Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
d84 oj wspolczuje. U mnie maz cos narzeka na gardlo wiec pewnie kwestia czasu i tez sie pochorujemy
kupilam sobie dzis jakas witamine C i synkowi tez. Kurcze nie wytrzymalabym chyba do 24 od rana. Ale co zrobic..
kamcia przynajmniej smakowaloja dzis zgrzeszylam pierniczkiem
-
Oki to troszkę mnie uspokoiłaś, bo zamiast się cieszyć z małego cukru to ja już nerwy, że może mam cukrzycę typu pierwszego
a w sumie kolację zjadłam dość skromną to może stąd taki wynik. Dla pewności dałam mężowi żeby sobie zmierzył i wyszło mu 118 więc glukometr chyba dobry bo posiłek jadł jakieś dwie godziny przed mierzeniem. Zobaczymy co to jutro będzie
-
Ja ostatnio po śniadaniu rzadko do 100 dobijam. I ogólnie jakoś nisko u mnie ostatnio. Dzisiaj po plackach z cukinii 94 a najadłam się i ze śmietaną były. Co prawda po dwóch godzinach 109 ale to szczegół
zdarzały mi się wyniki na pograniczu jak 89 czy 90 ale w sumie się z nich cieszyłam i zastanawiałam się co mogę niedługo zjeść
Jutro mam randkę z diabetologiem. Ciekawe czy uwierzy w moje wyniki. Mam dwa przekroczenia od ostatniej wizyty miesiąc temu (141 i 147)Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Witam się z Wami serdecznie. Chciałabym dołączyć do was kochane. Opowiem po krotce swoja historię. Jestem po dwóch poronieniach, obecna ciąża 26 tydzien i 4 dzień. Jestem na clexane i acardzie, witaminach, tardyferonie fol i trivaginie. Do tego 2 tyg. temu cukrzyca ciazowa. Wyniki 77 228 i 166. Od tygodnia ciągle płacze. Jestem na diecie. Ze średnim skutkiem jezeli chodzi o sniadznia. Tylko mogę jeść pieczywo chrupkie na I śniadanie. Boję sie strasznie o wszystko o dziecko o to że ta cukryzca zostanie.Lrzezywam igromny stres rano przed mierzeniem. W nocy budze się kilka razy czy juz mam wstać. Postanowilam sie przywitać. I trochę z wami pobyc jeżeli pozwolicie
anitka710 lubi tę wiadomość
Spat -
Mam pytanie do kamcielcia.Jezeli pozwolisz, jak wyglądała u Ciebie sytuacja po ciąży z cukrzycą. Czy badalas sie po porodzie. Jakas profilaktyka później? Bo nie wyobrazam sobie tak zyc potem. Dodam , ze moja diabetolog sugeruje, ze nie chce zebym byla tak umeczona tą dietą i mowi o ewentualnym włączeniu insuliny. Ale ja sie boję. Ze jak zacznę brać to jest ingerencja wieksza juz w dzialanie organizmu. Wiem ze może glupoty pisze. Ale bie man w okol siebie kogo zaoytac z rymi problemami.
anitka710 lubi tę wiadomość
Spat -
trycja wrote:Witam się z Wami serdecznie. Chciałabym dołączyć do was kochane. Opowiem po krotce swoja historię. Jestem po dwóch poronieniach, obecna ciąża 26 tydzien i 4 dzień. Jestem na clexane i acardzie, witaminach, tardyferonie fol i trivaginie. Do tego 2 tyg. temu cukrzyca ciazowa. Wyniki 77 228 i 166. Od tygodnia ciągle płacze. Jestem na diecie. Ze średnim skutkiem jezeli chodzi o sniadznia. Tylko mogę jeść pieczywo chrupkie na I śniadanie. Boję sie strasznie o wszystko o dziecko o to że ta cukryzca zostanie.Lrzezywam igromny stres rano przed mierzeniem. W nocy budze się kilka razy czy juz mam wstać. Postanowilam sie przywitać. I trochę z wami pobyc jeżeli pozwolicieLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*