Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Położna zasugerowała cholestaze ciążowa ale z tego co wyczytałam to występuje na obu rękach i stopach na początku i nie ma wysypki tylko miejsca czerwone, ale dla świętego spokoju pojadę jutro zrobić badania.
A może insulina mnie uczula he heLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Miałam kiedyś dawno coś podobnego ale w ciąży wtedy nie byłam i chyba na palcu miałam. Swędziało i wyglądało podobnie. Smarowałam pudrem w płynie i w końcu zeszło ale nigdy nie dowiedziałam się co to i od czego. Ale wiadomo w ciąży lepiej wykluczyć zagrożenia typu cholestaza czy co to jeszcze może być...
Edit: obżarłam się jak świnka bigosem na obiad. Z chlebem. I 136 mimo 3jednostek. Dobrze że w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 16:11
anitka710, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Hej dzis 81
AnnaIzabela mam to samo. Ale ja zmagam sie z tymi rekami juz pare miesiecy. Mam wrazenie ze robi mi sie tak od czestego mycia rak i dokladnego wycierania przed pomiaraminiby kremuje dlonie ale czasem to poprostu brak mi ma to czasu przy dziecku
tylku ze mi nie popekaly az do krwi
-
Hej! 82 i +... Weekendy rozwalają mi dietę bo staram się jeść śniadanie z mężem a on się byczy w łóżku do 9 a mógłby i do 11... Stąd ketony i pory posiłków się rozjeżdżają...
Też mam okropne dłonie mimo że nie myję przed każdym pomiarem. Na razie najlepszy krem jaki mam to Isana z mocznikiem z rossmanna. Ale nie amaruję za często bo zapominam a np przed pomiarem mi się nie opłaca bo musiałabym go i tak zmyć.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja myje przed kazdym pomiarem. Mam na to uczulenie jakies ze rece musza byc czyste
Teraz troche odpuscilam i mierze 4 razy dziennie (plus jesli cos zakazanego). A wczesniej mierzylam 6 razy plus grzeszki. Wiec tego mycia bylo sporo
Dzisiaj po pizzy domowej roboty 125 ale najadlam sie ze hoho -
Ja gotuję barszcz ukraiński. Coś na hemoglobinę. Nie dość że buraki to na wołowince
tylko nie wiem ile sobie przed nim wstrzyknąć bo niby po zupach zawsze były lepsze cukry a z drugiej strony ostatni raz zupę chyba jadłam przed tymi zawirowaniami z wyższymi wynikami. Ale chyba nie będę kombinować i zostanę przy 3 jednostkach. Najwyżej wyjdzie poniżej 100.
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Hej
Witam się z wynikiem 92 na czczo przy 20j ale od wczoraj zatoki mam zawalone, katar i ból głowy więc pewnie przez to troszkę wyższy cukier.
Byłam na badaniu krwi prób watrobowych i zdecydowanie wykluczam cholestaze, wyniki piękne
Ale chyba doszłam do tego co mnie uczula, bo napilam się herbaty koperkowej a ostatnio piłam jej dużo i po wypiciu od razu zaczęło mnie swedziec, także odstawie ja całkowicie i zobaczymyAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
No ja wczoraj bylam u diabetologa z wynikiem na czczo 100..przeziebiona jestem na maksa...synek przyniosl z przedszkola wiec to napewno cukier podwyzsza..tak czy inaczej dostalam 4j na noc..wczoraj byl moi pierwszy raz..oczekiwalam jakis spektakularnych wynikow rano a tu..97..
No ale wczoraj był dzień wizyt wiec byl i tez ginekolog
Ja od ostatniej wizyty schudlam 3kg a Jasio waży juz 1400gram i ma sie bardzo dobrze:)mialam wszystkoe pomiary echo serca..wszystko jest superAnnaIzabela, kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
Zakochana mama2 -
nick nieaktualnyZakochana mama2 wrote:No ja wczoraj bylam u diabetologa z wynikiem na czczo 100..przeziebiona jestem na maksa...synek przyniosl z przedszkola wiec to napewno cukier podwyzsza..tak czy inaczej dostalam 4j na noc..wczoraj byl moi pierwszy raz..oczekiwalam jakis spektakularnych wynikow rano a tu..97..
No ale wczoraj był dzień wizyt wiec byl i tez ginekolog
Ja od ostatniej wizyty schudlam 3kg a Jasio waży juz 1400gram i ma sie bardzo dobrze:)mialam wszystkoe pomiary echo serca..wszystko jest super
Najważniejsze, że Maluch ma się dobrze, a resztę się wyregulujea 4j to mało