Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
cały dzień mnie nie było a tu dwie strony do nadrobienia
Na początek witam się z 89 na czczo przy 22j (spałam 3h, z wrażenia o dzisiejszej wizycie u diabetologa w Bydgoszczy spać nie mogłam).
Wizyta bardzo pozytywna, dostałam insulinę szybkodzialajaca do śniadania i kolacji także Kazio14 witam w klubiena noc z kolei mam brac 24j, miałam szkolenie z WW, także muszę na ostatnie 3 tygodnie inaczej planować posiłki
7 marca mam przyjechać na kontrolę do diabetologa i tego dnia od razu poloza mnie na oddział na obserwacje przed porodem. No i najbardziej pozytywna wiadomość : dostałam nr telefonu i jakby coś się działo mam dzwonić
hura! Nareszcie
żałuję, że od początku nie jeździłam do Bydgoszczy
AnnaIzabela, kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Matko jaki mam ch****y dzień... Napisałam post i mi wcięło bo mój tablet wariuje na ładowarce. Mało się nie poryczałam. No wariatka...
Anitka towarzyszko niedoli plus za telefon! To duży komfort. Ja polubiłam insulinę, moja waga niekoniecznieno i nie wiem czy uda mi się kiedyś pozbyć tego zapachu z sypialni...
Jeśli chodzi o spadki to połączenie mało treściwego posiłku, wysiłku fizycznego i długiej przerwy niestety daje takie efekty. Okolice 70 to może nie tragedia ale lepiej pilnować pór posiłków...
A ja w pakiecie do beznadziejnego samopoczucia straciłam apetyt. Na siłę zjadłam jabłko i kostkę czekolady gorzkiej. Ta czekolada to całkiem bez przyjemności... Jeść nie mam ochoty tylko spać...anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyAnitka chyba odwrotnie, Kazio teraz może więcej zjeść
Kazio polecam Wawel mleczna bez cukru, ja znalazłam w Netto i jest genialna!
A ja dziś miałam takie skurcze, że myślałam że to już.. Ale najpierw usiadłam, potem się położyłam i się skończyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 18:16
anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:pzejrzałam nasze netto i nic nie znalazłam
Ooo aż dziwne.. u nas jest cały ciąg najpierw są produkty bezglutenowe potem bez cukru a potem bio, wszystko w jednym ciagu. I tam jest czekolada mleczna, gorzka i z pomarańczą i wafle czekoladowe i waniliowe - genialne te ostatnie!kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
sama pamietam te różne działy u nich i ostatnio nie znalazłam w ogóle takich działów, były na pewno
a jestem tam rzadko, aż się cieszyłam z okazji przeszperania netto
no i wtedy tam kupiłam te różnę cukierki czekoladowe, które następnie pożarłam bez opamietania i ograniczenia
mi na pewno włączył sie bak cukru i tak ciągnie
dziś grzecznie kupiłam tylko 2 pralinki(2 dla mnie, 2 dla męża i 1 dla Piotrusia
)
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
A ja ostatnio zjadam czekolade nussbeiser z orzechami laskowymi
niby jest gorzka ale kakao bodajze 43% to po tej duzej kostce albo pol sobie zjadam
A dzis upieklam rolade z bita smietana i galaretka. Matkoo jaka pyszna! Pozarlabym cala
W netto byla pare dni temu to zupelnie zapomnialam o tej czekoladzie bez cukruWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 20:25
-
Nie no tyję na potęgę bo się najadam. Ale wisi mi to. A tą czekoladę gdzieś widziałam, w carrefour chyba (u mnie nie ma netto) ale jakoś mnie skład nie przekonywał. Ale teściowi kiedyś kupowaliśmy i czekoladę i wafelki i nie narzekał
Muszę z rozsądku zjeść kolację. Na szczęście mąż kupił mi kabanosy więc zaczynam mieć chęć na jedzenie...AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
O ludzie... Aż mi się przypomniał drugi poród... Byłam w tym szpitalu chyba 3 dni (nawet nie pamiętam ile tam byłam, chyba jakiś mechanizm wyparcia) a zjadłam może w sumie 3 posiłki... Nie dość że koszmar to na głodniaka... Mam nadzieję że tym razem dadzą coś zjeść
przynajmniej po...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Po roladzie 105 wiec calkiem ok
a po kolacji (jajecznica z 2kromkami graham) 92/93. Dawno tak nisko nie mialam.
Wogole to wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazda. Ostatnio wywolalam ponad 400zdjec, wszystkie powkladalam do albumow, poopisywalam. Lozeczko dla Mikolaja dzisiaj skrecobe i juz w nim spikupuje ubranka dla niego na wiosne, nakupilam dzisiaj jak glupia
bo tal sobie mysle ze niewiadomo co bedzie potem a jak ja nie kupie to maz juz nie kupi tego co ja chce
zostaly jeszcze buty na wiosne i kurtka wiosenna. Wyprawka dla drugiego synka tez juz prawie gotowa. Zostalo mi tylko kupic materac do lozeczka, chuste, sterylizator i podgrzewacz
AnnaIzabela, anitka710, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Kassie ja dzisiaj cały dzień prasowałam. Dopiero teraz dociera do mnie ile mamy rzeczy dla Małej, a i tak cały czas się zastanawiam, czego mi jeszcze brakuje.
A co do chusty - chcę kupić, ale muszę znaleźć kogoś, kto nauczy mnie wiązać, a jak się mieszka na odludziu, to nie jest to takie proste...Kassie lubi tę wiadomość
Marysia 08.04.2018 -
A ja dzisiaj na obiad zjadłam 8 pierogów z kapusta i grzybami i 2 z serem na słodko i cukier po godzinie 123
jutro wdrażam dietę na podstawie WW i zobaczymy co będzie
a któraś z Was też ma dietę na podstawie WW?
AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela wrote:Niby ja mam liczyć, ale kompletnie tego nie robię
no bo w sumie to najważniejsze żeby cukry było ok, prawda?
a ile WW masz przypisanych na dzień?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 22:57
nick nieaktualny