WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie sprawdzałam :-|

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj był 2 dzień na razie, jakiś miesiąc temu też były dwa dni takie i potem wrocilo do normy

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przy ewentualnym nastepnym razie sprawdz cukier
    bo głód nocny to też cecha ciązy :D

anitka710 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z 86 na czczo :) a też sie zastanawialam czy nie będzie przekroczenia, bo i mnie głód w nocy złapał (ale przymusilam się do spania) i wczoraj zastrzyk tak mnie bolał, że kazałam mojemu natychmiast wyjąć igłę i nie doczekał nawet sekundy po wcisnieciu insuliny..
    Ale za to Euthyrox wzięłam o 6, więc teraz już mogłam od razu po wstaniu zjeść śniadanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o posiłek w nocy to mówili mi, żeby był w okolicach 2 i wtedy pomiar ok 8 i można przyjąć, że w naszym przypadku jest on na czczo. Ja próbowałam tego schematu przed insulina, ale cukier na czczo nie spadal, a wstać w nocy i cokolwiek zjeść to była męczarnia :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 77 mimo pory wczesnej, bez ketonów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widać,że dzisiaj słaby dzień nie tylko dla mnie. Pierwszy raz przekroczenia po 17j. Od 6 tyg. A nic nie zmieniłam. Do tego niewielkie ketony, których nie miewam od początku mierzenia z dwa razy mi wyszły +/- od 25 tyg. Czyli od 10 tyg. Dzisiaj wizyta u diabetologa. I też się wszystko rozsypało. Mam pytanie do którego tyg. Tak najbardziej szaleje jeszcze te cukry. Jakoś w 38 sie normuja czy Nie?

Spat
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,dziś nie jest już tak optymistycznie 88 ale bez ketonow

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam i już zjadłam kawałek ciasta :D za h wam powiem ile skoczyło. Ale jest pyszne, wilgotne, słodkie i robi się je 5 minut (+ niestety w piekarniku ponad h)

Trycja mi lekarka powiedziała, że pod koniec ciąży jak już łożysko tak nie funkcjonuje jak trzeba i nie produkuje tyle hormonów to może się cukier normowac, ale kiedy to się dzieje to chyba kwestia indywidualna.. Ja zaczęłam właśnie 38 ale różnicy póki co nie widzę :)
    Dziś na 16:20 jadę sprawdzić jak Młoda i przeplywy się mają :)

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! U mnie 83 i +. Może za mały ostatni posiłek albo za mało snu... Ostatnio się nie wyrabiam z robotą...
    Też raz się obudziłam o 3 i byłam tak głodna że zjadłam łyżkę sałatki. Potem zmierzyłam chyba o 8 i uznałam że to na czczo. Ale 5 to już można w sumie potraktować jak rano. Oba pomiary bym zapisała.
    Mi się przypomniała zachcianka sprzed paru miesięcy i pochłonęłam na śniadanie kanapki z wędliną, majonezem i kiszonym ogórkiem :P
    AnnaIzabela kciuki za badanie i daj znać co tam wyjdzie!
    Ja wczoraj spakowałam torby... Jeszcze dokumenty, rzeczy na ostatnią chwilę i kilka rezerwowych ubranek dla synka i z głowy.
    A z okazji dzisiejszego dnia tym które odpuszczają życzę wytrwałości i silnej woli a tym które świętują smacznego ;)

anitka710, Kassie lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak, godzina minęła i z 96 po 1 kawałku mam 110 :) rano zawsze mam gorsze wyniki, więc pewnie po południu byłoby mniej :)

Podam wam przepis, bo jest naprawdę super!
    - 8 łyżek mąki kukurydzianej
    - 5 jajek
    - 400g jogurtu
    - 8 łyżek ksylitolu (ale myślę, że można dać mniej, bo jest naprawdę słodkie)
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystko ze sobą miksujemy i wlewamy do foremki (ja wyłożyłam ja papierem do pieczenia) i do piekarnika. Nam wyszło 1:10 pieczenia w 180st.

A tu macie zdjęcie na zachętę:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e69546dc24bd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 10:02

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zjadłam wafelka-takiego normalnego, przesłodkiego, orzechowego w czekoladzie :D
    wczoraj tez zjadłam, ale nie było mi dane zmierzyc cukier(dopiero po 1,5h było 80) :D

AnnaIzabela, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na zakupach z mama i oczywiscie po paczki. Nie wzielam nic z domu do jedzenia bo bylam pewna ze kupie wyprobowana drozdzowke z serem.. I oczywiscie dzis taki dzien ze nigdzie drozdzowek nie ma. Wiec kupilam jedyna jaka znalazlam i zjadlam bo juz musialam cos zjesc. I nie mierzylam po godzinie.
    AnnaIzabela pysznie wyglada :-) tylko ja za jogurtem nie przepadam :-)
    Kazio rowniez zycze Ci wytrwalosci i Wam dziewczynki tez!

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 30 min 95, po 1h 122 :)

anitka710, AnnaIzabela, Kazio14, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka710 wrote:
    Kochana ja też nie mam zaleceń co do mierzenia ketonów. Raz mi wyszły w moczu ale po wprowadzeniu diety jest już dobrze :-) także jeżeli badanie moczu masz ok to myślę że nie musisz się tym przejmować :-) a gdybyś chciała to paski są dostępne bez recepty :-)

Ok, dzięki serdeczne za info, czyli na razie nie będę się tym przejmować.

W temacie pączków ja odpuściłam (ale tez az tak bardzo za nimi nie szaleję), natomiast pozwoliłam sobie na inny rarytasik, placki z cukinii :-D

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odkąd jestem na diecie na ostatni posiłek jem ciagle to samo jogurt naturalny z zotta ten mały. I zawsze I cukier na 17j. Ok i ketony jak mówię byly w porządku. Chyba spróbuje zjeść kromke chleba z zoltym serem tak jak niektore z was robia. Bo chyba ten jogurcik za maly. A to 35 tydzien wiec nie chce tych ketonów. Chociaz widze ze to walka z wiatrakami. Mi wodę wydaję ze juz pod koniec to wszystko szaleje. Bo wy tez tak macie raz sa raz nie ma ketonów. To samo z cukrami nad czczo. Nie zjadlam paczka dzisiaj. Przyszedl za to wózek. Ale to nie rozpakowalam bo nie mam sily. Odkurzylam mieszkanie I cala sie potem zalałam. Masakra I teraz odpoczywam jakbym maraton przebiegła.

Spat
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno dość głupie pytanie. Czy czas 1 h mierzycie mniej więcej od rozpoczęcia, czy zakończenia posiłku? Pytam, ponieważ zwykle jem równocześnie z moim półtorarocznym Synkiem i karmiąc go jedną ręką i jedząc drugą chcąc nie chcąc wydłużam czas jedzenia do lekko pół godz. Może któraś z Was miała podobny dylemat?

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha
    to ja jem dłuzej :)
    ja czas wysrodkowuje, ale za zaleceniem mojej diab

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mierze godzinę od rozpoczęcia, tylko, że u mnie rzadko kiedy posiłek trwa nawet 20 minut, zazwyczaj jest to to zalecane 15min. Aczkolwiek spotkałam się z mierzeniem godzinę od zakończenia, choć to tylko 1 przypadek.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 2016 r były tu tylko 2 dziewczyny z zaleceniem odmierzania czasu od poczatku posiłku (w tym ja), dominowało że godz od zakończenia
    ale ja pizze jem 30-40 minut, sałate lodową godzinę i wiem, ze cukier mi póxniej rosnie i czas wysrodkowany bywa najwyzszy
    ale to poznanie siebie i doświadczenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ