Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! U mnie na czczo 86 i chyba bez ketonów. Dzisiaj byłam na wizycie i szyjka skrócona, rozwarcie 1,5cm a pęcherz napina się przy nacisku więc gin nie wierzy że wytrzymam 2 tygodnie. Wg niego synek jest większy niż te szacowane 2800 wg usg i najlepiej by było urodzić jak najszybciej. Także czekam
ParasOlka niestety normy są takie że wystarczy że przekroczysz tylko na czczo i to już cukrzyca. Ale dasz radę. Jak nie dietą to insuliną. Nie ma co się załamywać! Możliwe że przy takim wyniku dieta wystarczy ale kontrolować trzeba.
Kamcia niezazdroszczę nocnej przygody... Dobrze że sytuacja opanowanaAnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Słyszałam o tym poglądzie że przed 24tc to cukrzyca już przed ciążą ale u mnie tak nie było i mam nadzieję że tym razem też odpuści po porodzie. U mnie z kolei problem tylko po posiłkach. Po poprzednim porodzie przeszło. I teraz nawet mi nie mówcie że to dziadostwo ze mną zostanie bo już mam plany jedzeniowe na po porodzieTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
anitka bardzo mi przykro
Kamcia mam nadzieje ze wnerw juz troche przeszedl i ze czujesz sie juz lepiej
Parasolka ja mialam cukier na czczo 100/101. Do tej pory wystarcza sama dieta. I niestety jest to cukrzyca (obecnie nazywana ciazowa). Bedzie dobrzea rodzenstwo super sprawa
Kazio trzymam kciuki
AnnaIzabela z reguly tak jest ze najpierw strasza i dziecko spieszy sie na swiat a potem nie chce wyjscmimo wszystko cierpliwosci Ci zycze na tej kpncowce i obys szybko tulila juz corcie
A ja dzisiaj zaliczylam mega spadek formy. Maz w pracy byl do 14 a ze pogoda ladna to poszlam z synkiem na godzinny spacer. W polowie zaczelo mnie bolec po lewej stronie plecow, tu ciaglo, tam ciaglo.. Przyszlam do domu tak umeczona jak nigdy. Jakbym niewiem co robila.. Wiec jutro spacer zupelnie odpuszczam-maz ma wolne to niech sie wykazeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 17:11
AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość
-
AnnaIzabela różnie to może być... Ale mam nadzieję że już niedługo obie się "uwolnimy"
Kassie a ja zaczęłam myśleć że może wybiorę się na jakiś spacer... Może przyspieszę poród... No i dopadają mnie dziwne myśli że już niedługo będę musiała na kilka dni zostawić córcię a potem nie będzie już jedyna... Chyba zaczynam się stresować...AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
U mnie dzisiaj z rana 63
Ale to moja wina, bo zjadłam za mało przed snem, potem dałam normalnie insulinę i jeszcze późno wstałam.
Na kolację tortilla pełnoziarnista z kurczakiem i dużą ilością warzyw. Raz robiłam i cukier był w porządku. Liczę na to, że dzisiaj będzie tak samo
ParasOlka, tak jak pisały dziewczyny - wystarczy że jeden wynik jest przekroczony i już mamy cukrzycę. Dostałaś skierowanie na patologię, tam Cię przebadają i będziesz wiedziała na czym stoisz.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyKazio14 wrote:AnnaIzabela różnie to może być... Ale mam nadzieję że już niedługo obie się "uwolnimy"
Kassie a ja zaczęłam myśleć że może wybiorę się na jakiś spacer... Może przyspieszę poród... No i dopadają mnie dziwne myśli że już niedługo będę musiała na kilka dni zostawić córcię a potem nie będzie już jedyna... Chyba zaczynam się stresować...
Ja też łażę i na zakupy i po domu i pranie robię, tylko żeby Młoda już wyszła
Ech za dobrze po prostu mają te nasze dzieci w brzuchach i tyle
A córcia myślę, że będzie wspaniała starsza siostra, nie masz się co stresować -
Kazio jak ja Cie rozumiem
ostatnio tez mam takie mysli a wczesniej jakos tak nie mialam. Boje sie ze nie bede potrafila poswiecic po rowno czasu dla dwojki. Nie chce zeby starszy czul sie odrzucony i nie kochany a napewno bedziemy od niego wiecej wymagac
dlatego chcialabym go do przedszkola posłać od wrzesnia bo tam napewno mialby wiecej atrakcji niz w domu. Boje sie tez ze bede po nim krzyczec ciagle jak zrobi cos nie tak
a i jeszcze wydaje sie to irracjonalne ale szkoda mi ze nie bedziemy juz czasu spedzac we dwojke sami z synkiem
w sensie ze glowna uwaga bedzie poswiecona mlodszemu. Jakas taka refleksja mnie wziela po tym prawie 2,5roku
-
nick nieaktualny
-
U mnie 81 i ++. Ale wyspałam się. Położyłam się wcześniej na wypadek gdyby coś mnie w nocy złapało (lekarz nie wykluczył takiej opcji). Jednak całkowita cisza ale przynajmniej wypoczęłam
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Hej, widzę, że jesteście obeznane w temacie, jeśli ja w 8tc miałam na czczo cukier z krwi ok 80-90 ale w normie, rano wypiłam trochę wody bo mdłości miałam, czy powinnam powtorzyc badanie bo grozi mi cukrzyca?
-
nick nieaktualnyBizonka wrote:Hej, widzę, że jesteście obeznane w temacie, jeśli ja w 8tc miałam na czczo cukier z krwi ok 80-90 ale w normie, rano wypiłam trochę wody bo mdłości miałam, czy powinnam powtorzyc badanie bo grozi mi cukrzyca?
Ten cukier to dwa wyniki? Zazwyczaj jest to wynik dokladny a nie między.. do 92 na czczo jest w normie, a to że się napiłas trochę wody nie ma znaczenia, jeżeli nie było to obciążenie glukoza. -
nick nieaktualny