Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZakochana mama2 wrote:No dobra a mamy jakiś przepis na jutro dla takich sierotek jak my:)?
Ja robiłam serowe z mąki razowej z dżemem i z czekoladą i bez niczego i po 3 takich kulkach miałam 138 więc na granicy, a nie były jakieś wybitnie smacznewięc jeżeli chodzi o paczki, to chyba nie ma dla nas dobrej alternatywy
jedynie to właśnie taki pieczony pączek zamiast smażonego, zawsze to mniej tłusty
-
Ja wielką fanką nie jestem ale takiego prawdziwego z piekarni a nie z marketu to bym zjadła
ale szkoda mi synka bo za dużo ostatnio przekraczam... Zwłaszcza bolesne są przekroczenia po czymś co kiedyś spokojnie jadłam tak jak ten dzisiejszy podwieczorek. Żaden rarytas tak na prawdę a taki wyskok... Więc ja chyba mimo wszystko daruję sobie jutrzejsze święto... Będę zła jak osa, będę wyć po kątach ale wynik by mnie chyba jeszcze bardziej zdołował...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
AmVormittag wrote:Cześć Dziewczyny, dołączyłam do grupy klika dni temu, jestem po konsultacji u diabetologa i niestety, zgodnie z przewidywaniami, dostałam glukometr i "jadę z tym koksem". Ku mojemu zaskoczeniu (pozytywnemu), jak na razie wszystkie pomiary mam ok, mimo że specjalnie nie zmieniłam tego co jem. Natomiast widzę że większość z Was sprawdza ketony w moczu. Ja nie mam takiego zalecenia, wiec chciałam dopytać, na ile jednak warto wykonywać te testy paskami? Zwykle badania moczu zawsze wychodzą ok.
także jeżeli badanie moczu masz ok to myślę że nie musisz się tym przejmować
a gdybyś chciała to paski są dostępne bez recepty
AmVormittag lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Na pocieszenie po kolacji 110
po 100g makaronu pełnoziarnistego, duuużym kawałku wołowiny z rosołu i kiszonym ogórku. Czyli przy odpowiedniej dawce to i makaron przestaje szkodzić
jutro przechodzę na schemat 4/3/3. I mam nadzieję że w końcu dojdę z tym do ładu
AnnaIzabela, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj znowu przeżyłam szok he he
na kolację byłam strasznie głodna i zjadłam aż 4 kanapki
byłam pewna że cukier wywali a tu 107
Na podwieczorek zjadłam mandarynki i mnie uczulilyi jak tu jeść owoce jak uczulaja a warzywa podnoszą cukier
Hej
Drugi dzień z kolei budzę się szybciej z uczuciem głodu i wyspania. Dziś o 5 poszłam do toalety i koniec spania, zaczęłam czuć głód ale myślę sobie zasnę i będzie ok a tu lipa. O 6 wnet zwymiotowalam z głodu, zmierzyłam cukier a tu 99i teraz pytanie jak ja mam ten wynik traktować gdyby udało mi się jeszcze zasnąć? W sumie to już później na czczo nie będę, mam o 7 zmierzyć cukier i traktować to jak pierwsze śniadanie? Pomóżcie dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 06:18
na czczo to nie jest po posiłku nocnym, ale nie nazwałabym tego po śniadaniu
wczesniej były też tu dziewczyny które z budzikiem jadły w nocy, bo wierzyly ze to ma wpływ na czczo czy na ketony, rano mierzyły cukier i zapisywały
dla mnie to nie jest na czczo