Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
(sunshine89 wrote:Hej dziewczyny. Chcialam Wam powiedziec, ze 10 stycznia przyszla na swiat moja coreczka. Cukrzyca mnie juz opuscila, miejmy nadzieje, ze na zawsze. Jakie tocswietbe uczucie zjesc kawelek serniczka bez wyrzutow sumienia
pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki.
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Iggi ja mierze jak wstane
nie nastawiam budzika. I zwykle jest to wlasnie 8:30
a wszystko zalezy od tego o ktorej wstanie synek
AnnaIzabela mi rosol sluzy, tylko jem go z makaronem pelnoziarnistym
Dzisiaj popralam ciuszki na 56 i 62 i moje koszule do karmienia. Teraz czekam az wyschna i bedzie sterta prasowaniajakos mnie nastraszyl moj gin ostatnio i dlatego sie za to zabralam
anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też rosół jem ze zwykłym makaronem
Po sporej misce i do tego II danie i nie przekracza 120
Dziś na lutówkach rozbijają bank, już dwoje się urodziło, a dzień się jeszcze nie skończył
Ja z kolei dziś apetytu 0, mam taki ból głowy, że ledwo na oczy patrzę..anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja rosół też ze zwykłymi nitkami jem. Pełnoziarnisty wbrew pozorom bardziej wywala.
Jeśli chodzi o poranny pomiar to jak młoda nie chodzi do przedszkola (a podejrzewam że do porodu już nie pójdzie bo przedłużyła jej lekarka antybiotyk do piątku a potem za duże ryzyko że przywlecze coś jeszcze gorszego - teraz i tak całą rodzinę zaraziła) to wstaję tak jak ona a to różnie bywa, ostatnio ok. 8 i wtedy mierzę. Nie pilnuję godzin.
A ja dzwoniłam do diabetologa i mam pozwolenie na zwiększenie dawek byle by to było stopniowo. Bo na razie prawie wszystkie pomiary ponad 130 i mnie takie wyniki stresują bo to nie tylko po głównych posiłkach ale i pobocznych.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kamcia wiem że dam bo muszę
w sjmie w normach się mieszczę ale to jeszcze nie ten komfort
no i gin nie lubi takich wysokich wyników bo się boi że małego utuczę...
Iggi ja odnośnie męża sprawdzałam kiedyś jakie cukry mam ja a jakie on po tym samym albo jak ja zjadłam kawałeczek sernika a on 4 razy więcej. On przeważnie mieścił się w 100. A ja miałam np ponad 120. Z kolei on na czczo ma zawsze dużo co nie podoba się jego lekarce na badaniach okresowych do pracy. nic tylko się cieszyć z takich wynikówTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
sunshine89, gratuluję!
Dużo zdrowia dla Was!
Ja mam jutro wizytę u diabetologa, a w piątek u ginekologa. Ciekawe czy dowiem się czegoś konkretnego w kwestii poroduChyba jutro na obiadek zrobię frytki i rybę. Tak te frytki za mną chodzą od kilku dni.
anitka710, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualny
-
Hej witam sie z rana
u mnie 81 z glukometru ale bylam dzisiaj w lab bo synek sie obudzil wczesniej niz zwykle bo o 6:30. Dzisiaj za nami pierwsza noc bez smoczka
w dzien juz dawno smoczka nie ma ale na noc jeszcze byl a wczoraj synek wyrzucil go do kosza
i nie powiem dumna jestem z niego
ladnie spal tylko jakos wczesniej sie obudzil
Dzis na obiad mam spaghettiAnnaIzabela, Lyanna, Kazio14, anitka710 lubią tę wiadomość
-
Witam się z wynikiem 79
Od jutra znowu zacznę mierzyć ketony, jak dostanę receptę na paski.
U nas zima, na termometrze -9 stopni. Mąż szykuje auto i jedziemy do diabetologa. Może potem uda mi się go namówić na jakieś zakupy.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc