X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 85 ale ++ bo wstać nie mogłam. Późno się położyłam, brzuch pobolewał... Przerwa za długa.
    Zastanawiam się czy kombinować coś na jutro czy dać sobie spokój... Albo wstrzyknąć sobie więcej i bez żalu zjeść jakiegoś pączka... Nigdy nie robiłam faworków, może warto spróbować...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez dzisiaj ketony wystrzelily w kosmos a tak dlugo mialam z nimi spokoj..cukier 91 po sniadaniu 96. No ale dzisiaj tez bylam w lab..więc zobaczymy jak u nich wyjdzie:)

Zakochana mama2
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Mi tez dzisiaj ketony wystrzelily w kosmos a tak dlugo mialam z nimi spokoj..cukier 91 po sniadaniu 96. No ale dzisiaj tez bylam w lab..więc zobaczymy jak u nich wyjdzie:)
    Duże różnice zdarzają się pomiędzy pomiarem glukometrem a tymi z krwi żylnej w lab?ciekawe czym to jest spowodowane?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobno stres działa w lab
    od zawsze w domu na glukometrze dobrze, w lab i na glukometrze i z krwi zawsze więcej, nawet jeśli jest to 20 minut później niż domowe pomiary
    np ostatnio
    na czczo 79
    w lab 90 (a na glukometrze 86)

a największe rozbiezności miałam na krzywej po ciązy i pierwszy raz to glukometr mi zawyżał, byłam pewna że ta cholera mi została, a krzywa prawidłowa ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się również po ciężkiej nocy plus wczesna pobudka i wynik 92 :-| chyba zaczyna mi progesteron spadać bo strasznie zaczynam wszystko przeżywać i przez to mam problem z zaśnięciem a nie tak jak wcześniej stoicki spokój :-|

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam efekt białego fartucha,jak mi pobierają krew to aż ręce mi się trzęsą ze strachu,tym bardziej,ze trudno u mnie pobrać krew

anitka710 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Duże różnice zdarzają się pomiędzy pomiarem glukometrem a tymi z krwi żylnej w lab?ciekawe czym to jest spowodowane?
    Ja nie wiem. Pierwszy raz mam laboratoryjne:)zobacze wieczorem

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się lekarki pytałam czemu są różnice na czczo np. Budzę się i mam 90, ogarniam się i za 30 minut mierze znów i mam 94 i czemu to rośnie zamiast spadać (bo przecież ruch) i mi lekarka powiedziała, że to normalne, że jak jesteśmy na czczo i się ruszamy to organizm zaczyna odczuwać brak i mamy wyrzut cukru.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi raz na glukometrze wyszlo jakos 90/81 a wlab bylo niecale 73 :-) jutro bede miec wynik dzisiejszevo cukru na czczo-ciekawe jak tym razem :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec u mnie w domu na glukometrze 91 a z laboratorium 97:/ troche mi zeszlo zanim tam trafilam..moze dlatego..nie wiem...alr cialka ketonowe 30 i w dodatku ciężar moczu powyzej normy
    .kiepskie te wyniki:/

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    No wiec u mnie w domu na glukometrze 91 a z laboratorium 97:/ troche mi zeszlo zanim tam trafilam..moze dlatego..nie wiem...alr cialka ketonowe 30 i w dodatku ciężar moczu powyzej normy
    .kiepskie te wyniki:/

Są takie dni, że wyniki gorsze, nie ma się co zamartwiać!

A u mnie ktoś w bloku paczki robi i w całym mieszkaniu czuję :( zaraz zwariuje!!

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana

Zakochana mama2
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dołączyłam do grupy klika dni temu, jestem po konsultacji u diabetologa i niestety, zgodnie z przewidywaniami, dostałam glukometr i "jadę z tym koksem". Ku mojemu zaskoczeniu (pozytywnemu), jak na razie wszystkie pomiary mam ok, mimo że specjalnie nie zmieniłam tego co jem. Natomiast widzę że większość z Was sprawdza ketony w moczu. Ja nie mam takiego zalecenia, wiec chciałam dopytać, na ile jednak warto wykonywać te testy paskami? Zwykle badania moczu zawsze wychodzą ok.

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoria ze po słodyczach cukier wyrzuca najbardziej po pół godzinie się zgadza w moim przypadku zjadłam Twixa i rzadek mlecznej czekolady i cukier po 30 min-125 spo 60 min-120.Dodam że nie jestem na unsulinie,jutro mam diabetologa

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pol godzinie 125 a po godzinie 120? Wow Dobry wynik :-) ja zaliczylabym napewno spory spadek :-)
    Zrobilam dzis oponki z serem i chrust. Chociaz maz sobie poje :-) ja zjadlam 2oponki a zjadlabym chyba z 10:-( wole oponki (smak dziecinstwa) niz paczki. A jutro wszedzie beda mowic o tlustym czwartku ehh :-)
    Zakochana mama u mnie za to ciezar moczu zawsze za niski :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie jestem zaskoczona,od soboty badam cukier glukometrem;najwyższy wynik to 120 właśnie po slodyczach.Dziś jadłam jak do czasu sprzed wprowadzenia diety i wyniki mam lepsze niż na diecie,przy czym nie jem tyle owoców co zwykle.Zobaczymy co jutro na to wszystko powie diabetolog,ale zaczynam skłaniać się do teorii mojego olewczego gina

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajnie zobaczyć po sycącym sporym obiedzie 106 na glukometrze ale posiłki poboczne muszę chyba ograniczyć... 148 po cienkiej kromce chleba z masłem, wędliną, serem i połową pomidora i do tego pół jabłka i kostka gorzkiej czekolady... Jednak insulina nie działa tak długo jak mi się zdawało :P
    Iggi dobijasz mnie :D
    A jutro dzień odcięcia od internetu i telewizji ;) ale będę miała nerwa :P

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio już się przyzwyczaiłam że moja osoba to zawsze zagwostka medyczna

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Kazio już się przyzwyczaiłam że moja osoba to zawsze zagwostka medyczna
    Heh..skąd ja to znam..trafiają mi sie najdziwniejsze rzeczy o ktorych lekarze sie dopiero uczą..tak wiec tym razem uznałam ze nie takie rzeczy już przezylam i ta cukrzyce ogarne:)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię ciasto jogurtowe z mąki kukurydzianej :) ciekawe jak cukier po, ale to przekonam się jutro (jak dotrzymam ;))

‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ