Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj urodzinowy tort u siostrzeńca. Nawet udało mi się zasnąć bez zgagi, za to w środku nocy się obudziłam i musiało Rennie pójść w ruch. I jak tu mierzyć cukier na czczo, kiedy się o 3-4 budzę na tabletkę?
Nic mi tak bardzo nie przeszkadza, jak właśnie ta nocna zgaga
Marysia 08.04.2018 -
Kassie wrote:Oj biedna
moze zle zmierzylas? Poza tym i tak w normie
Ja dzis zgrzeszylam juz 2kawalkami rolady z bita smietana i galaretka. Maz tylko mowi ze tyle wytrzymalam to wytrzymam jeszcze te 2 miesiace a im dalej tym bardziej nie wytrzymuje i grzesze
nie znaja sienie wiedza ze odwyk tak działa? ja tez im dłuzej na diecie tym bardziej ciągnie
a dzis coś nie moge sie doczekać bitej smietany, zamiast torta to chociaz sam "krem"Kassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKassie wrote:Oj biedna
moze zle zmierzylas? Poza tym i tak w normie
Ja dzis zgrzeszylam juz 2kawalkami rolady z bita smietana i galaretka. Maz tylko mowi ze tyle wytrzymalam to wytrzymam jeszcze te 2 miesiace a im dalej tym bardziej nie wytrzymuje i grzesze
Niee niestety dobrze.. Ręce umyte i wytarte świeża ścierka
Ale że tak wolno spada to aż nie wierzęna szczęście dostanę szarlotkę na wynos i zjem bialkowa kolację i po kolacji ciacho
A to, że cukier w normie to nic, przeciez jakbym teraz dołożyła cukru z ciasta to by poszło w kosmos..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 17:27
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Będzie co będzie
Nie ograniczalam porcji
Tylko świeczki brak ale i może dobrze
35 szt by się nie zmieściło
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7df51f31c7a.jpg
Myślę, że jak nie jest slodzona to nie ma kompletnie stresuchyba, że to pełnoprawna slodka bita śmietana
-
Ach Kamcia! To dziś! Sto lat Kochana!
U mnie na koniec nawet mamowe obiadki szkodzą... Zawsze miałam raczej niskie cukry po jej gotowaniu a dzisiaj 162 przy 3j. insuliny... Kiedy ten uparciuch raczy się wykluć...kamciaelcia lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
kazio
ty wiesz za którą częśc polubiłamdziekuje
ty juz wiesz ze jesteś ta częścia osob, którym na końcu cukry szaleja mimo wszystko...niewiele czasu ci zostało tej męczarni cukrzycowej...
bita smietana to ubita 30% z ksylitolem (dość sporo dałam ksylitolu) i czekolada gorzką z karmelem
94
az mnie zatkalo
po 2h 84...także tego
ale porcja wielka, jeszcze jedna łyzeczka i by całkiem zemdliłoAnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No mój wczoraj cały dzień jakiś dziki wierzgał i dzisiaj też trochę. Nie wiem czy się do startu szykuje czy co... Taranem chyba chce się przebić odpychając u góry nogami i waląc w dół
Ja po takiej śmietanie bez czekolady cukier owszem też miałam ładny ale czułam się strasznie. Mdliło mnie, dziwnie mi było. Chyba tak reaguję na nadmiar ksylitolu... Teraz mi jakoś nie w głowie szaleństwa, próbuję tylko oszacować czy wystarczy mi kiszonych ogórów do porodu czy mam kupić drugie wiadroobawiam się że po porodzie nie będę mogła na nie patrzeć
Onna lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny