Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
anitka710 wrote:Mój właśnie bardzo zwraca na to uwagę
wprawdzie jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mnie opieprzyl, bo do ostatniej wizyty miałam 0.5kg na plusie tylko ale teraz ten skok mnie z lekka przerazil
-
Hej! 87 na czczo i bez ketonów. Za to po śniadaniu 140/146... Po co mierzyłam drugi raz... Jeśli to kwestia ilości chleba i powtórzy się jutro to zwiększę dawkę.
E tam 1,5 w dwa tygodnie? Ja w 6 dni przytyłam 0,9kgod razu widać że więcej jem...
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyAnitka nie wiem po co Ty się przejmujesz, po to jest ciąża żeby przytyć
Mi się udało w tydzień 1,3kg przybrać i mam to gdzieś =] najważniejsze, że Młodzież nam się dobrze czuje i rozwija
Ja na 2 śniadanie zjadłam 4 duże placki serowe z dżemem i kakao i cukier 114
Na obiad wjada frytki z kotlecikami z kurczaka
17 dni max!anitka710, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanitka710 wrote:AnnaIzabela niby masz rację, ale jak zaczynasz ciąże z BMI powyżej 30 to jest strach
Hahahah witaj w klubie
Iggi przepisu nawet nie mam, po prostu wykorzystuje kurczaka z rosołu, dodaje dwa jajka, cebule, szczypiorek, sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą, łyżeczkę/dwie majonezu, trochę mąki i zagniatam. Potem do piekarnika na jakieś 20 minut i czasami plaster sera na wierzch i jużanitka710 lubi tę wiadomość
-
Ja startowałam z bmi ok. 25 więc też długo mnie martwiło żeby nie przytyć. Ale teraz już mi wszystko jedno
Ja wczoraj na ostatnią kolację zjadłam burgery z jakąś paskudną bułką fitnes taką paczkowaną. Cukier 133 i rano brak ketonów więc chyba ok ale ta bułka nie była pyszna... Czekam aż nie trzeba będzie szukać zamienników dla normalnych pksiłkówAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Ja czekam aż mi się mięsko upiecze... Do tego brązowy ryż i chyba buraczki. Ciekawe ile wyjdzie. Na razie nie mogę się doczekać jedzenia
Może jakoś na koniec pozwolę sobie na te frytki... Możme po sobotniej decydującej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 16:25
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
hej dziewczyny! widzę, że cukry w ryzach
moja Pyza rośnie jak na drożdżach i w ogóle jest cudowna!
mam pytanko do dziewczyn, które już to przechodziły; zapomniałam zapytać lekarza, a internet milczy w tej sprawie: robię krzywą glukozową i insulinową; czy karmienie piersią jakoś z tym się kłóci? dziecka do przychodni nie biorę, zamierzam odciągnąć i zostawić tacie, więc między wypiciem glukozy a pobraniami krwi nie będę karmić, ale np. na czczo i w nocy mogę normalnie karmić?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
dzięki za info, wypocząć to jakoś się kłóci z nocnym wstawaniem
ale naciągnąć tyle pokarmu na zapas to też bez sensu, bo potem mi cycki wybuchną...
ja dostałam zalecenie, żeby robić 8-12 tyg. po porodzie; teraz jestem 9,5; przemyślę to jeszczeCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
dlatego napisałam o tym wypoczywaniu
jakoś związane jest z kp
ale innej zależności nie znam
ja się nie spieszyłam, robiłam 12-13 tydzień po cc, już jadłam "normalnie" czyli z jednej strony w ogóle jadłam, a z drugiej po swojemu nieregularnie
krzywa nie była piękna, ale w normie pozaciążowej (gdzie w ciązy wtedy przekroczyłam bardzo każdy punkt krzywej) -
Dziewczyny mam pytanie. Jestem chora i na noc ssam tabletke na gardlo prenalen z malina i propolisem. Jest napisane"specjalna formuła bez cukru" ale jednak na pierwszym miejscu w skladzie substancje słodzące: izomalt, sukraloza. Myślicie ze te substancje moga mi podnosic cukier na czczo?Zakochana mama2
-
nick nieaktualnyZakochana mama2 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jestem chora i na noc ssam tabletke na gardlo prenalen z malina i propolisem. Jest napisane"specjalna formuła bez cukru" ale jednak na pierwszym miejscu w skladzie substancje słodzące: izomalt, sukraloza. Myślicie ze te substancje moga mi podnosic cukier na czczo?
Brałam te tabletki i nie widziałam różnicy w cukrze -
Jeśli chodzi o krzywą to diabetolog nie kazał się spieszyć, zalecił między 6 a 12 tygodni po porodzie żeby już być w stanie zostawić dziecko na te 2 godziny. Przed czy po badaniu chyba karmienie nie ma wpływu ale w ciągu tych 2 godzin mogłoby chyba zaniżyć wyniki bo w końcu to dla organizmu wysiłek. No i ja dostałam zlecenie na 2punktową.
Też mi się zdażyło ssać ten prenalen i nie rujnował cukrów. Ale też fakt że nie działał. Wolałam tantum verde ssać.k878 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka