Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się witam z 86 na czczo
a też sie zastanawialam czy nie będzie przekroczenia, bo i mnie głód w nocy złapał (ale przymusilam się do spania) i wczoraj zastrzyk tak mnie bolał, że kazałam mojemu natychmiast wyjąć igłę i nie doczekał nawet sekundy po wcisnieciu insuliny..
Ale za to Euthyrox wzięłam o 6, więc teraz już mogłam od razu po wstaniu zjeść śniadanieanitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżeli chodzi o posiłek w nocy to mówili mi, żeby był w okolicach 2 i wtedy pomiar ok 8 i można przyjąć, że w naszym przypadku jest on na czczo. Ja próbowałam tego schematu przed insulina, ale cukier na czczo nie spadal, a wstać w nocy i cokolwiek zjeść to była męczarnia
anitka710 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Widać,że dzisiaj słaby dzień nie tylko dla mnie. Pierwszy raz przekroczenia po 17j. Od 6 tyg. A nic nie zmieniłam. Do tego niewielkie ketony, których nie miewam od początku mierzenia z dwa razy mi wyszły +/- od 25 tyg. Czyli od 10 tyg. Dzisiaj wizyta u diabetologa. I też się wszystko rozsypało. Mam pytanie do którego tyg. Tak najbardziej szaleje jeszcze te cukry. Jakoś w 38 sie normuja czy Nie?Spat
-
nick nieaktualnyJa nie wytrzymałam i już zjadłam kawałek ciasta
za h wam powiem ile skoczyło. Ale jest pyszne, wilgotne, słodkie i robi się je 5 minut (+ niestety w piekarniku ponad h)
Trycja mi lekarka powiedziała, że pod koniec ciąży jak już łożysko tak nie funkcjonuje jak trzeba i nie produkuje tyle hormonów to może się cukier normowac, ale kiedy to się dzieje to chyba kwestia indywidualna.. Ja zaczęłam właśnie 38 ale różnicy póki co nie widzę
Dziś na 16:20 jadę sprawdzić jak Młoda i przeplywy się mają -
Witam! U mnie 83 i +. Może za mały ostatni posiłek albo za mało snu... Ostatnio się nie wyrabiam z robotą...
Też raz się obudziłam o 3 i byłam tak głodna że zjadłam łyżkę sałatki. Potem zmierzyłam chyba o 8 i uznałam że to na czczo. Ale 5 to już można w sumie potraktować jak rano. Oba pomiary bym zapisała.
Mi się przypomniała zachcianka sprzed paru miesięcy i pochłonęłam na śniadanie kanapki z wędliną, majonezem i kiszonym ogórkiem
AnnaIzabela kciuki za badanie i daj znać co tam wyjdzie!
Ja wczoraj spakowałam torby... Jeszcze dokumenty, rzeczy na ostatnią chwilę i kilka rezerwowych ubranek dla synka i z głowy.
A z okazji dzisiejszego dnia tym które odpuszczają życzę wytrwałości i silnej woli a tym które świętują smacznegoanitka710, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyNo więc tak, godzina minęła i z 96 po 1 kawałku mam 110
rano zawsze mam gorsze wyniki, więc pewnie po południu byłoby mniej
Podam wam przepis, bo jest naprawdę super!
- 8 łyżek mąki kukurydzianej
- 5 jajek
- 400g jogurtu
- 8 łyżek ksylitolu (ale myślę, że można dać mniej, bo jest naprawdę słodkie)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystko ze sobą miksujemy i wlewamy do foremki (ja wyłożyłam ja papierem do pieczenia) i do piekarnika. Nam wyszło 1:10 pieczenia w 180st.
A tu macie zdjęcie na zachętę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e69546dc24bd.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 10:02
-
Ja dzis bylam na zakupach z mama i oczywiscie po paczki. Nie wzielam nic z domu do jedzenia bo bylam pewna ze kupie wyprobowana drozdzowke z serem.. I oczywiscie dzis taki dzien ze nigdzie drozdzowek nie ma. Wiec kupilam jedyna jaka znalazlam i zjadlam bo juz musialam cos zjesc. I nie mierzylam po godzinie.
AnnaIzabela pysznie wygladatylko ja za jogurtem nie przepadam
Kazio rowniez zycze Ci wytrwalosci i Wam dziewczynki tez! -
anitka710 wrote:Kochana ja też nie mam zaleceń co do mierzenia ketonów. Raz mi wyszły w moczu ale po wprowadzeniu diety jest już dobrze
także jeżeli badanie moczu masz ok to myślę że nie musisz się tym przejmować
a gdybyś chciała to paski są dostępne bez recepty
Ok, dzięki serdeczne za info, czyli na razie nie będę się tym przejmować.
W temacie pączków ja odpuściłam (ale tez az tak bardzo za nimi nie szaleję), natomiast pozwoliłam sobie na inny rarytasik, placki z cukiniianitka710 lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Dziewczyny odkąd jestem na diecie na ostatni posiłek jem ciagle to samo jogurt naturalny z zotta ten mały. I zawsze I cukier na 17j. Ok i ketony jak mówię byly w porządku. Chyba spróbuje zjeść kromke chleba z zoltym serem tak jak niektore z was robia. Bo chyba ten jogurcik za maly. A to 35 tydzien wiec nie chce tych ketonów. Chociaz widze ze to walka z wiatrakami. Mi wodę wydaję ze juz pod koniec to wszystko szaleje. Bo wy tez tak macie raz sa raz nie ma ketonów. To samo z cukrami nad czczo. Nie zjadlam paczka dzisiaj. Przyszedl za to wózek. Ale to nie rozpakowalam bo nie mam sily. Odkurzylam mieszkanie I cala sie potem zalałam. Masakra I teraz odpoczywam jakbym maraton przebiegła.
Spat -
Dziewczyny mam jeszcze jedno dość głupie pytanie. Czy czas 1 h mierzycie mniej więcej od rozpoczęcia, czy zakończenia posiłku? Pytam, ponieważ zwykle jem równocześnie z moim półtorarocznym Synkiem i karmiąc go jedną ręką i jedząc drugą chcąc nie chcąc wydłużam czas jedzenia do lekko pół godz. Może któraś z Was miała podobny dylemat?3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualny
-
w 2016 r były tu tylko 2 dziewczyny z zaleceniem odmierzania czasu od poczatku posiłku (w tym ja), dominowało że godz od zakończenia
ale ja pizze jem 30-40 minut, sałate lodową godzinę i wiem, ze cukier mi póxniej rosnie i czas wysrodkowany bywa najwyzszy
ale to poznanie siebie i doświadczenie