Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
Witam się z wynikiem 86 przy 19j
Wirbazka ja pomimo tego że nie mam zaleceń mierze po każdym posilku, chyba że już coś jem któryś raz i wiem że będzie dobrze to nie mierze. Co do krwi to mi jeszcze ani razu nie wyleciala sama, zawsze muszę trochę przydusic paluszekLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Hej! 89 i bez ketonów nawet po dość długiej przerwie! Wczoraj często byłam w okolicach normy ale ani razu nie przekroczyłam. Może nie będzie źle.
Kassie owszem smażony. Ale bez bułki w środku i obtoczony w mące pełnoziarnistej a nie bułce tartej.
Wibrażka ja też muszę wyciskać... A mierzę teraz w sumie po wszystkim bo ciężko mi zapanować nad wynikami i wolę mieć wszystko pod kontrolą. No i sprawdzam działanie insuliny na inne posiłkikamciaelcia, AnnaIzabela, Kassie, Lyanna lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Cześć dziewczynki kochane, podczytuje was oczywiście. Ale miałam takie urwanie głowy, że masakra. Po wizycie u rodziców wróciłam do pracy na 2 tyg. bo spr roczne musiałam zrobić. Ale to mnie chyba uratowało miałam nie małą depresję od momentu kiedy dowiedziałam się o cukrzycy.Jakoś nie mogłam sobie z nią poradzić psychicznie. Wyjechałam do rodziców nie było tam wcale lepiej przez te 2 tyg. Bo cukry skakały jak szalone . Teraz się na szczęście uspokoiły jestem na 17j. na noc. I w ciągu dnia narazie odpukać jest ok nawet sobie pozwalam co nieco. Kamcia jakiego ty masz super bobasa na zdjęciach, ja nie mam niestety 3d/4d u swojego gina mimo , że jest najlepszy w mieście nie stawia jak to On mówi na takie bajery szkoda.Anitka widzę , że zwiększyłaś dawkę o dwa mnie wyprzedzasz , ale cukry ładnie unormowałaś. Witam nowe dziewczyny. Kazio podczytuje Cię ładnie Ci się rozszalało, ale dajesz radę widzę. Zaraz będzie po wszystkim. Lillka urodziła super:)). Narazie chodzę od 32 tyg. co tydzień na ktg. I dzisiaj się włączyło dwa razy , pielęgniarka musiała przyjść . Byłam pewna , że zaraz mnie położą na patologię. Ale lekarka przyszła powiedziała , ze zapis ktg prawidłowy a mała poprostu strasznie brykała stad tętno 170, bo przy takim włącza się sygnał.A wiecie , ze ja nadal mam tak , że w pon i wtorek kiedy kończę dany tydzień mam przez te dwa dni blisko granicy cukry cały dzień. A od środy jak ręką odjął. Dziwna jakaś jestem:)))Ale się rozpisałam.
AnnaIzabela, anitka710, Kassie, Lyanna lubią tę wiadomość
Spat -
trycja
już niedługo po zegnasz te cholerę!!głowa do góry, nie warto na pewno w depresje popadać przez cukrzyce, sa wazniejsze i fajniejsze rzeczy na świecie
a co do zdjęcia-ja ciąze prowadze na nfz
ale wspomagam się prywatnymi usg, u lekarzy, którzy 3d/4d nie uznaja, tzn włącza, podejrza chociazby warge ale nie płace za to dodatkowo. Choc mają w cenniku takie usg. jak sie da, pstryka fotketrycja, anitka710 lubią tę wiadomość
-
Trycja dokładnie, nie ma się co dolowac przez tą cukrzycę
zaraz będzie po
Ja dzisiaj zglupialamhe he
Rano o 9 nie było mojego chleba więc zjadłam 2 mandarynki i leciałam do kosmetyczki, po 1h 122 :-)potem zjadłam drugie śniadanie czyli bułka ciemna z sałata wedlina serem żółtym i kapka ketchup'u a i pół drozdzowki suchej i cukier po godzinie 98! gdzie bałam się że przekroczy normeo co tu chodzi
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualnyJa myślałam, że rozszarpie dziś babkę u endo.. Wlazła skubana i siedziała ponad 40 minut! A ja po niej i całe 3. No myślałam, że się poryczę ze złości.. Na szczęście to porodu to już ostatnia..
Ale za to dowiedziałam się, że jak będę karmić to muszę brać suplementy z jodem, a jak się nie uda to dziecko należy wspomagać, bo będzie miała po mnie niedoczynnosc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 13:46
-
Hej dziewczyny. Chcialam Wam powiedziec, ze 10 stycznia przyszla na swiat moja coreczka. Cukrzyca mnie juz opuscila, miejmy nadzieje, ze na zawsze. Jakie tocswietbe uczucie zjesc kawelek serniczka bez wyrzutow sumienia
pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki.
kamciaelcia, AnnaIzabela, trycja, Kazio14, anitka710, Kassie, Lyanna lubią tę wiadomość
-
(sunshine89 wrote:Hej dziewczyny. Chcialam Wam powiedziec, ze 10 stycznia przyszla na swiat moja coreczka. Cukrzyca mnie juz opuscila, miejmy nadzieje, ze na zawsze. Jakie tocswietbe uczucie zjesc kawelek serniczka bez wyrzutow sumienia
pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki.
-
A ja dziewczyny odkad jestem na diecie cukrzycowej mam tyle energii co nigdy..ciagle sprzątam..myje podloge na kolanach i mam mega sile..pewnie dlatego ze troche schudlam ale prawde mówiąc przed ciąża bylam kilka tyg na diecie liczacej kalorie i wtedy tez sie tak dobrze czulam...jednak cukry nas mega zamulaja...o i taki oto optymistyczny akcent naszego reżimu posiłkowego:)
AnnaIzabela, Iggi31 lubią tę wiadomość
Zakochana mama2 -
nick nieaktualny
-
Sunshine gratulacje!!
Trycja też ostatnio miałam kryzys i to taki jak nigdy dotąd. Ale się podniosłam i walczę dalej. Jutro zamierzam się w końcu spakować, może bardziej poczuję że to już niedługo. Bo dopiero dzisiaj sobie uświadomiłam że uorałam i naszykowałam wszystko poza tą nieszczęsną torbąi dopiero schnie
przede mną jeszcze mnóstwo prasowania.
Kamcia ja bym chciała następna ale jeszcze nie naszykowana więc AnnaIzabela chociażby bardziej zaawansowana więc ustąpiękamciaelcia, AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyJa się spakowałam dopiero w niedziele
Kazio między nami jest tylko 5 dni różnicy, więc jak moja jest leniwa i będzie siedzieć do końca, a Ciebie wezmą tak jak zapowiadali to będziesz pierwsza
Dziś po obiedzie 121 =] jutro wreszcie gotuje rosół!anitka710, Kassie lubią tę wiadomość