Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nie zauważyłam
w poprzedniej ciązy leciałam na nocnej insulinie od 9tc
teraz tez zaczelam od insuliny, bo moje cukry na czczo były pow. 100
i one nie zmieniały sie zaleznie od tego co jadłam dzień wczesniej, na noc
teraz niezmiennie glukometr pokazuje około 80, czy zjem na noc pizzę, czy sałate lodową, czy mleko -
nick nieaktualnyU mnie przed insulina też były przekroczenia, bez względu na to co jadłam na ostatni posiłek, czy to była zalecana kanapka z poradni, czy z innymi dodatkami. Teraz po insulinie już się mieszczę, ale na ostatnią kolację w sumie od dłuższego czasu jem kanapkę z sałatą, wędlina, serem i ogórkiem kiszonym (jem ok 22:10, chodzę spać przed 23)
-
Hej dziewczyny
mam pytanko, miałam ciężka noc gdzieś o 3 dopiero zasnęłam bo zgaga mnie męczyła, zmierzyłam cukier o 8 i było 97(poszłam dalej spać) a wstałam około 10 i cukier 84. Który mam zaakceptować?
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Witam bardziej optymistycznie. Rano 83 i bez ketonów! Co prawda przekraczałam wczoraj ale jadłam tyle ile uważałam za stosowne. Wolę dostosować dawkę do zapotrzebowania niż odwrotnie i bujać się z ketonami. No i piłam więcej przez co sikam co chwilę
Mąż się ulitował nad zdołowaną żoną i rano poszedł mi kupić chlebek na śniadanie i po 50g po śniadaniu 125jest chyba dla mnie nadzieja
Anitka ja bym zaliczyła drugi bo jednak ilość snu też ma znaczenie. O tej 8 to taki jakby nocny pomiar skoro tak późno zasnęłaś. A najlepiej zanotować obaanitka710, Kassie, AnnaIzabela, Lyanna lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Witam sie. U mnie 85. Ale mam jakiegos dola dzisiaj. W nocy spac nie umiem i ciagle sie przewracam z boku na bok. Brzuszek juz mi troche ciazy. Maz ma 2zmiany caly tydzien wiec sama z synkiem bede. Pogoda piekna, slonko swieci i duuzp sniegu to bedzoemy siedziec w domu bo maly dalej ma katar i doszedl kaszel
Kazio super ze dzisiaj lepieja jak Twoja corka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 11:18
-
nick nieaktualnyAnitka też bym wpisała oba, z adnotacja, że ten 1 nie po pełnym odpoczynku. Też miałam raz taka noc ledwo przespana i cukier >90
Kazio nowy dzień, nowa nadzieja
Kassie gdzie Ty mieszkasz, że masz dużo śniegu? U mnie na Mazowszu może z centymetr spadło..
Do spania odkąd mam to polecam poduchę C, ja chyba bez niej już bym nie umiała zasnąćanitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
AnnaIzabela malopolska
u nas super zima
tyle sniegu jeszcze nie bylo tej zimy. Synek mialby frajde ale co zrobic
Mam taja poduszek bo sobie kupilam pare miesiecy temu ale tez mi sie niewygodnie spaloja jak za dlugo jestem w jednej pozycji to mam napiety brzuch i to mi przeszkadza. Wiec ostatnio w nocy soedze na lozku
potem sie klade i tak na zmiane
-
nick nieaktualnyU mnie mój nawet nie próbuje się zbliżyć, wie jakie by były konsekwencje
Ja z kolei jak usnę na tej poduszce, to jak mnie siku nie obudzi to śpię do rana w jednej pozycji, bez niej tak mnie bok bolał, a tak nic! Magia
Kurde zazdroszczę wam śniegu! Ale nie zazdroszczę chorobyOby szybko przeszło i niech się Mały jeszcze zdarzy nacieszyć zimą!
Kassie lubi tę wiadomość
-
Kassie młoda dzisiaj ostatni dzień bierze antybiotyk a jutro do kontroli ale nadal smarka i kaszle tylko nie tak paskudnie. Też siedzimy w domu zwłaszcza że wychodząc z nią to się można tak umęczyć że się żyć odechciewa. Z resztą u nas śnieg dzisiaj próbuje padać ale mu nie wychodzi. Nawet nie pokrywa całej powierzchni, rozchodzi się po szczelinach między kostkami
anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Cześć dziewczyny, Staś urodził się 3 lutego o godz. 11:50, SN, 3220 gram i 56 cm. Cukry u małego ok, u mnie jeszcze się normują a i nie zawsze zmierzę bo dzieje się
dziś na czczo 99 i mam nadzieje ze będzie lepiej. Niestety nie mam pokarmu i mały je sztuczne ale będę walczyć. Wrzucę foto jak już będziemy w domu. Niestety poród z bólami krzyżówki głównie, wiec nie bylo lekko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:21
AnnaIzabela, Lyanna, kamciaelcia, anitka710, Kassie, k878 lubią tę wiadomość
-
U mnie z rana 86
Ostatnio, niezależnie od tego co zjem wieczorem to cukier rano w normie (8j insuliny).
No i też mamy śniegNareszcie wygląda pięknie zimowo i cały czas sypie. Gorzej z wychodzeniem na dwór. Dzisiaj pojedziemy z mężem do szkoły rodzenia razem ale w środę on będzie w pracy i jeśli śnieg się utrzyma, to nigdzie się nie ruszę. Jednak środek ciężkości trochę przesunięty i z równowagą może być gorzej, po co ryzykować jak nie ma potrzeby
Pies też na tym ucierpi, bo ja jestem głównym wyprowadzaczem - zostanie jej podwórko.
AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualny
-
Kurcze chyba jakiś spadek zaliczyłam... Nie mierzyłam ale głód miałam taki nie do opanowania że zjadłam na prawdę dużo i łapałam się wszytkiego więc może być średni ten poobiedni wynik... Jeszcze bym coś dojadła ale się pohamowałam. Może zaraz dojdzie impuls do głowy że zjadłam...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyKazio14 wrote:Kurcze chyba jakiś spadek zaliczyłam... Nie mierzyłam ale głód miałam taki nie do opanowania że zjadłam na prawdę dużo i łapałam się wszytkiego więc może być średni ten poobiedni wynik... Jeszcze bym coś dojadła ale się pohamowałam. Może zaraz dojdzie impuls do głowy że zjadłam...
Trzymam kciuki żeby był w normach!
A ja przed obiadem potluklam cała miskę sałatki, i tak się rozryczałam, że masakra.. To już druga stłuczona miska od piątkua wcześniej nie pamiętam kiedy cokolwiek stluklam..
I też trzymam kciuki za cukier, bo dziś testowałam naleśniki z gulaszem z szynki i byłoby miło jakby wynik był dobry, bo jedzenie pychaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:43
anitka710 lubi tę wiadomość