa i jadę raniutko bo mąż zostaje z małym, jak wrócę to mąż pędzi do pracy...przez tego krwiaka wolę synka jeszcze nie nosić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 07:40
-
Hej! Witam się z 89 (za pierwszym razem 92) i brakiem ketonów. dzisiaj nie zdążyłam zjeść rano śniadania i zjadłam dopiero jak wróciłam z przedszkola. Ale cukier ok więc przeżyję
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
kamciaelcia wrote:a idziesz po tym spac?
104 to wysoki? Miałaś zalecenia żeby po posilku mieć do 100? Ja mam zawsze w granicach 110-130... Teraz to już całkiem zglupialamLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
anitka
śmieję się
bo przez 3 dni mój cukier po śniadaniu to około 84 a dziś "aż" 104 (kawa plus knoper)
norma jest do 140 i tego mam się trzymać
jak pokazałam lekarce moje rekordowe 184 przez ruskie, to sie usmiała, że chce się pierogówpewnie że się chce!
a jak cukier po twoim ostatecznym śnie ??? ten później? dla mnie na czczo to jak wstaje wypoczęta i zaczynam dzień
poprzednio codzienie wstawałam z budzikiem o 7:30 by wyrobić sie najpierw z kawą na czczo a potem ze śniadaniem do 9:30
w tej ciązy odpusciłam. Fakt, synek daje pospać do 8,więc do południa nie lezakuję, ale wstaję, siuski badam, waże sie i cukieranitka710 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:anitka
śmieję się
bo przez 3 dni mój cukier po śniadaniu to około 84 a dziś "aż" 104 (kawa plus knoper)
norma jest do 140 i tego mam się trzymać
jak pokazałam lekarce moje rekordowe 184 przez ruskie, to sie usmiała, że chce się pierogówpewnie że się chce!
a jak cukier po twoim ostatecznym śnie ??? ten później? dla mnie na czczo to jak wstaje wypoczęta i zaczynam dzień
poprzednio codzienie wstawałam z budzikiem o 7:30 by wyrobić sie najpierw z kawą na czczo a potem ze śniadaniem do 9:30
w tej ciązy odpusciłam. Fakt, synek daje pospać do 8,więc do południa nie lezakuję, ale wstaję, siuski badam, waże sie i cukierLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
w poprzedniej ciązy moja przerw nocna wynosiła 12h (o 21:30 ostatnia kolacja-22:30 insulina-9:30 śniadanie poprzedzone kawą z mlekiem)
teraz troche odpuściłam bo przerwa ciutkę dłuższa
jem obiadokolację o 20-20:30 (jem długo więc nie raz kończę ten posiłek po 21)
wstaję około 8 na kawę, śniadanie 10
i jeśli chodzi o pierwszy scchemat ( w poprzedniej ciązy) rozpisała mi go tak diabetolog dostosowując do mojego rytmu dnia, w tym pozwoliła na kawę na czczo
ale mam nie mieć ketonów i bardzo tego pilnuje
i też już pisałam-jeśli mierzyłam cukier o 4, czy o 6 czy o 8 u mnie jest podobny
ale duży wpływ ma odpoczynek, wyspanie, relaks
i szpital to inna rzeczywistość-tam badaja o 6 bo o 7 zmienia się kadrawiesz jakie ja miałam w szpitalu ciśnienie o 6????
ale tak ogólnie-czasem trzeba mieć krótszą nocnąa przerwę, czasem dłuższą
ja mam po prostu wyższy cukier i bez ciązy, ale w ciązy jest nieprawidłowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:31
-
w pierwszej ciązy nie miałam cukrzycy (2x robiłam krzywą bo cukier na czczo bywał podwyższony), córka ułożona miednicowo
cukrzyca była w drugiej ciązy, ale miałam juz tzw stan po cc więc poszłam na cc, ale...syn też był ułożony miednicowo
mój gin powtarzał, ze nawet jawna cukrzyca, na insulinie nie jest przeciwskazaniem do porodu sn
teraz też cc, bo jestem po dwóch cc