Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi w poradni diabetologicznej powiedzili, że godzinę od rozpoczecia posiłku przy czym zjadamy w 15 min ten posiłek, i glukoza ma być do 140. Z kolei mój gin twierdzi, że godzinę po zakończonym posiłku i ma być 120... uznaję że ma przestarzałe info i słucham w tej kwestii poradni
-
W tych zaleceniach ptd jest napisane że godzinę od rozpoczęcia posiłku i tak mierzę. Ale w poprzedniej ciąży nikt mi nie mówił kiedy i sama sobie wymyśliłam że od zakończenia. Ale lepiej od rozpoczęciaTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyJestem po USG, na szczęście wszystko jest super i nie ma absolutnie żadnych powodów do niepokoju
Udało się mimo, że już jest taka duża i widziałam Małą po raz pierwszy w 3D i aż się wzruszyłam! Nie sądziłam, że jeszcze w tej ciąży na USG się tak wzrusze
No i lekarz mówi, że w sumie to już pora rodzićkamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
-
AnnaIzabela super że z malutką ok! A mierzył ją, szacował wagę? Ja idę dopiero za tydzień i się doczekać nie mogę... A że godzina mężowi nie bardzo pasuje to jeszcze będę polować na inny termin (późniejsza godzina w czwartek albo piątek)... Mam nadzieję że dotrwam do tego usg
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
jestem po wizycie u diabetologa.Pani doktor oceniając moje wyniki stwierdziła cukrzycę ciążową.Pokazałam jej wyniki pomiarów glukometrem i wykaz tego co jadłam. Była zdegustowana, że sama dokonywałam pomiarów bez konsultacji lekarskiej..Na dobre wyniki po dużych grzechach typu słodycze, ryż na mleku, ciasto nie powiedziała nic..Mówiła tylko, że mój poranny wyrzut cukru mógł być spowodowany nieregularnym jedzeniem i niedocukrzeniem w nocy, dlatego mam raz w tyg. mierzyć cukier o 3.30:/ Następna wizyta za 2 tygodnie, wtedy zdecyduje czy włączyć mi insulinę.
A tak na marginesie dziś obiad nie dietetyczny-ziemniaki, smażona w panierce pierś z kury i surówka z pora i cukier po 1 h-119:) -
Zakochana mama2 wrote:Dziewczyny a wy wiecie co w praktyce oznacza wskazik hemoglobiny glikowanej?
mam jutro diabetologa wiec sie dowiem ale moze wy mi wczesniej to rozjasnicie:)
to jakby twój średni poziom glukozy we krwi z 3 ostatnich miesięcy (na chłopski rozum, w szczegóły nie ma co wnikac)
moja ostatnia 4,5 % -
kamciaelcia wrote:to jakby twój średni poziom glukozy we krwi z 3 ostatnich miesięcy (na chłopski rozum, w szczegóły nie ma co wnikac)
moja ostatnia 4,5 %Zakochana mama2 -
nick nieaktualny
-
Zakochana mama2 wrote:U mnie z wczoraj 4,7% wiec ta moja cukrzyca chyba nie jest taka straszna..insuliny narazie nie włączył..no zobaczymy jutro na wizycie co nowego
swietny wynik
wskazany w okolicach 5
w poprzedniej ciązy miałam 4,6 - 4,7 - 4,6
w tej zaczelam od 4,9 potem 4,5 a do marca znów mam powtórzyć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny