Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaIzabela wrote:Chyba bym zwariowała gdybym miała dietę stosować cała ciążę a nie tylko te 16 tygodni.. podziwiam Cię, że dajesz radę!
tylko na forum dolaczylam jakos kolo 12tygodnia
wiec kamcia faktycznie weteranka
Iggi a ta zapiekanke jadlam z makaronem razowym. Powiem szczerze ze pierwszy raz taka zrobilam i maz mowi ze lepsza niz spaghettiwiec napewno czesciej bede robic
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanitka710 wrote:Dziewczyny od 2 dni zauważyłam że chyba cukry mi maleją po posiłkach, mam się martwić?
A masz jeszcze w planach USG z przeplywami? U mnie jak niby malały (a to też bez reguły, bo dzień dniu nie równy) to doktor zleciła. Myślę, że musiałabyś przetestować na kilku dniach i jeść dokładnie to samo, choć to chyba też nie będzie 100% miarodajne.. Tej francy po prostu nie ogarniesz.. Ważne żeby Młodzież było dobrze czuć a jakby Cie coś niepokoilo to na izbę i tyle. -
No właśnie wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że zobaczymy się po porodzie ze względu na to że szpital mnie przejmuje, a czy szpital będzie chciał sprawdzić przepływy to nie mam zielonego pojęcia
jutro mam wizytę u diabetologa ale czy ten diabetolog jest jednocześnie ginekologiem tak jak w Poznaniu to nie wiem
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualnyanitka710 wrote:No właśnie wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że zobaczymy się po porodzie ze względu na to że szpital mnie przejmuje, a czy szpital będzie chciał sprawdzić przepływy to nie mam zielonego pojęcia
jutro mam wizytę u diabetologa ale czy ten diabetolog jest jednocześnie ginekologiem tak jak w Poznaniu to nie wiem
Myślę, że jeżeli będą wskazania to na pewno zrobią USG z przeplywami, także się nie martwa diabetolog musi być ginekologiem?
-
Jestem! Otóż przepływy, afi i łożysko ok za to lekarz znowu kręcił nosem na krótkie nóżki. Znowu są mocno do tyłu. Ogólnie nadal mamy ok. tygodnia do tyłu ogółem (ale tak było w każdej ciąży więc mnie to nie rusza) ale ta kość udowa mocno odbiega. Szacowana waga 2867 +/- 419g. Ciekawe co na to gin bo tak się bał dużego dziecka i taki był skory do wywoływania a tu jakoś tak normalnie wszystko wygląda, ani za duży ani z przepływami czy łożyskiem problemów nie ma. A myślałam że urodzę wcześniej...
anitka710, kamciaelcia, Onna, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 super że wszystko dobrze
AnnaIzabela nie musi być, ale w Poznaniu na Polnej diabetolog jest jednocześnie ginekologiem i oprócz sprawdzenia cukrów sprawdzała od razu co tam z dzidzia, badala szyjke i robiła usgLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualnyKazio14 wrote:Jestem! Otóż przepływy, afi i łożysko ok za to lekarz znowu kręcił nosem na krótkie nóżki. Znowu są mocno do tyłu. Ogólnie nadal mamy ok. tygodnia do tyłu ogółem (ale tak było w każdej ciąży więc mnie to nie rusza) ale ta kość udowa mocno odbiega. Szacowana waga 2867 +/- 419g. Ciekawe co na to gin bo tak się bał dużego dziecka i taki był skory do wywoływania a tu jakoś tak normalnie wszystko wygląda, ani za duży ani z przepływami czy łożyskiem problemów nie ma. A myślałam że urodzę wcześniej...
Super że wszystko dobrze! Moja przy Twoim chłopaku to będzie wielka babaw tym czasie miała już 3130 +/- 400g
Tak z tydzień/dwa to jeszcze wytrzymajcie a potem hop na zewnątrz -
nick nieaktualny
-
Kazio: U nas wszystko było rozjechane: brzuch +1, udo wg terminu a głowa-2,5 tygodnia. Wg usg miało być 3,1 kg, było 2,86. Jest drobna, tylko nogi długie (i blondyna!). Wcale nieduży brzuszek, może był niewysikany na USG. GłOwka mniej typowa, więc pomiary niedokładne.
Ja dziś 0,5yżwa. Miałam 2godzinne karmienia nocy co 3 h. Chyba skok rozwojowy.