Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 85 ale ++ bo wstać nie mogłam. Późno się położyłam, brzuch pobolewał... Przerwa za długa.
Zastanawiam się czy kombinować coś na jutro czy dać sobie spokój... Albo wstrzyknąć sobie więcej i bez żalu zjeść jakiegoś pączka... Nigdy nie robiłam faworków, może warto spróbować...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Zakochana mama2 wrote:Mi tez dzisiaj ketony wystrzelily w kosmos a tak dlugo mialam z nimi spokoj..cukier 91 po sniadaniu 96. No ale dzisiaj tez bylam w lab..więc zobaczymy jak u nich wyjdzie:)
-
u mnie podobno stres działa w lab
od zawsze w domu na glukometrze dobrze, w lab i na glukometrze i z krwi zawsze więcej, nawet jeśli jest to 20 minut później niż domowe pomiary
np ostatnio
na czczo 79
w lab 90 (a na glukometrze 86)
a największe rozbiezności miałam na krzywej po ciązy i pierwszy raz to glukometr mi zawyżał, byłam pewna że ta cholera mi została, a krzywa prawidłowa -
Ja witam się również po ciężkiej nocy plus wczesna pobudka i wynik 92
chyba zaczyna mi progesteron spadać bo strasznie zaczynam wszystko przeżywać i przez to mam problem z zaśnięciem a nie tak jak wcześniej stoicki spokój
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualnyJa się lekarki pytałam czemu są różnice na czczo np. Budzę się i mam 90, ogarniam się i za 30 minut mierze znów i mam 94 i czemu to rośnie zamiast spadać (bo przecież ruch) i mi lekarka powiedziała, że to normalne, że jak jesteśmy na czczo i się ruszamy to organizm zaczyna odczuwać brak i mamy wyrzut cukru.
-
nick nieaktualnyZakochana mama2 wrote:No wiec u mnie w domu na glukometrze 91 a z laboratorium 97:/ troche mi zeszlo zanim tam trafilam..moze dlatego..nie wiem...alr cialka ketonowe 30 i w dodatku ciężar moczu powyzej normy
.kiepskie te wyniki:/
Są takie dni, że wyniki gorsze, nie ma się co zamartwiać!
A u mnie ktoś w bloku paczki robi i w całym mieszkaniu czujęzaraz zwariuje!!
-
Cześć Dziewczyny, dołączyłam do grupy klika dni temu, jestem po konsultacji u diabetologa i niestety, zgodnie z przewidywaniami, dostałam glukometr i "jadę z tym koksem". Ku mojemu zaskoczeniu (pozytywnemu), jak na razie wszystkie pomiary mam ok, mimo że specjalnie nie zmieniłam tego co jem. Natomiast widzę że większość z Was sprawdza ketony w moczu. Ja nie mam takiego zalecenia, wiec chciałam dopytać, na ile jednak warto wykonywać te testy paskami? Zwykle badania moczu zawsze wychodzą ok.3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Po pol godzinie 125 a po godzinie 120? Wow Dobry wynik
ja zaliczylabym napewno spory spadek
Zrobilam dzis oponki z serem i chrust. Chociaz maz sobie pojeja zjadlam 2oponki a zjadlabym chyba z 10:-( wole oponki (smak dziecinstwa) niz paczki. A jutro wszedzie beda mowic o tlustym czwartku ehh
Zakochana mama u mnie za to ciezar moczu zawsze za niski -
Kassie jestem zaskoczona,od soboty badam cukier glukometrem;najwyższy wynik to 120 właśnie po slodyczach.Dziś jadłam jak do czasu sprzed wprowadzenia diety i wyniki mam lepsze niż na diecie,przy czym nie jem tyle owoców co zwykle.Zobaczymy co jutro na to wszystko powie diabetolog,ale zaczynam skłaniać się do teorii mojego olewczego gina
-
Kurcze fajnie zobaczyć po sycącym sporym obiedzie 106 na glukometrze ale posiłki poboczne muszę chyba ograniczyć... 148 po cienkiej kromce chleba z masłem, wędliną, serem i połową pomidora i do tego pół jabłka i kostka gorzkiej czekolady... Jednak insulina nie działa tak długo jak mi się zdawało
Iggi dobijasz mnie
A jutro dzień odcięcia od internetu i telewizjiale będę miała nerwa
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Iggi31 wrote:Kazio już się przyzwyczaiłam że moja osoba to zawsze zagwostka medyczna
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Zakochana mama2 -
nick nieaktualny