Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej u mnie 89 ale jestem dzis nieprzytomna. Synek dzisiaj mial nocna impreze od 1 do 3.. I to nie przez katar tylko poprostu musial sobie pogadac z nami.
Kamcia ja na nic sie nie nastawiamw pierwszej ciazy zakladalam idealne i spokojne dziecko (ponoc moj maz taki byl, ja tez bezproblemowa) a zycie okazalo sie inne
teraz zeby tylko nie bylo gorsze od synka
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
Melduję się z 87 i +. Mój entuzjazm trochę osłabł. Mimo insuliny przedobrzyłam z chlebem i po 55g takiego, którego jadłam 30 i delikatnie przekraczałam wyszło 144/147. Muszę kupić jutro swój niezastąpiony chlebek. Wtedy powinno już być ok. Bo gdyby coś poszło nie tak i nie zadziałała to byłoby duuużo więcej więc to chyba kwestia ilości i rodzaju chleba lub dawki.
I tak pewnie będę mniej przekraczać niż bez a przynajmniej taką mam nadzieję. No i muszę opanować te ketony bo mnie już denerwująAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
a moja diab natomiast powiedziała, że ser żółty to tylko tłuszcz, a na ketony wazne weglowodany złożone-aby długo w nocy się rozkładały i organizm nie głodował...
a ja na sobie mam sprawdzone-cały dzień prawodłowy w posiłkach to i rano bez ketonów
wystarczy ze jeden posilek odpuszczę, albo zamienie np na dodatkowy owoc -
No właśnie..trzeba zatem samemu na sobie probowac bo moze na kazdego co innego działa..ja zaczynam dojrzewac do tego ze na moj cukier na czczo wcale nie ma wpływu ostatni posiłek ani to o ktorej on jest anj jaki ale caly poprzedni dzień
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Zakochana mama2 -
Jestem już po wstępnych obserwacjach cukru,najwyższy wynik po obciążeniu 103 (2 kromki pumpernikla z makrela i papryka),po owocach,których w ciazy jadłam kilogramami wynik 100 (jabłko +kiwi).Dziś na obiad kasza gryczana z piersia kurczaka z grilla i surówka z kapusty pekińskiej
kamciaelcia, anitka710, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
-
U mnie dzis ogorkowa (mimo ze to nie niedzielna zupa
) a na drugie ziemniaki, udka i surowki z marchewki i jablka, i obowiazkowo dla mnie z kapusty kiszonej
A wogole to u mnie dzis rowne 30tygodniWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:38
kamciaelcia, anitka710, AnnaIzabela, Kazio14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melduję po zdrowym obiadku cukier na 108..Annaizabela to niesprawiedliwe ze po takich grzeszkach masz cukier mniejszy niż ja po suchym mięsie,suchej kaszy i surowce ..Może też spróbuję zgrzeszyc..coraz bardziej mnie kusi
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sobie tak dołożyłam, że cukier 101
Iggi mi kasza gryczana bardziej wywala cukier niż frytki(a frytek jem tak 120-150g po upieczeniu)
Raz zjadłam kaszę gryczaną, gotowanego indyka i surówkę i miałam 132.. więc wiesz, na każdego co innego działa
Nie dowiesz się jak nie spróbujesz, a nawet jak przekroczysz, to nic się nie stanie, nie będziesz tak miała codziennie -
Chyba te 2 jednostki to dla mnie za mało... Fakt że zjadłam do zupy 120g a nie 100 makaronu ale wynik 143/137... Myślałam że na więcej sobie pizwolę a wychodzi na to że jedząc tak jak poprzednio po prostu bym nie przekraczała... Jeszcze dzisiaj i może jutro poobserwuję i zadzwonię do diabetologa czy mogę sobie zwiększyć dawki. Chyba że coś źle robię ale to chyba niemożliwe bo jakiś tam efekt jest tylko nie do końca zadowalający...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka