Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKassie wrote:AnnaIzabela to wlasnie cukrzyca
ale nic tylko sie cieszyc ze cukier po takim jedzonku ok. Mm ale mi smaka zrobilas
za mna od paru dni chodza laysy paprykowe-dalabym sie pokroic za mala paczuszke ale nie wchodzi to w gre
A ja chipsy od wczoraj jemjedna porcja (30g) karbowanych to tylko 16g wegli i niecały g cukrow, tłuszczu też nie za dużo, więc bez przesady
tylko nie kupujcie tych z pieca, tam wegli jest duuuzo więcej niż w zwykłych..
anitka710, kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
-
Ja owocowych jogurtów nie próbuję. Nawet rzadko pozwalam sobie na naturalny z wkrojonym owocem. Jakoś nie umiem się tym najeść a cukier w normie ale mógłby być niższy. W sumie to poza grzeszkami nie jadam raczej niczego co ma w składzie cukier. Chyba że np keczup czy sos do spagetti albo inne rzeczy które zawsze troszkę w sobie mają ale wtedy jak wariat studiuję składy i szukam tego co ma jak najmniej
Ja wczoraj się wahałam czy sobie knopersa nie kupić ale były te wielopaki i stwierdziłam że szkoda mi będzie jak kupię kilka a po jednym okaże się że nie mogę sobie pozwolić. Jakoś wytrzymamTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Teraz jak się tak posypało i wyniki nieprzewidywalne to już mi chyba szkoda nerwów na aż takie grzeszki. A szkoda mi poświęcić na to posiłek z insuliną. Jakiś nadmierny rozsądek chyba się we mnie odezwał bo mnie chyba nie kusi aż tak bardzo do słodyczy. Może to nadzieja na szybki koniec tak na mnie działa
szkoda tylko że nic nie zwiastuje porodu
ale tak czy inaczej raczej do terminu mi gin nie pozwoli chodzić. Zobaczymy jeszcze na usg. Bo moje dzieci zawsze były tydzień do tyłu a synek to nawet brzuszek miał w tyle i ciekawe czy za sprawą cukrzycy urósł duży czy nie miało to wpływu na jego wymiary. Bo tak na prawdę może się okazać albo za mały albo za duży. Ale jeszcze niewiele ponad 2 godziny i się przekonam
anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Iggi31 wrote:A jak u Was z cukrem po jogurtach owocowych np.Jogobelli,bo nie wiem czy zgrzeszyc?
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Ja jogurtow nie lubie. A jadlyscie moze danio? Juz bardziej danio bym zjadla
A z chipsami to u mnie jest problem taki ze nie potrafilabym podzielic paczki na 4ja to zwykle pochlanialam chipsy Więc porcyjka to dla mnie za malo i wole nie ryzykowac
tyle wytrzymalam to jeszcze jakos przezyje
Dzis na obiad mialam zapiekany makaron z miesem mielonym i sosem bolognese i cukier 117pyszne bylo
AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj tez bym taki makaron pochłonęła! Ale że mi makaron wywala po małej porcji to najem się już białego po porodzie
ja mam na jutro obiecany bigos, a sama robię roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem w sosie pomidorowym
więc weekend z głowy mam gotowanie
Po obiedzie 103 =]anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:ale wy sie tu posypiecie, jedna za druga bedzie rodzić , niesamowite!!!tyle tygodni z wami a to juz końcówka
no ja weteranka...w tej ciąży od 5tc
Chyba bym zwariowała gdybym miała dietę stosować cała ciążę a nie tylko te 16 tygodni.. podziwiam Cię, że dajesz radę!kamciaelcia lubi tę wiadomość