X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie z wynikiem 87. Ostatnio mierze cukry duzo wczesniej bo synek wstaje przed 7 :-)
    Anitka zwiekszysz insuline i cukier napewno wroci do normy :-) trzymaj sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 07:53

anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka
    pewnie przez chorobsko te cukry skoczyły :( choroba się skończy to oby cukry ładne się zrobiły!

anitka710 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś bez ketonów 82

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie 82 (8j) więc się trzymamy i nie spada bardziej.

Anitka to tylko parę dni na większej dawce, potem wszystko wróci do normy:)

Moja chyba w końcu zaczęła wczoraj się znizac, bo tak mnie rozpycha i kluje w dole, że aż mi słabo z bólu. W środę zdejmuje ten pessar i może już poleci :)

A u mnie dziś sypie snieg :) z ciepłego domu wygląda to super :)

anitka710, kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

• Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chyba jednak ten prenalen podeyzszal cukier..byl 97 a dzisiaj(jak wczoraj nie ssalam) 92. No chyba ze infekcja po prostu odpuszcza...oby...czy wasze dzieci też mają katary miesiacami? Jakas niekonczaca die opowiesc i ja zawsze od niego łapie. Mialam w tym tygodniu poprac i prasowac rzeczy dla malucha ale chyba na spokojnie zrobie to jak starszy pojdzie do przedszkola w nast tyg.

Zakochana mama2
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela alez Ci zazdroszcze (pozytywnie oczywiscie) ze ciaza juz donoszona :-) ja mam jakies zle przeczucia i stresuje sie przed srodowa wizyta u gina :-/ brzuch mam ostatnio czesto twardy, moze za duzo zajec na siebie wzielam i nie mam kiedy odpoczac-jedynie w nocy :-/
    Zakochana mama u mnie akurat nie ale moj synek nie jest przedszkolny. Moze przez to przedszkole tak lapie :-) ale wspolczuje bardzo..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,dziś 74 na czczo I bez ketonów, robiłam rano badania w lab zobaczymy jakia różnica będzie w cukrze z żyły i z glukometru.

AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka nie łam się. Może jak choroba przejdzie (oby jak najszybciej) to cukry wrócą do normy. Wiem co czujesz bo mnie raz trzymało 6 tygodni... Młoda dwie infekcje przeszła w tym czasie a ja z jednym paskudztwem się użerałam...
    Moja permanentnego kataru może nie ma bo na początku miewała tylko katar i zostawiałam ją w domu, po tygodniu przeszło to potem kilka dni i znowu. A potem oprócz gkutów zapalenie spojówek a ostatnio zapalenie oskrzeli. I też zawsze zaraża i mnie i męża...
    AnnaIzabela pewnie szybko pójdzie po zdjęciu krążka. Już tak blisko :D
    A u mnie 93/91 bez ketonów. Mam nadzieję że na koniec nie posypią mi się te cukry na czczo. Póki co jednym wynikiem się nie przejmuję.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie nie wolno się stresować, bo to w ogóle nie pomaga! Może warto zwolnić tempo, wiem, że łatwo powiedzieć i że Maluch w domu, ale ten drugi potrzebuje wypoczetej i szczęśliwej mamy :)
    Ja od 24tc na nospie 2x dziennie, odstawiłam dopiero niedawno, jak Ci brzuch twardnieje to też bierz.

16 dni do terminu, oby jej się nie chciało tyle czekać :)

anitka710, Kassie lubią tę wiadomość

• anitka710 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe która z nas pierwsza pojedzie do szpitala :-) ja już się nie mogę doczekać :-D

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pomoc;

w takim razie pójdę chyba zbadać teraz, bo już od dawna jem "normalnie", jestem prawie 10 tyg. po porodzie; mała zostanie z tatą, dostaną butlę jakby co i jakoś muszą sobie poradzić przez ten kawałek dnia

prenalen nie powinien zawyżać cukru, bo to same słodziki, ale niektórzy diabetolodzy ich nie polecają; ja na przeziębienie po prostu jadłam miód (wiadomo, nie za dużo), czosnek, cebulę, skład podobny, ale bez "dodatków"

AnnaIzabela, Onna lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Onna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    hej dziewczyny! widzę, że cukry w ryzach ;)

m zapomniałam zapytać lekarza, a internet milczy w tej sprawie: robię krzywą glukozową i insulinową; czy karmienie piersią jakoś z tym się kłóci?

Gratulacje!
    Przy moich niedramatycznych wynikach miałam zalecenie zrobić krzywe jak skończę karmić co by jednak dzieciucha nie narażać:)
    Możesz odciągać kilka sesji i łączyć parte mleka po schłodzeniu w temp lodówki.

010ivfloqn8ak6av.png
  • Onna Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    hej dziewczyny! widzę, że cukry w ryzach ;)

m zapomniałam zapytać lekarza, a internet milczy w tej sprawie: robię krzywą glukozową i insulinową; czy karmienie piersią jakoś z tym się kłóci?

Gratulacje!
    Przy moich niedramatycznych wynikach miałam zalecenie zrobić krzywe jak skończę karmić co by jednak dzieciucha nie narażać:)
    Możesz odciągać kilka sesji i łączyć parte mleka po schłodzeniu w temp lodówki.

010ivfloqn8ak6av.png
  • Onna Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę Amus, a nie mam czasy by sprawdzić 300 stron. Co z nią?

010ivfloqn8ak6av.png
  • Onna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za czkawkę

010ivfloqn8ak6av.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onna
    amus napisała tylko, że urodziła
    potem konto usuneła i tak znikła :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onna Amus niestety usunęła konto. Też dzisiaj rano o niej myślałam. Jakoś nie umiem zapomnieć, zżyłam się...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj udalo nam sie wykonczyc pokoik dla Patryczka, ściany pomalowane, firana z zasłonami wisza, dzis przyszedł regał :) jeszcze czekam na rolety (musimy mieć podwójne), musze pomalować drzewko na śccianie (takie robótki z małym pedzelkiem sa zawsze moje :) ), łóżeczko rozkrecone, ale trzeba je odmalować-i to tez pewnie bedzie moje zadanie...az mam stracha, ze pracochłonne...no i tylko na późne wieczory-jak Piotruś pójdzie spać
    kończe nasze pranie (przy generalnych porzadkach pralka chodzi po 4x dziennie)
    i nastepne to pranie Patryczkowe, ubranka w 6 workach zalegaja w sypialni
    ale regał skrecimy i bedzie gdzie chowac (cześc u Patryczka, a częśc w pokoju Piotrusia)

anitka710, Kassie, Kazio14, AnnaIzabela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Onna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus może nie ma czasu na pisanie. Dwójka dzieciaków to jednak sporo roboty.
    Mi też brakuje inspiracji żywieniowych, choć ja akurat teraz nie gotuję w ogóle. Nie mam kiedy, kiedy młoda śpi - odciagam, a ona mało śpi niestety.
    Kamcia, teraz widzę, że zjechałaś z insuliny i waga super! Co do karmienia - po cięciu potrzebne wsparcie, ale i bez tego da się ponoć. Przejrzyj "7 naturalnych praw Nancy Mohrbacher(w dedalusie za 22 zł z przesyłką) jeśli w ogóle zastanawiasz się nad kp
    Kazio trzymam kciuki za udaną końcówkę.

Kazio14 lubi tę wiadomość

010ivfloqn8ak6av.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obżarłam się barszczem tak że się ruszyć nie mogłam, było mi niedobrze i aż brzuch bolał. Mierzę po godzinie a tam 91... Przy drugim pomiarze 100. A już się bałam że będę musiała znowu jeść :P

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ