Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam 6mm... Ale może miejsce wkłucia ma znaczenie? Może w udo powinna być krótsza? Mi dali 6 to taką przyjęłam
a tak właściwie gdzie kupujecie igły? W aptece czy sklepie medycznym?
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Bo ja mam kilka na start od pena i jak kupowałam insulinę to dobra kobieta dała mi do dwóch wkładów wszystkie igły z opakowania
i nie wiem czy mi to wyatarczy do końca
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyWłaśnie z tymi igłami to ciekawa sytuacja. Jak kupowałam pierwszy wkład to za igły normalnie płaciłam. Jak kupowałam następne to się mnie Pani w aptece pytała jakie mam igły, ale że jeszcze miałam to nie brałam, zresztą nie pamiętałam jakie. No i dziś mój poszedł kupić igły to dostał je za darmo O_o a wtedy brałam duuzo i zapłaciłam opór pieniędzy..
A z igła to po prostu panikuje, bo ja się mega boję zastrzyków i się cała spinamanitka710 lubi tę wiadomość
-
Anna Izabela
Ja mam nerwice lekowa więc wiem co masz na myśliw poprzedniej ciąży długo mąż mi robił zastrzyki
potem bolało, on miał służbę więc musiałam sama
Ale kiedy po cc dawali mi clexane to byla panika
Z resztą
Przy znieczuleniu do cc też o to mnie zgubilo...ale nie będę o tym pisać -
nick nieaktualnyKamcia dobrze, że nie jestem sama! (Znaczy niedobrze, ale dobrze
)
Ja się zastanawiam jak ja wytrzymałam te wszystkie pobierania, klucia i w ogóle.. Chyba ciąża wywoluje u nas super moce..
Ja 3 lata temu jak miałam histeroskopie to też mnie usypiali i miałam wenflon, do tej pory mam dreszcze na samą myśl.. a co dopiero przede mną na porodowce, to już mi się płakać chce -
Witam się z wynikiem 96 przy 22j (tylko 7.5h na czczo bo obudziłam się z głodem
i musiałam zjeść śniadanie )
A co do igieł to ja za każdym razem dostałam za darmo przy zakupie insuliny pani pytała się tylko o rozmiarWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 06:37
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualny
-
Hej!
AnnaIzabela ja bym chyba jeszcze poczekała czy nadal utrzyma się poniżej 80 bo to chyba nie jest zły wynik. Na początku ciąży i poza zawsze miałam ok. 74.
Iggi nie jestem pewna ale to rzeczywiście wygląda jakbyś może za mało jadła w poprzednich miesiącach? Nie znam się aż tak...
A u mnie... Rano bez ketonów ale na glukometrze 103córcia postanowiła wcześniej wstać (o 7
) a ostatni posiłek 23.30 bo planowałam się pobyczyć do 8-9... O 8 już 91 ale połaziłam po mieszkaniu w tym czasie, o zaśnięciu nie było mowy jak ten wynik zobaczyłam... Jak jutro będzie równie kiepsko to już się chyba załamię... Na sam koniec się wszystko tak radykalnie pierdzieli
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
ja się witam z cukrem 79 i bez ketonów
iggi, conajmniej twój wynik dziwny, niemozliwy...może błąd, może miałaś niskie?
Anna Izabela
ja przy 79 jeszcze nie zmniejszałam, ale 75-77 juz bardziej dawało mi do myslenia, zwłaszcza przez kilka dni
kazio
jestem przypadkiem, u której na koncówce wszystko sie wali (a nie naprawia) ale to znak ze końcówka więc szczęśliwszej wiadomosci nie może bycciaza donoszona
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKazio tak myślałam w sumie, jutro mam wizytę u gin to się dopytam co i jak
Z tymi Twoimi wynikami to faktycznie jakiś kryzys, ale w sumie świadczy to o tym, że łożysko dobrze pracuje, a chyba na tym etapie już ten cukier aż tak Młodzieży naszej nie szkodziPomyśl, że to już chwilka, już momencik
-
Kamcia, jak zwykle szacun dla Ciebie za postawę życiową! Żałuję, że nie mogę Cię poznać osobiście.
Kassie - właśnie tak - połowa zależy od dziecka...
Kazio - ból przy kp zrzuca się na złe przystawianie - faktycznie pozycja naturalna/mocno odchylona pomaga chwycić głębiej, a. na wędzidełko. to ostatnie wcale nie tak łatwo rozpoznać. U nas był typ 4 - słabo widoczny, a poważna dysfunkcja, w pewnym momencie dziecko nie dawało sobie rady z piciem z butli!
Dwie doradczynie laktacyjne i 2 pediatrów nie rozpoznało... Dopiero doradczyni IBCL skierowała nas do chirurga (tego odpowiedniego jednego we Wrocławiu).
Kp jest pomocne z zapobieganiu cukrzycy t.2 i u matki i u dziecka.
Udanego dnia i niskich cukrów!
kamciaelcia lubi tę wiadomość