X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 85 ale ++ bo wstać nie mogłam. Późno się położyłam, brzuch pobolewał... Przerwa za długa.
    Zastanawiam się czy kombinować coś na jutro czy dać sobie spokój... Albo wstrzyknąć sobie więcej i bez żalu zjeść jakiegoś pączka... Nigdy nie robiłam faworków, może warto spróbować...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez dzisiaj ketony wystrzelily w kosmos a tak dlugo mialam z nimi spokoj..cukier 91 po sniadaniu 96. No ale dzisiaj tez bylam w lab..więc zobaczymy jak u nich wyjdzie:)

Zakochana mama2
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Mi tez dzisiaj ketony wystrzelily w kosmos a tak dlugo mialam z nimi spokoj..cukier 91 po sniadaniu 96. No ale dzisiaj tez bylam w lab..więc zobaczymy jak u nich wyjdzie:)
    Duże różnice zdarzają się pomiędzy pomiarem glukometrem a tymi z krwi żylnej w lab?ciekawe czym to jest spowodowane?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobno stres działa w lab
    od zawsze w domu na glukometrze dobrze, w lab i na glukometrze i z krwi zawsze więcej, nawet jeśli jest to 20 minut później niż domowe pomiary
    np ostatnio
    na czczo 79
    w lab 90 (a na glukometrze 86)

a największe rozbiezności miałam na krzywej po ciązy i pierwszy raz to glukometr mi zawyżał, byłam pewna że ta cholera mi została, a krzywa prawidłowa ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się również po ciężkiej nocy plus wczesna pobudka i wynik 92 :-| chyba zaczyna mi progesteron spadać bo strasznie zaczynam wszystko przeżywać i przez to mam problem z zaśnięciem a nie tak jak wcześniej stoicki spokój :-|

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam efekt białego fartucha,jak mi pobierają krew to aż ręce mi się trzęsą ze strachu,tym bardziej,ze trudno u mnie pobrać krew

anitka710 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Duże różnice zdarzają się pomiędzy pomiarem glukometrem a tymi z krwi żylnej w lab?ciekawe czym to jest spowodowane?
    Ja nie wiem. Pierwszy raz mam laboratoryjne:)zobacze wieczorem

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się lekarki pytałam czemu są różnice na czczo np. Budzę się i mam 90, ogarniam się i za 30 minut mierze znów i mam 94 i czemu to rośnie zamiast spadać (bo przecież ruch) i mi lekarka powiedziała, że to normalne, że jak jesteśmy na czczo i się ruszamy to organizm zaczyna odczuwać brak i mamy wyrzut cukru.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi raz na glukometrze wyszlo jakos 90/81 a wlab bylo niecale 73 :-) jutro bede miec wynik dzisiejszevo cukru na czczo-ciekawe jak tym razem :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec u mnie w domu na glukometrze 91 a z laboratorium 97:/ troche mi zeszlo zanim tam trafilam..moze dlatego..nie wiem...alr cialka ketonowe 30 i w dodatku ciężar moczu powyzej normy
    .kiepskie te wyniki:/

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    No wiec u mnie w domu na glukometrze 91 a z laboratorium 97:/ troche mi zeszlo zanim tam trafilam..moze dlatego..nie wiem...alr cialka ketonowe 30 i w dodatku ciężar moczu powyzej normy
    .kiepskie te wyniki:/

Są takie dni, że wyniki gorsze, nie ma się co zamartwiać!

A u mnie ktoś w bloku paczki robi i w całym mieszkaniu czuję :( zaraz zwariuje!!

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana

Zakochana mama2
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dołączyłam do grupy klika dni temu, jestem po konsultacji u diabetologa i niestety, zgodnie z przewidywaniami, dostałam glukometr i "jadę z tym koksem". Ku mojemu zaskoczeniu (pozytywnemu), jak na razie wszystkie pomiary mam ok, mimo że specjalnie nie zmieniłam tego co jem. Natomiast widzę że większość z Was sprawdza ketony w moczu. Ja nie mam takiego zalecenia, wiec chciałam dopytać, na ile jednak warto wykonywać te testy paskami? Zwykle badania moczu zawsze wychodzą ok.

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoria ze po słodyczach cukier wyrzuca najbardziej po pół godzinie się zgadza w moim przypadku zjadłam Twixa i rzadek mlecznej czekolady i cukier po 30 min-125 spo 60 min-120.Dodam że nie jestem na unsulinie,jutro mam diabetologa

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pol godzinie 125 a po godzinie 120? Wow Dobry wynik :-) ja zaliczylabym napewno spory spadek :-)
    Zrobilam dzis oponki z serem i chrust. Chociaz maz sobie poje :-) ja zjadlam 2oponki a zjadlabym chyba z 10:-( wole oponki (smak dziecinstwa) niz paczki. A jutro wszedzie beda mowic o tlustym czwartku ehh :-)
    Zakochana mama u mnie za to ciezar moczu zawsze za niski :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie jestem zaskoczona,od soboty badam cukier glukometrem;najwyższy wynik to 120 właśnie po slodyczach.Dziś jadłam jak do czasu sprzed wprowadzenia diety i wyniki mam lepsze niż na diecie,przy czym nie jem tyle owoców co zwykle.Zobaczymy co jutro na to wszystko powie diabetolog,ale zaczynam skłaniać się do teorii mojego olewczego gina

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajnie zobaczyć po sycącym sporym obiedzie 106 na glukometrze ale posiłki poboczne muszę chyba ograniczyć... 148 po cienkiej kromce chleba z masłem, wędliną, serem i połową pomidora i do tego pół jabłka i kostka gorzkiej czekolady... Jednak insulina nie działa tak długo jak mi się zdawało :P
    Iggi dobijasz mnie :D
    A jutro dzień odcięcia od internetu i telewizji ;) ale będę miała nerwa :P

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio już się przyzwyczaiłam że moja osoba to zawsze zagwostka medyczna

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Kazio już się przyzwyczaiłam że moja osoba to zawsze zagwostka medyczna
    Heh..skąd ja to znam..trafiają mi sie najdziwniejsze rzeczy o ktorych lekarze sie dopiero uczą..tak wiec tym razem uznałam ze nie takie rzeczy już przezylam i ta cukrzyce ogarne:)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię ciasto jogurtowe z mąki kukurydzianej :) ciekawe jak cukier po, ale to przekonam się jutro (jak dotrzymam ;))

‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ