X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jakieś 3 tygodnie temu miałam schize, że wynik 120 to za dużo.. Nie pytajcie czemu, po prostu.. Dopiero niedawno odpuściłam i nie mam palpitacji serca jak wynik 123 :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja, mając normę 120, nie rozumiałam (czułam się pokrzywdzona) dlaczego inni (w innych krajach) maja 140 ;) stad wynik po kebabie 120- 140 wtedy mnie nie ruszał ;)

AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie z 86 na czczo :-)
    Oj ja tez na poczatku bylam przewrazliwiona wynikiem ponad 120 :-P teraz juz nie zwrac na to uwagi :-)
    Kamcia super ze synek zadowolony :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 09:28

kamciaelcia, AnnaIzabela lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tylko czekam, aż Młoda stwierdzi, że to czas,od za 4 dni może wychodzić w każdej chwili!
    Na lutówkach tak się już posypały, że tylko kilka nas zostało :D

Lyanna, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Rano cukier 76, ketonów nie sprawdzałam bo skończyły mi się paski.

Wczoraj robiłam badania i glikowana 4,93 :) Wygląda na to, że insulina daje dobre efekty. Niestety w moczu ketony i dość liczne bakterie. Chciałam dzisiaj od razu zrobić posiew, pojechałam, odczekałam w kolejce i dowiedziałam się, że w soboty nie przyjmują moczu na posiew. W poniedziałek muszę pojechać jeszcze raz (albo wysłać męża z pojemniczkiem, bo akurat ma wolne :P ).

anitka710, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    U mnie wynik 94 (wyszła wczorajsza rozpusta :-P)
    Kamciaelcia super że synuś zadowolony :-) moja bratowa ostatnio kombinowala z łóżkiem bo jej 3 letni syn nie chciał tam spać, więc kupiła mu pościel taka jak chciał i problem znikł :-)

AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka710 wrote:
    Witam :-)
    U mnie wynik 94 (wyszła wczorajsza rozpusta :-P)
    Kamciaelcia super że synuś zadowolony :-) moja bratowa ostatnio kombinowala z łóżkiem bo jej 3 letni syn nie chciał tam spać, więc kupiła mu pościel taka jak chciał i problem znikł :-)

Anitka a co to za rozpusta była? :) Mam jakąś masochistyczna duszę chyba, bo się katuje pytaniami co dobrego ludzie jedzą i oglądam ciągle klipy z czekoladą i innymi łakociami :D

anitka710, Kassie lubią tę wiadomość

• Pam Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dawno mnie tu nie było i część mnie nie zna. Miałam cukrzycę ciążowa, leczona dietą. Problem z cukrami na czczo (wyniki zwykle 88-94). Urodziłam 25.12 (w Boże Narodzenie :D). Dziewczynka zdrowa, cukry miała 85 i 79. Wg usg na sali porodowej miała mieć 4kg, a miała 3590g. Uff :) rodziłam na karowej w Warszawie. Moje cukry na czczo wyglądają nadal tak samo. Nawet są trochę wyższe niż w ciąży ale to pewnie wynik braku diety. Poposiłkowe rzadko mierze bo zwykle młoda wisi na cycku kiedy jest czas na to. Ale są niższe niż w ciąży. Raz po 4 zwykłych naleśnikach z dżemem miałam po godzinie 94. W ciąży jadłam tylko dwa i to z mąki pełnoziarnistej lub żytniej, gryczanej.
    Krzywej jeszcze nie miałam.
    No i od porodu przytyłam już prawie 3 kg :( wkrótce odzyskam wagę sprzed ciąży :( a jem dużo mniej (czasu brak) i karmię piersią.

anitka710, AnnaIzabela, kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

• anitka710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Anitka a co to za rozpusta była? :) Mam jakąś masochistyczna duszę chyba, bo się katuje pytaniami co dobrego ludzie jedzą i oglądam ciągle klipy z czekoladą i innymi łakociami :D
    Oj kochana aż wstyd się przyznać ale po godzinie pływania w basenie pozwoliłam sobie na KFC :O i po godzinie miałam 150 :-/
    W ogóle to ostatnio zauważyłam że co 2 dzień mi cukry skaczą, i chyba czas zaostrzyc dietę :-/

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• anitka710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pam no to najszczersze gratulacje :-D oby cukry się unormowaly :-) no a waga, cóż też się tego boję :O najważniejsze że córeczka zdrowa :-)

• Iggi31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o diete do bardziej doświadczonych, czy diabetolog na pierwszej wizycie podaje jakis jadłospis, czy trzeba się udać do dietetyka?Próbuje na razie radzić sobie sama,ale im więcej czytam tym bardziej dochodze do przekonania,ze układanie diety samemu to rzecz trudna..Dieta musi być zbilansowana..Póki co zdobyłam jadłospis na 7 dni ze strony cukrzyca polska.A jak Wy sobie radzicie,macie ułożone jadłospisy czy na własną rękę układacie diete?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Mam pytanie o diete do bardziej doświadczonych, czy diabetolog na pierwszej wizycie podaje jakis jadłospis, czy trzeba się udać do dietetyka?Próbuje na razie radzić sobie sama,ale im więcej czytam tym bardziej dochodze do przekonania,ze układanie diety samemu to rzecz trudna..Dieta musi być zbilansowana..Póki co zdobyłam jadłospis na 7 dni ze strony cukrzyca polska.A jak Wy sobie radzicie,macie ułożone jadłospisy czy na własną rękę układacie diete?

Ja osobiście nie mam żadnej diety ustalonej. Wszystko metoda prób i błędów, też nie można popadać w skrajności i jeść w miarę normalnie, tylko ograniczyć węglowodany :)
    Ale to moje osobiste zdanie;)

• M86 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja nie słyszałam nigdy o tluszczu zmieniajacym się w glukozę...

Glukoneogeneza - zachodzacy w organizmie proces wytwarzania gluzkozy z niecukrowcow.
    Nie wiem czy akurat ten proces wystepuje w tym przypadku,ale ja jem produkty nisko tluszczowe, bo tak mi w poradni zalecali.

Iggi31, ja mam przykladowe jadlospisy (w poradni u mnie dawali), na których na początku bazowałam, ale oczywiście na zasadzie że to przykladowe i, i tak trzeba to modyfikować pod siebie. Mogę ci na maila przesłać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 13:52

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 wrote:
    Glukoneogeneza - zachodzacy w organizmie proces wytwarzania gluzkozy z niecukrowcow.
    Nie wiem czy akurat ten proces wystepuje w tym przypadku,ale ja jem produkty nisko tluszczowe, bo tak mi w poradni zalecali.

Ja też z zasady nie jem tłusto, ale wczoraj miałam kryzys egzystencjonalny i potrzebowałam czegoś niezdrowego ;)

• Iggi31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wszystkie diety dla ciezarnych z cukrzycą mają 1800 kcal,a ja jak się odchudzalam to miałam diete 1400 kcal..masakra..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabetolog mówiła o dobrych tluszczach s nie boczku
    O tym pisalam
    Poza tym dieta czlowieka to: 1węglowodany 2 białka 3 tłuszcze :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam
    Nadal obstawiam że kebab po prostu przez tluszcz trzymal dłużej wysoki cukier

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu
    Moje dziecko zapomniało co to spanie w wózku :) zrobilam kilometry po castoramie by zasnął a on nic. Przekroczylam kasę-padł :) do czasu aż auto otworzyłam. Czyli zamiast 2h drzemki było 5min :)

Na usg wszystko dobrze
    Synek ślicznie rośnie patrząc na fakt ze mama maleje. Głowa duża, brzuszek idealny , nawet nogi"normalne"
    Patryk waży 748 g

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/feb6f3e40c3a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 15:40

AnnaIzabela, anitka710, Kassie, Kazio14 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam pomiar glukometrem po 1h od obiadu i wyszło 89.Nie za mało?

• anitka710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia cudne zdjęcie <3

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ