Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassie super! Oby tak dalej
AnnaIzabela rozumiem co czujesz. Wiadomo że w normie ale świadomość pogorszenia i w sumie niepewność wyniku tak na prawdę po wszystkim jednak zbija z tropu... Pocieszę Cię że bez insuliny po wszystkim bym przekraczała więc i tak dasz radę do końca bo to już tylko moment i będzie po cukrzycy
Ja z kolei obżarłam się strasznie na obiad i nie wiem jakiego wyniku się spodziewać. Ale wcześniej jak się tak ograniczałam to lżej się czułam. Teraz żołądek mi podchodzi do gardła i nie mogę się nad talerzem pochylićanitka710, AnnaIzabela, Kassie, Lyanna lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
A ja wlasnie po 4kawalkach pizzy
czekam na pomiar
cos czuje ze dzis mi przekroczy bo ostatnio mam gorsze cukry po posilkach
AnnaIzabela oby szybko corcia sie zdecydowalatrzymam kciuki
Anitka jak po wizycie?
I 119Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 19:21
AnnaIzabela, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć, mam pytanie. Byłam dzisiaj na badaniach, min. krzywa cukrowa i mocz. Krzywa wyszła chyba dobrze (82-104-92), za to cukromocz wyszedł, i to dość wysoki (98,5). Wizyta u gin w piątek, a ja siedzę i myślę, co to może oznaczać. Cukrzycę chyba mogę wykluczyć? Wcześniejsze wyniki dobre pod kątem cukru. Nerki siadają? Za dużo słodyczy? Ostatnio trochę za mało piłam i leczyłam infekcję. Spotkał się ktoś z takimi wynikami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 21:14
4.04.17, 9 tc [*]
Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
Niedoczynność tarczycy
Leszek jest z nami! 29.05.2018 -
KotCzarownicy wrote:Cześć, mam pytanie. Byłam dzisiaj na badaniach, min. krzywa cukrowa i mocz. Krzywa wyszła chyba dobrze (82-104-92), za to cukromocz wyszedł, i to dość wysoki (98,5). Wizyta u gin w piątek, a ja siedzę i myślę, co to może oznaczać. Cukrzycę chyba mogę wykluczyć? Wcześniejsze wyniki dobre pod kątem cukru. Nerki siadają? Za dużo słodyczy? Ostatnio trochę za mało piłam i leczyłam infekcję. Spotkał się ktoś z takimi wynikami?
-
A więc, szyjka zamknięta i ogólnie wszystko dobrze. W związku z tym, że chce rodzic w Bydgoszczy muszę w piątek jechać tam do szpitala do diabetologa. Tydzień przed terminem czyli 5 marca mam się wstawić na hospitalizacje przed porodem. A i do końca tygodnia mam brać aspargin i odstawić. Zobaczymy co jeszcze stwierdza w szpitalu
Kazio14, AnnaIzabela, Lyanna, kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
AnnaIzabela bułki niestety w zdecydowanej większości są oszukane. Mi wywalało nawet po jakiejś super hiper bio żytniej z lidla (już nie wspomnę że mi nie smakowała... Ale mi w sumie nawet najpiękniejsze w składzie żytnie naturalne chleby wywalały jeśli nie miały dodatku ziaren...). Grunt że w normie.
KotCzarownicy na cukrzycę w żadnym wypadku to nie wygląda. Czasami zdarza się cukier w moczu, Kassie chyba miewa czasami, mi się raz zdarzyło przy dobrym cukrze (i raz przy bardzo wysokim...) mieć glukozę w moczu 100. Co ciekawe badając w domu paskami akurat wtedy nie wyszła mi ta glukoza. Ale to w ciąży podobno nkrmalne że nerki czasem przepuszczą i jeżeli glukoza w krwi w normie a jednocześnie wychodzi glukoza w moczu (tak jak u Ciebie) to nie trzeba się przejmować. Więc myślę że spokojnie możesz czekać na wizytę i interpretację wyników przez Twojego gina.
A mi wczoraj po kolacji wywaliło na 151! I to po insulinie. Już wcześniej podejrzewałam te pomidory... Zjadłam cały śliwkowy do kanapek i bida gotowa. A dzisiaj po bardzo podobnych kanapkach ale z kiszonym ogórem zamiast pomidora 132. Też sporo ale w normie.
Jutro po usg jak okaże się że mały utuczony to chyba zwiększę dawkę do kolacji żeby było niżej... Bo wolę się do jednek kromki nie ograniczać jak już do dwóch przywykłamAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Super, że dzisiejsze wizyty wyszly dobrze i u dzieciaczków wszystko w porządku
Zrobiłam dzisiaj na obiad leniwe z mąką żytnią i cukier w porządku (ale po insulinie oczywiście). Co prawda trochę się rozpadały ale w smaku ujdą. Brakuje mi takich ziemniaczano-kluskowych posiłków. Byle dotrwać do 03.03, wtedy ciąża będzie donoszona, mogę rodzić i zacząć normalnie jeśćAnnaIzabela, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyKazio ja się z kolei pierwszy raz spotkałam z takim oszustwem, próbowałam grahamki i żytnie z innej piekarni i było super. No trudno, raz się zdarzyło
Ja już mam listę co będę chciała zjeść po porodzie i zamówienie na początek do mamy na placki ziemniaczane, kopytka z sosem i takie ciasto fale dunaju (dużo kremu i czekolady ) ech już się nie mogę doczekać!anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
Ja chyba na sam pobyt w szpitalu zażyczę sobie drożdżówkę z serem z lidla i chałkę
a o reszcie rarytasów będę myśleć już w domu żeby czymś małemu krzywdy nie zrobić w te pierwsze dni (głównie mam na myśli czekoladę) i żeby jak najszybciej nas wypuścili
anitka710, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja to dziewczyny już nie ogarniam tych cukrów..jestem już chyba zła na to normalnie. Insulina zwiekszona z 4 do 6 jednostek a tu rano widze 109
.pierwszy raz cos takiego. Dodam ze bez insuliny mialam w granicach 90 i o co tu chodzi....fakt ze wczoraj troche mi sie rozjechaly posilki tzn ich regularnosc..jestem troche chora i pol dnia przespalam i długie przerwy w jedzeniu...Zakochana mama2