X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Pam Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja im bliżej porodu tym bardziej się boję. Jak mnie tylko coś mocniej zaboli to robi mi się słabo... :(

Dziś na czczo po 8h od jedzenia 94.. czyli raczej wygląda na to że powinnam mieć dłuższą przerwę na czczo. Ale teraz to już nie ma większego znaczenia. Został tydzień i dzień do porodu.

anitka710 lubi tę wiadomość

• anitka710 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pam wrote:
    Ja im bliżej porodu tym bardziej się boję. Jak mnie tylko coś mocniej zaboli to robi mi się słabo... :(

Dziś na czczo po 8h od jedzenia 94.. czyli raczej wygląda na to że powinnam mieć dłuższą przerwę na czczo. Ale teraz to już nie ma większego znaczenia. Został tydzień i dzień do porodu.
    Kochana to w takim razie szczęśliwego rozwiązania życzę :-) a zawsze rano miałaś w tych granicach cukier? Przyjmowałas insulinę?

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj robiłam badania i wyszedł mi cukier w moczu :/ 50mg. Tydzień temu robiłam cukier z żyły i wyszło 78. Lekarz w poniedziałek. Moja mama zaczyna świrować i trochę mi się udziela :/

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Hej, dzisiaj robiłam badania i wyszedł mi cukier w moczu :/ 50mg. Tydzień temu robiłam cukier z żyły i wyszło 78. Lekarz w poniedziałek. Moja mama zaczyna świrować i trochę mi się udziela :/
    Jejku to strasznie niski... :-/

• Oublier Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że nie jestem na insulinie. Czy to możliwe, że mam niski cukier z krwi a pojawia się w moczu. Przyznam, ze wczoraj zjadłam wafelka na kolację...

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Dodam, że nie jestem na insulinie. Czy to możliwe, że mam niski cukier z krwi a pojawia się w moczu. Przyznam, ze wczoraj zjadłam wafelka na kolację...
    Niestety nie pomogę, u mnie to na odwrót mam podwyższony z krwi a w moczu brak ;-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:

1.powtórzyłabym badanie moczu
    2. zdarza się w ciązy, nawet jeśli cukier niski, nerki inaczej pracuja i przepuszczają

Oublier lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier ja przy cukrze 85,9 mialam cukier w moczu wiekszy niz Ty ;-) badalam kreatynine, mocznik i powtarzalam mocz-za drugim razem cukier byl w normie. Bylam u 2 diabetologow-takie rzeczy moga sie zdarzac w ciazy :-) takze nie przejmuj sie :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    1.powtórzyłabym badanie moczu
    2. zdarza się w ciązy, nawet jeśli cukier niski, nerki inaczej pracuja i przepuszczają
    Dzięki wielkie, trochę mnie uspokoiłaś. Moja mama jest położną, która się zajmuje cukrzycą ciążową i widziała te wyniki przede mną. Swoją histerią stwarza tak nerwową atmosferę, że zaczęłam się stresować i mam ochotę płakać. Dobrze, że wizyta już w poniedziałek. Może nie zejdę do tego czasu z nerwów.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    którejś dziewczynie tu na watku wyskoczył cukier w moczu-gin zaniepokojony a diabetolog uspokoił
    ale w ciązy i niecukrzycowym ten cukier sie zdrarza
    a ty w ogóle wiesz żze miałaś na czczo nisko
    ale bym powtórzyła badanie
    ja, jak miałam cukier 184, tez nie miałam cukru w moczu a specjalnie sprawdzałam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia to wlasnie ja bylam :-) ginowi dalej sie to nie podoba ale co mam zrobic jak cukier mam ok i to najwazniejsze.
    Oublier dziwne w takim razie ze Twoja mama tak panikuje skoro jest zwiazana z cukrzyca ciazowa i napewno wie, ze takie rzeczy sa mozliwe :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, to ja jej mówiłam, że takie rzeczy się zdarzają i nawet białkomocz nie musi oznaczać nic złego. Tylko wiecie. Jeśli jest się z kimś związanym emocjonalnie, to ciężko traktować go profesjonalnie :P Z tego powodu nie ma opcji aby była ze mną przy porodzie, bo pewnie bym ją udusiła za to, że zamiast pomagać to mnie stresuje.
    Dzięki Wam dziewczyny, że mnie nieco uspokoiłyście :P Może uda się nie płakać do poduszki, przez matkę histeryczkę :P

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Pam Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka710 wrote:
    Kochana to w takim razie szczęśliwego rozwiązania życzę :-) a zawsze rano miałaś w tych granicach cukier? Przyjmowałas insulinę?

Dzięki :) zwykle miałam 88-92. Miałam gorsze tygodnie ze stresem gdzie były po 94-95 i dr chciała już włączyć insulinę, niestety nie dojechałam do niej bo z babcią miałam przygody. A potem trochę ten cukier sie uspokoił. Ogólnie cukry powyżej 95 rano to miałam niewiele razy.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po bulce grahamce z serem zoltym 146/137.. masakra normalnie :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie
    Brzydko ale nie tragicznie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysia88. Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a więc byłam już u diabetolog i na razie dała mi dietę. Oczywiście zalamalam sie i postanowiłam wczoraj zjeść "mój ostatni posiłek" hehe i na kolację zrobiłam sobie omleta na kolację. Godzinę później cukier miałam 119 więc w miarę ok. A dziś rano się zaczęło :o najpierw wyszły mi dwa błędy pomiaru bo chyba za dużo krwi się polalo :p potem cukier 69 To się trochę zmarwtilam, za chwilę zmierzyłam jeszcze raz z tego samego palca i 83. Teraz nie wiem co o tym myśleć? Czy to ja coś źle robię, czy glukometr szwankuje czy może cukier może się aż tak wahać?

dxomi09ki2yn4iqx.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzis bylam na badaniu krwi i siku :-) badalam 2 paskami i cukru w moczu nie bylo, zobaczymy jak wyjdzie :-) a z glukometru wyszlo mi dzisiaj 76/86 :-)
    Pysia88 czesto tak jest z tymi pomiarami. Mi samej wyszlo dzis 10jednostek roznicy :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia jest malutki sukces :-) wyspałam się porządnie zmierzyłam cukier o 7 i wynik 94 :-) nadal za dużo, ale mniej niż wcześniej :-)

Kassie mi raz też wyszła różnica z jednej ręki wyższy niż z drugiej, ale różnica była o 5 jednostek.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tej ciązy jakoś nie łapie takich dużych róznic w pomiarach, ale poprzednio sie zdarzało
    glukometr to urządzenie, które ma zakres błędu i tyle
    jakoś trzeba znaleźć metode by oszczedzać palce i mierzyć raz
    ja nawet miałam inny pomiar w domu a inny w lab (na glukometrze
    np rano w domu w normie a w lab (gdzie autem jechałam) juz dużo wyżej . Przed wbiciem igły zawsze wyciągałam glukometr i było prawie 100, z krwi podobnie
    i to dowód na to jak stres potrafił na mnie działać
    w tej ciązy nie mierzę w lab cukru na czczo :) i super

pysia
    nauczysz się, cudów nie będzie przeciez na samym początku, samej mi zajęło dużo czasu zanim wyczułam nakłuwacz, glukometr itd
    teraz nawet wiem, który palec to pewniak (i mierze na czczo) a z którego za chiny krew ie poleci (jakiś twardy?)
    a jak nie wierzę pomiarowi to powtarzam go, czesto gubiło mnie nie umycie rąk po owocu :D

anitka
    trzeba się wysypiać
    jak nie teraz to kiedy? jak dzidzia sie urodzi to nie ma ani czasu, ani chęci, ani pamięci do diety, pomiarów :D a co dopiero spanie :D
    stres i zmeczenie wpływaja na nasze cukry
    spokój nas uratuje

ja na czczo 82 i bez ketonów
    nadal 3j insuliny, póki nie spada poniżej 80to zostawiam tyle i już...w cuda nie wierze, ze da rade odstawić :)
    waga stoi to tez super, bo chociaż nikt nie będzie się czepiał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysia88. Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, haha już teraz po śniadaniu z zabiegiem poszło mi jak staremu wyjadaczowi :D
    Wyszlo 112, tak więc jestem zadowolona, bo widocznie ta moja dieta nie będzie musiała być aż tak rygorystyczna :)no ale zobaczymy co dalej, bo to nigdy niewiadomo co mi najbardziej zaszkodzi :)
    miłego dnia :)

dxomi09ki2yn4iqx.png
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ