Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie z 87
Zofija ja tez troche na odludziu mieszkam ale mysle ze sama sobie poradze. Przy Mikolaju chusty nie mialam i potem bardzo tego zalowalam bo po calych dniach byl na rekach. Teraz przy dwojce tp uwazam chuste za obowiazkowaAnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ach
kiepska noc i awaria w domu, a ogólnie to dzis nie ma meza i wszystko na mojej głowie...on spi jak tylko przytuli głowe do poduszki, zyczyłam mu dzisiaj bezsennościa zaczęło sie od tego, ze około 2 obudzil nas wielki szum-spłuczka się zepsuła i przepuszczała wode pod wielkim ciśnieniem, zakręciliśmy zawór główny i poszlismy spac...no i mi juz spać sie odechciało
zaraz mały sie obudził i tez nie mógł zasnąc-on jakieś 2h, u mnie w sumie zleciały 3h, mąż wstaje do małego(żebym ja nie dzwigała), ale póki dziecko nie zaśnie, ja tez nie
i sama mysl, że mąz o 6 wstaje to mnie tylko podkurw... Piotruś zasnął po 4, ja przed 5...maly odespał, ja nie-odkąd jestem w ciązy!!mąz wraca jutro, próbowałam walczyć ze spłuczką-poległam
jutro mam urodziny-więc, zamiast odpoczywac od wszystkiego i od wszystkich bede znów zabawiać małego bo mąż ma robotę-spłuczkę...Dodam, ze przezyje dzis bez wody (tzn woda jest, jak odkręce zawór-przy okazji leci przez kibel), a że spłuczka podtynkowa (a nawet moje malutkie dlonie nie sięgaja do zaworka wewnatrz) to nie wiem jak to sie skończy)
syf w domu, mi został tylko tydzień wolnego (mamy ferie), mąż tylko twierdzi ze pracowity a on nic nie robi
mąz w pracy odeśpi, wypocznie, a ja mam poczucie wiecznego zmęczenia, rozdrażnienia...dziś chyba kulminacja tego nerwa!!!anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam słodkie Mamy
Hmmm potrzebuje wsparcia , porad i dobrej rady. Od 2 tyg wiem, że zostanę po raz kolejny Mamą. Delikatny szok , strsch i płacz ... Ciąża nie planowanaCórka ma 2 lata i była długo " stara " ciąża trudnaaaa bardzoooo dlatego jak po fakcie okazało się że jestem Mamą wyjątkowo mądrej i zdolnej 2 latki nie chciałam kolejnych stresów ... No cóż los inaczej zadecydował. Obiecałam sobie również przed pierwszą wizytą ze tym razem jesli cioza się potwierdzi będzie radośnie i no stres . Za mną pierwsza wizta i wyniki cukru na czczo 100 i teraz pytanie do was Mamuśki !
W pierwszej ciąży również taki miałam cukier na czczo po obciążeniu wyniki dobre .I wtedy moja dr prowadzącą zadecydowała że tylko dieta . Teraz po pierwszej wyzycie u innego lekarza dostał oczywiście diagnozę cukrzyca ciążowa ! Ostra krytyka obecnego lekarza że z takim wynikiem na czczo nic nie było robione w pierwszej ciąży już skierowanie na patologie na 1 dzień na badania i ze mam nastawić się na paski i insulinę. I pytanie do was Mamy po zgłupiałam czy rzeczywiście jak to powiedział obecny lekarz wynik na czczo 100 nawet przy dobrych wynikach po obciążeniu to już cukrzyca i koniec tematuproszę o rady
...jestem załamana
-
No ja mialam 94 na czczo po obciążeniu dobre i tez diagnoza cukrzyca a później cukry wariowaly..na czczo ciągle mi sie noe chcialy wyregulowac nawet ostrą dietą dopiero teraz po insulinie na noc..po posilkach mialam nizsze niz na czczoZakochana mama2
-
Parasolka ja na czczo mialam 110,po obciążeniu wyniki przewyzszone o 10 jednostek,przy czym dopiero mi to wyszło w 28 tc.Obecnie jestem tylko na diecie i przyznam szczerze ze chyba to wystarczy bo po grzechach typu naleśniki z białek mąki mam cukier 107.Mój gin twierdzi że to nietolerancja glukozy w diabetolig ze cukrzyca..jaka jest prawda tego nie wie nikt,ale cieszę się ze nie muszę brać insuliny
-
Parasolka w ciazy nawet jeden przekroczony wynik daje nam cukrzycę ciążowa :-|na czczo ma być poniżej 90 więc na pewno dieta i na początek mierzenie cukrów. Ja miałam cukry na czczo 92-98 i dostałam insulinę bo dieta nie pomagała na czczo
a więc nawet jak dostaniesz insulinę to nie ma się czego bać
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*