Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej witam sie z wynikiem 87. Ostatnio mierze cukry duzo wczesniej bo synek wstaje przed 7
Anitka zwiekszysz insuline i cukier napewno wroci do normytrzymaj sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 07:53
anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, u mnie 82 (8j) więc się trzymamy i nie spada bardziej.
Anitka to tylko parę dni na większej dawce, potem wszystko wróci do normy:)
Moja chyba w końcu zaczęła wczoraj się znizac, bo tak mnie rozpycha i kluje w dole, że aż mi słabo z bólu. W środę zdejmuje ten pessar i może już poleci
A u mnie dziś sypie sniegz ciepłego domu wygląda to super
anitka710, kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
-
A mi chyba jednak ten prenalen podeyzszal cukier..byl 97 a dzisiaj(jak wczoraj nie ssalam) 92. No chyba ze infekcja po prostu odpuszcza...oby...czy wasze dzieci też mają katary miesiacami? Jakas niekonczaca die opowiesc i ja zawsze od niego łapie. Mialam w tym tygodniu poprac i prasowac rzeczy dla malucha ale chyba na spokojnie zrobie to jak starszy pojdzie do przedszkola w nast tyg.Zakochana mama2
-
AnnaIzabela alez Ci zazdroszcze (pozytywnie oczywiscie) ze ciaza juz donoszona
ja mam jakies zle przeczucia i stresuje sie przed srodowa wizyta u gina
brzuch mam ostatnio czesto twardy, moze za duzo zajec na siebie wzielam i nie mam kiedy odpoczac-jedynie w nocy
Zakochana mama u mnie akurat nie ale moj synek nie jest przedszkolny. Moze przez to przedszkole tak lapieale wspolczuje bardzo..
-
Anitka nie łam się. Może jak choroba przejdzie (oby jak najszybciej) to cukry wrócą do normy. Wiem co czujesz bo mnie raz trzymało 6 tygodni... Młoda dwie infekcje przeszła w tym czasie a ja z jednym paskudztwem się użerałam...
Moja permanentnego kataru może nie ma bo na początku miewała tylko katar i zostawiałam ją w domu, po tygodniu przeszło to potem kilka dni i znowu. A potem oprócz gkutów zapalenie spojówek a ostatnio zapalenie oskrzeli. I też zawsze zaraża i mnie i męża...
AnnaIzabela pewnie szybko pójdzie po zdjęciu krążka. Już tak blisko
A u mnie 93/91 bez ketonów. Mam nadzieję że na koniec nie posypią mi się te cukry na czczo. Póki co jednym wynikiem się nie przejmuję.AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyKassie nie wolno się stresować, bo to w ogóle nie pomaga! Może warto zwolnić tempo, wiem, że łatwo powiedzieć i że Maluch w domu, ale ten drugi potrzebuje wypoczetej i szczęśliwej mamy
Ja od 24tc na nospie 2x dziennie, odstawiłam dopiero niedawno, jak Ci brzuch twardnieje to też bierz.
16 dni do terminu, oby jej się nie chciało tyle czekaćanitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
dzięki za pomoc;
w takim razie pójdę chyba zbadać teraz, bo już od dawna jem "normalnie", jestem prawie 10 tyg. po porodzie; mała zostanie z tatą, dostaną butlę jakby co i jakoś muszą sobie poradzić przez ten kawałek dnia
prenalen nie powinien zawyżać cukru, bo to same słodziki, ale niektórzy diabetolodzy ich nie polecają; ja na przeziębienie po prostu jadłam miód (wiadomo, nie za dużo), czosnek, cebulę, skład podobny, ale bez "dodatków"AnnaIzabela, Onna lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:hej dziewczyny! widzę, że cukry w ryzach
m zapomniałam zapytać lekarza, a internet milczy w tej sprawie: robię krzywą glukozową i insulinową; czy karmienie piersią jakoś z tym się kłóci?
Gratulacje!
Przy moich niedramatycznych wynikach miałam zalecenie zrobić krzywe jak skończę karmić co by jednak dzieciucha nie narażać
Możesz odciągać kilka sesji i łączyć parte mleka po schłodzeniu w temp lodówki.
-
k878 wrote:hej dziewczyny! widzę, że cukry w ryzach
m zapomniałam zapytać lekarza, a internet milczy w tej sprawie: robię krzywą glukozową i insulinową; czy karmienie piersią jakoś z tym się kłóci?
Gratulacje!
Przy moich niedramatycznych wynikach miałam zalecenie zrobić krzywe jak skończę karmić co by jednak dzieciucha nie narażać
Możesz odciągać kilka sesji i łączyć parte mleka po schłodzeniu w temp lodówki.
-
wczoraj udalo nam sie wykonczyc pokoik dla Patryczka, ściany pomalowane, firana z zasłonami wisza, dzis przyszedł regał
jeszcze czekam na rolety (musimy mieć podwójne), musze pomalować drzewko na śccianie (takie robótki z małym pedzelkiem sa zawsze moje
), łóżeczko rozkrecone, ale trzeba je odmalować-i to tez pewnie bedzie moje zadanie...az mam stracha, ze pracochłonne...no i tylko na późne wieczory-jak Piotruś pójdzie spać
kończe nasze pranie (przy generalnych porzadkach pralka chodzi po 4x dziennie)
i nastepne to pranie Patryczkowe, ubranka w 6 workach zalegaja w sypialni
ale regał skrecimy i bedzie gdzie chowac (cześc u Patryczka, a częśc w pokoju Piotrusia)anitka710, Kassie, Kazio14, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
-
Amus może nie ma czasu na pisanie. Dwójka dzieciaków to jednak sporo roboty.
Mi też brakuje inspiracji żywieniowych, choć ja akurat teraz nie gotuję w ogóle. Nie mam kiedy, kiedy młoda śpi - odciagam, a ona mało śpi niestety.
Kamcia, teraz widzę, że zjechałaś z insuliny i waga super! Co do karmienia - po cięciu potrzebne wsparcie, ale i bez tego da się ponoć. Przejrzyj "7 naturalnych praw Nancy Mohrbacher(w dedalusie za 22 zł z przesyłką) jeśli w ogóle zastanawiasz się nad kp
Kazio trzymam kciuki za udaną końcówkę.Kazio14 lubi tę wiadomość
-
Obżarłam się barszczem tak że się ruszyć nie mogłam, było mi niedobrze i aż brzuch bolał. Mierzę po godzinie a tam 91... Przy drugim pomiarze 100. A już się bałam że będę musiała znowu jeść
AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka