Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej, u mnie dziś dziwna sprawa.. Na czczo 86, zjadłam 3 kromki chrupaka - z wędlina, serem żółtym i pasztetem i po h 85..
Zakochana nie masz pewności, że Ci się bez insuliny by nie zrobiło ponad 100. Na pewno duży wpływ ma infekcja i przerwy w jedzeniu. Zresztą jak to dziewczyny mówią - jeden wynik to nie wyrok, jutro może już być w normie. A jak nie będzie to zwiekszysz insuline -
Hej
witam się z wynikiem 83
chorobsko w końcu odpuszcza
Zakochana ja też tak miałam, że bez insuliny miałam cukier w granicach 95 a po podaniu insuliny doszło do 110. Zaczynałam od 4j a obecnie 20j. A po drugie na pewno infekcja też ma na to wpływ. Zobaczysz co będzie jutro, jak nie spadnie to tak jak mówi AnnaIzabela zwiększy insulinęAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualnyanitka710 wrote:Mi na taki zastój w żołądku pomaga napięcie się trochę pepsi czy coli, wiem że powinnam te napoje omijać szerokim łukiem ale czasami muszę
Ja ostatnio pije tego dużo za dużono ale nic nie poradzę, że po prostu muszę
liczę, że Młoda mi wybaczy
-
Zakochana mama, przy problemach z żołądkiem cukry mogą się rozjeżdżać i trzeba jakoś to przetrwać
U mnie z rana 86 i brak ketonów. Ale wstałam trochę za późno, zjadłam trochę za późno i cukier po śniadaniu 141. No po prostu nie mogłam się zwlec z łóżka. Ostatnio zazwyczaj mąż mnie mobilizuje rano do wstania i zjedzenia śniadania. Mam go codziennie ochotę za to udusić ale wystarczyło, że poszedł wcześniej do pracy i już nie wstałamAnnaIzabela lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Hej! U mnie 89 i ani śladu ketonów
Jeśli chodzi o problemy żołądkowe to ja miałam przy nich trupie cukry. Nie trawiłam więc po pszennej bule z dżemem miałam chyba ok. 100. Ale współczuję samopoczucia...
Infekcje przy cukrzycy to zmora. Nie dość że człowiek się czuje jak zdechły to jeszcze te cukry żyją własnym życiem...
Ja mam dzisiaj usg! Cieszę się ale i stresuję bo dużo od niego zależy. Mam na 18 i postaram się wieczorem odezwać.AnnaIzabela, Kassie, anitka710, Lyanna lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Zakochana mama ja na początku nie byłam w stanie niczego jeść więc wmuszałam w siebie chleb z masłem. Rosół mi wchodził... Pod kpniec zauważyłam że co bym nie zjadła to cukier niski więc zjadałam np bułkę z masłem. Ale ciężko było z jedzeniem, nie miałam apetytu, ketony szalały... Na sam koniec jak już czułam się dobrze ale trawienie jeszcze nie ruszyło to pokorzystałam jedząc jakieś ciasto czy właśnie bułkę z dżemem.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
KotCzarownicy wrote:Cześć, mam pytanie. Byłam dzisiaj na badaniach, min. krzywa cukrowa i mocz. Krzywa wyszła chyba dobrze (82-104-92), za to cukromocz wyszedł, i to dość wysoki (98,5). Wizyta u gin w piątek, a ja siedzę i myślę, co to może oznaczać. Cukrzycę chyba mogę wykluczyć? Wcześniejsze wyniki dobre pod kątem cukru. Nerki siadają? Za dużo słodyczy? Ostatnio trochę za mało piłam i leczyłam infekcję. Spotkał się ktoś z takimi wynikami?
ja tak jak juz Kazio pisala mam problem z cukrem w moczu
ale dwoch diabetologow mowilo mi ze to normalne w ciazy, wiec nie ma co panikowac zwlas, cza przy takich cukrach jakie Ty masz
U mnie dzis 83 na czczo
Kazio czekamy na wiesciWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:19
-
nick nieaktualnyCo się dzieje! Wczoraj po byle czym cukier pod granicę, a dziś zjadłam 4 wielkie placki serowe, z mascarpone, masłem orzechowym i posypką cukrowa i cukier po h 97..
Myślicie, że już się normuje i to tak z dnia na dzień? Wczoraj po byle czym cukier pod granicę.. -
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela to wlasnie cukrzyca
ale nic tylko sie cieszyc ze cukier po takim jedzonku ok. Mm ale mi smaka zrobilas
za mna od paru dni chodza laysy paprykowe-dalabym sie pokroic za mala paczuszke ale nie wchodzi to w gre
anitka710 lubi tę wiadomość