Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój diabetolog..szkoda słów..oburzal się ze sama wprowadzilam diete i mierzyłam cukier glukometrem do wizyty..bo jak tak można bez konsultacji lekarskiej..poczekam do wizyty,moje cukry są ładne największy jaki miałam po jedzeniu to ok 130,na czczo najwięcej 91 i to właśnie wtedy kiedy nie zjadlam o 23 posiłku. .coś z tym efektem odbicia jest na rzeczy..
-
Iggi, dziwny ten Twój diabetolog. Zamiast pochwalić, że mierzyłaś już cukier i mógł się opierać na czymś więcej niż wynik krzywej cukrowej to jeszcze miał pretensje...
A u mnie cukry na czczo ustabilizowane ale po posiłkach zaczynają szaleć. Dobrze, że za tydzień kolejna wizyta u diabetologa. W piątek byłam u gina, mała waży już 2400gAle jest mniej wód płodowych, łożysko się starzeje i mam podwyższone ciśnienie. Muszę teraz mierzyć ciśnienie min. 3x dziennie i gdyby było wysokie lub pojawiły się inne niepokojące objawy to od razu zgłosić się do szpitala. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i będziemy decydować o ewentualnym szpitalu i wcześniejszym rozwiązaniu.
PS. Zgrzeszyłam i zjadłam frytki na obiad - całe szczęście cukier był w normieUwielbiam frytki
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyU mnie 81 na czczo (8j)
Dziś wreszcie się pozbywam pessara i niech się dzieje wola nieba =]
39tc startuje!
Iggi ten diab to jakiś idiota.. Taki jest nacisk na jak najszybsza kontrole cukru w ciąży a ten ma pretensje..
Lyanna pij baaardzo dużo wody, nawet jak nie masz miejsca, czasu i ochoty. 10 szklanek dziennie to min.A jak skończą Ci ciążę w 37 albo będą Cię pilnować w szpitalu to nawet lepiej, ja bym się chyba sama położyła teraz żeby mieć ciągle kontrole..
Anitka cukry na czczo to na pewno wynik tego przeziębienia i wrócą do normy, muszą, nie mają innego wyjścia!anitka710, Kassie, Lyanna lubią tę wiadomość
-
Hejka
u mnie dzisiaj 88 przy 22j, trochę dużo tej insuliny ale najważniejsze że cukier w normie
Chorobsko chyba zaczyna odpuszczac bo obudziłam się z mniejszym katarem, ale głowa w miejscu zatok nadal boli
Ja dzisiaj mam wizytę u gina i bedziemy ustalać kiedy mam się położyć do szpitalajuż się nie mogę doczekać
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualny
-
Ale dużo wizyt! Za wszystkie trzymam kciuki!
Ja dzisiaj w drugą stronę przesadziłam. Cukier na czczo 86 ale ketony +. Tak źle i tak niedobrze
Ja jutro mam usg! Już by mogło być to jutro... Mnie też coraz bardziej kusi położenie się na wywołanje. Już się nie mogę doczekać a tu żadnych oznak, żadnych objawów, brzuch przy samych cyckach... Może dzisiejsze zakupy mnie trochę rozruszają... Bo ostatnio strasznie się zasiedziałam.anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Na szczescie szyjka w porzadku
a synus wazy wg usg niecale 2kg (+-300g).
Patrze na Twoj suwaczek kamcia i widze ze Twoj Piotrus mniej wiecej tyle wazyl na tym samym etapie
Kciuku za pozostale dzis wizytujace!
A dzisiaj z okazji Walentynek i dobrych wiadomosci bedzie chyba pizzakamciaelcia, AnnaIzabela, anitka710, Kazio14, Lyanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się rozjechaly wyniki po obiadach tych co mi smakują..
Dziś frytki z jajkiem sadzonym i duuzo surówki z kapusty kiszonej i wynik 135.. a wcześniej potrafił być 110 po tym samym.
Jakieś inne dobre jedzenie też mi walnęło ze 110 na prawie 130.
Niech to dziecię się namysla i wychodzi!anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKassie wrote:Na szczescie szyjka w porzadku
a synus wazy wg usg niecale 2kg (+-300g).
Patrze na Twoj suwaczek kamcia i widze ze Twoj Piotrus mniej wiecej tyle wazyl na tym samym etapie
Kciuku za pozostale dzis wizytujace!
A dzisiaj z okazji Walentynek i dobrych wiadomosci bedzie chyba pizza
Widzisz, niepotrzebnie się denerwowalasOstatnia prosta i nie ma innej opcji jak żeby było dobrze
Kassie lubi tę wiadomość