X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie sprawdzałam :-|

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj był 2 dzień na razie, jakiś miesiąc temu też były dwa dni takie i potem wrocilo do normy

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przy ewentualnym nastepnym razie sprawdz cukier
    bo głód nocny to też cecha ciązy :D

anitka710 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z 86 na czczo :) a też sie zastanawialam czy nie będzie przekroczenia, bo i mnie głód w nocy złapał (ale przymusilam się do spania) i wczoraj zastrzyk tak mnie bolał, że kazałam mojemu natychmiast wyjąć igłę i nie doczekał nawet sekundy po wcisnieciu insuliny..
    Ale za to Euthyrox wzięłam o 6, więc teraz już mogłam od razu po wstaniu zjeść śniadanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o posiłek w nocy to mówili mi, żeby był w okolicach 2 i wtedy pomiar ok 8 i można przyjąć, że w naszym przypadku jest on na czczo. Ja próbowałam tego schematu przed insulina, ale cukier na czczo nie spadal, a wstać w nocy i cokolwiek zjeść to była męczarnia :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 77 mimo pory wczesnej, bez ketonów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widać,że dzisiaj słaby dzień nie tylko dla mnie. Pierwszy raz przekroczenia po 17j. Od 6 tyg. A nic nie zmieniłam. Do tego niewielkie ketony, których nie miewam od początku mierzenia z dwa razy mi wyszły +/- od 25 tyg. Czyli od 10 tyg. Dzisiaj wizyta u diabetologa. I też się wszystko rozsypało. Mam pytanie do którego tyg. Tak najbardziej szaleje jeszcze te cukry. Jakoś w 38 sie normuja czy Nie?

Spat
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,dziś nie jest już tak optymistycznie 88 ale bez ketonow

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam i już zjadłam kawałek ciasta :D za h wam powiem ile skoczyło. Ale jest pyszne, wilgotne, słodkie i robi się je 5 minut (+ niestety w piekarniku ponad h)

Trycja mi lekarka powiedziała, że pod koniec ciąży jak już łożysko tak nie funkcjonuje jak trzeba i nie produkuje tyle hormonów to może się cukier normowac, ale kiedy to się dzieje to chyba kwestia indywidualna.. Ja zaczęłam właśnie 38 ale różnicy póki co nie widzę :)
    Dziś na 16:20 jadę sprawdzić jak Młoda i przeplywy się mają :)

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! U mnie 83 i +. Może za mały ostatni posiłek albo za mało snu... Ostatnio się nie wyrabiam z robotą...
    Też raz się obudziłam o 3 i byłam tak głodna że zjadłam łyżkę sałatki. Potem zmierzyłam chyba o 8 i uznałam że to na czczo. Ale 5 to już można w sumie potraktować jak rano. Oba pomiary bym zapisała.
    Mi się przypomniała zachcianka sprzed paru miesięcy i pochłonęłam na śniadanie kanapki z wędliną, majonezem i kiszonym ogórkiem :P
    AnnaIzabela kciuki za badanie i daj znać co tam wyjdzie!
    Ja wczoraj spakowałam torby... Jeszcze dokumenty, rzeczy na ostatnią chwilę i kilka rezerwowych ubranek dla synka i z głowy.
    A z okazji dzisiejszego dnia tym które odpuszczają życzę wytrwałości i silnej woli a tym które świętują smacznego ;)

anitka710, Kassie lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak, godzina minęła i z 96 po 1 kawałku mam 110 :) rano zawsze mam gorsze wyniki, więc pewnie po południu byłoby mniej :)

Podam wam przepis, bo jest naprawdę super!
    - 8 łyżek mąki kukurydzianej
    - 5 jajek
    - 400g jogurtu
    - 8 łyżek ksylitolu (ale myślę, że można dać mniej, bo jest naprawdę słodkie)
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystko ze sobą miksujemy i wlewamy do foremki (ja wyłożyłam ja papierem do pieczenia) i do piekarnika. Nam wyszło 1:10 pieczenia w 180st.

A tu macie zdjęcie na zachętę:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e69546dc24bd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 10:02

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zjadłam wafelka-takiego normalnego, przesłodkiego, orzechowego w czekoladzie :D
    wczoraj tez zjadłam, ale nie było mi dane zmierzyc cukier(dopiero po 1,5h było 80) :D

AnnaIzabela, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na zakupach z mama i oczywiscie po paczki. Nie wzielam nic z domu do jedzenia bo bylam pewna ze kupie wyprobowana drozdzowke z serem.. I oczywiscie dzis taki dzien ze nigdzie drozdzowek nie ma. Wiec kupilam jedyna jaka znalazlam i zjadlam bo juz musialam cos zjesc. I nie mierzylam po godzinie.
    AnnaIzabela pysznie wyglada :-) tylko ja za jogurtem nie przepadam :-)
    Kazio rowniez zycze Ci wytrwalosci i Wam dziewczynki tez!

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 30 min 95, po 1h 122 :)

anitka710, AnnaIzabela, Kazio14, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka710 wrote:
    Kochana ja też nie mam zaleceń co do mierzenia ketonów. Raz mi wyszły w moczu ale po wprowadzeniu diety jest już dobrze :-) także jeżeli badanie moczu masz ok to myślę że nie musisz się tym przejmować :-) a gdybyś chciała to paski są dostępne bez recepty :-)

Ok, dzięki serdeczne za info, czyli na razie nie będę się tym przejmować.

W temacie pączków ja odpuściłam (ale tez az tak bardzo za nimi nie szaleję), natomiast pozwoliłam sobie na inny rarytasik, placki z cukinii :-D

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odkąd jestem na diecie na ostatni posiłek jem ciagle to samo jogurt naturalny z zotta ten mały. I zawsze I cukier na 17j. Ok i ketony jak mówię byly w porządku. Chyba spróbuje zjeść kromke chleba z zoltym serem tak jak niektore z was robia. Bo chyba ten jogurcik za maly. A to 35 tydzien wiec nie chce tych ketonów. Chociaz widze ze to walka z wiatrakami. Mi wodę wydaję ze juz pod koniec to wszystko szaleje. Bo wy tez tak macie raz sa raz nie ma ketonów. To samo z cukrami nad czczo. Nie zjadlam paczka dzisiaj. Przyszedl za to wózek. Ale to nie rozpakowalam bo nie mam sily. Odkurzylam mieszkanie I cala sie potem zalałam. Masakra I teraz odpoczywam jakbym maraton przebiegła.

Spat
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno dość głupie pytanie. Czy czas 1 h mierzycie mniej więcej od rozpoczęcia, czy zakończenia posiłku? Pytam, ponieważ zwykle jem równocześnie z moim półtorarocznym Synkiem i karmiąc go jedną ręką i jedząc drugą chcąc nie chcąc wydłużam czas jedzenia do lekko pół godz. Może któraś z Was miała podobny dylemat?

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha
    to ja jem dłuzej :)
    ja czas wysrodkowuje, ale za zaleceniem mojej diab

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mierze godzinę od rozpoczęcia, tylko, że u mnie rzadko kiedy posiłek trwa nawet 20 minut, zazwyczaj jest to to zalecane 15min. Aczkolwiek spotkałam się z mierzeniem godzinę od zakończenia, choć to tylko 1 przypadek.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 2016 r były tu tylko 2 dziewczyny z zaleceniem odmierzania czasu od poczatku posiłku (w tym ja), dominowało że godz od zakończenia
    ale ja pizze jem 30-40 minut, sałate lodową godzinę i wiem, ze cukier mi póxniej rosnie i czas wysrodkowany bywa najwyzszy
    ale to poznanie siebie i doświadczenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ