Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Aj tam nie ma co się przejmować. Chciał się przywalić to sobie pojęczał. Dla mnie najważniejsze co powie jutro prowadzący. Bo ostatnio też pytałam o tą nóżkę to stwierdził że tamten na siłę dopatruje się patologii i trochę go wyśmiał
Tylko ja już się nastawiałam na szybki koniec a teraz taka pewna nie jestem. Ale jutro się dowiem jak to widzi mój lekarz.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
onna
smaków nie znam, nie zazdroszcze, ale nie mierzenia owszem
witam
dzis na czczo 83 bez ketonków, ale gdyby były ketonki po połowie pizzy to chyba bym padła
a po pizzy 115 więc rewelacja
troszke sobie uswiadomiłam, ze gdyby nie ta pizza srednio raz w tyg to moja waga tak ładnie by się nie trzymałaplusy grzeszków sa
jedynie wkurza mnie fakt, ze nadal zero apetytu
zaczełam juz robic Patrykowe pranie, pokoik gotowy, od wczoraj maluje łózeczko :d oczywiście, kiedy Piotruś spi, więc baaardzo jestem ograniczona
trzy warstwy farby musza byc, więc żmudna ta robota
ttlko porzadki po tym remonciku nie chca zrobic się same -
Niektóre dziewczyny jadają omlety, inne owsianki ale nie każdemu nabiał z rana służy. A ja nie wyobrażam sobie śniadania bez kanapki czy chkeba. Więc długo szukałam odpowiedniego chleba a jak już się okazało że mogę zjeść tylko jedną kromkę to przeszłam na insulinę żeby w końxu jeść jak człowiek. Mi długi czas służył chleb probody. Teraz używam go żeby zjeść trzecią kromkęTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Mi czyste żytnie razowe wywalają cukier. Ale jak mają dużo słonecznika czy innych ziaren to już na prawdę dobrze wychodziło.
No i te chleby czystoziarniste czyli tylko ziarna sprasowane dawały piękne wyniki. Ale po poprzedniej ciąży i po jakimś czasie tej już nie mogłam na nie patrzećWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 11:56
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
ja jem chleb pełne ziarno z biedronki, odkrycie w tej ciązy
jem kromke (bo ja sniadań nie lubie) ale rzadko przekraczam 90, wczoraj np 82, a dziś aż 100 bo zjadłam do niej druga kromke-taka mała chleba z lidla, aż chrupał ze świeżości, oczywiście biały, pszenny, mężowy -
Kamcia ten chleb pełne ziarno z biedronki jest pakowany czy to ten z ich piekarni?swojego czasu jadłam 7 zbóż z biedronki,ale bardzo trudno go dostać i przerzuciłam się na zytni razowy Manchester,do dziś było po nim w miarę ok.Pzy czym obudziłam się strasznie głodna i wsunelam 2 kromki,chyba po prostu przesadziłam z ilością..Może spróbuję owsiankę, ale ona ma wysoki IG
-
nick nieaktualny
-
Hej hej
Dawno się nie odzywałam, choć Was sobie podczytuję. Grzecznie mierzę cukry i jak nie zjem czegoś szalonego, to wszystko dobrze
Teraz za to mam nową zagwozdkę - zjadłam wczoraj drugie śniadanie, a potem musiałam wyjść więc po 3 h byłam w domu i jeszcze musiałam kaszę ugotować do obiadu, więc postanowiłam sobie zmierzyć cukier (nie biorę insuliny, ale mi diabetolog czasem kazała mierzyć też przed posiłkiem) i wyszło mi... 69aż ponowiłam wynik z innego palca i wyszło identycznie. No to zjadłam placka z dżemem (te same jadłam na II śniadanie - pankejki z mąki pełnoziarnistej) a po pół godzinie obiad (cukier przed obiadem 89) i potem już przez resztę dnia miałam cukry ok.
Dzisiaj z kolei poszłam do mamy i zjadłam u niej szczawiową z jajkiem i kaszą jaglaną, wróciłam sobie na piechotę do domu (1,5 km) i mierzę po 2 godzinach od zupy, żeby przed obiadem było (zupa się nie liczy jako obiad) i wynik 68
Mogę to sobie tłumaczyć słabym posiłkiem, aktywnością fizyczną, długą przerwą, ale szczerze to nie mam pojęcia skąd takie nieszczęsne wyniki. A diabetolog za 1,5 tyg i nie da rady szybciej. Pomysły?Marysia 08.04.2018