Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kassie
Łóżeczko gotowe
Z niego też można zrobić tapczanik ale bez barierek. Nam chodziło o opcję łóżeczka
Ściany i łoże się wietrza, zasłony schna więc nie patrzcie na warunki polowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 06:36
AnnaIzabela, Kassie, d84, Kazio14, anitka710 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Piękny wynik
SkadAle wiesz ze prawdziwy wynik to nie 139
Zmruz oczy i jjest norma hihi
Ja tam się cieszę, że przekroczyłam. To znaczy, że z łożyskiem nie jest źle
mój po większym i na grubym cieście miał wynik 116..kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela, kebab też bym zjadła.. Ale za mną ostatnio chodzą kurczaki z KFC. Najlepiej cały kubełek
U nas w mieście akurat nie ma ale coś czuję,że jak za tydzień pojedziemy do gina to bez wizyty w KFC się nie obędzie. Wezmę na wynos, żeby spokojnie sobie w domu zrobić odpowiedni zastrzyk z insuliny
Iggi31, dobrze że pójdziesz do diabetologa. Odnoszę wrażenie, że podejście Twojego ginekologa trochę olewcze. Dobrze, że masz do niego zaufanie ale w kwestii cukrzycy najlepiej poczekać na diabetologaPamiętaj, że mają obowiązek Cię przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni.
kamciaelcia, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
AnnaIzabela wrote:Po dwóch godzinach 159.. to ja już nie rozumiem
teraz już mi się nie podoba..
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Obym znalazła to natchnienie do wyprasowania zaslon. Ale są takie normalne, turkusowe. Musimy jeszcze zmienić rolety i firane
Może już jutro Piotruś zamieszka w nowym łóżeczku. Stare do malowaniaza pokoik Patryczka wezmiemy się jakoś za tydzień/dwa. U nas będą ferie a ja wtedy nie mam korepetycji. Jutro rano usg i castorama
AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Obym znalazła to natchnienie do wyprasowania zaslon. Ale są takie normalne, turkusowe. Musimy jeszcze zmienić rolety i firane
Może już jutro Piotruś zamieszka w nowym łóżeczku. Stare do malowaniaza pokoik Patryczka wezmiemy się jakoś za tydzień/dwa. U nas będą ferie a ja wtedy nie mam korepetycji. Jutro rano usg i castorama
Super te zmiany, to szykowanie!u nas już po, jeszcze czekamy na regał, ale nas pocieszyli że może to potrwać dwa tygodnie.. może się nie rozpakuje do tego czasu
kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj już sięgałam po szarlotkę (oczywiście nie cukrzycową) już miałam ugryźć ale zadzwonił mąż. Uznałam to za znak i postanowiłam zjeść kotleta z chlebem... Już drugi dzień nie podjadam absolutnie nic i trzymam się w normach. Po kolacji 138 ale to był test dla chleba.
Jutro wizyta. Najpierw diabetolog, potem gin. Ciekawe co mi powiedzą.AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Iggi31, dobrze że pójdziesz do diabetologa. Odnoszę wrażenie, że podejście Twojego ginekologa trochę olewcze. Dobrze, że masz do niego zaufanie ale w kwestii cukrzycy najlepiej poczekać na diabetologaPamiętaj, że mają obowiązek Cię przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni.[/QUOTE]
Idę się zapisać w poniedziałek, a do czasu wizyty radze sobie sama-dużo czytałam na temat diety i ogólnych zasad odżywiania przy podniesionym cukrzyca w ciąży. Jutro będę mieć glukometr załatwiony od znajomej i zacznę pomiary. -
ja nie słyszałam nigdy o tluszczu zmieniajacym się w glukozę...słyszałam o tłuszczu spowalniającym jej wyrzut, a więc z opóźnieniem czy kumulacją innych posiłków
dlatego moja diabetolog podkreślała, ze do kapusty kiszonej czy innych surówek obowiązkowo dodawać tłuszcz (i w profilu lipidowym ważny dla niej dobry cholesterol)-aby spowolnić uwalnianie glukozy i podtrzymać jej poziom ( a nie szybki wzrost i szybki spadek)
oczywiście nigdy nie miała na mysli boczku na pizzy czy miesa w kebabie...ale mi fast foody nie wywalają później-trzymaja swój wyższy poziom po prostu dłużej
np wczoraj zjadłam az 4 tosty-po godzinie 119, po 1,5h 114 po 2h 102...trzymało sie ale na przyzwoitym dobrym poziomie
otwieram dzienna czczo 80 bez ketonów
położyliśmy się w sypialni, synuś prześlicznie spał i nadal śpi, ale ja-z myslą, ze ustawiłam dziś budzik, wstałam wcześniejchociaż kawunie wypije spokojnie
AnnaIzabela, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się witam z 85na czczo
więc nie ma konsekwencji wczorajszej rozpusty
Błędem moim bylo to, że nie zjadłam do tego żadnej dodatkowej surówki i dlatego pewnie tak mi organizm zareagował. Trudno, raz się można zapomnieć
Kazio daj znać jak po wizytach!
Kamcia super, że noc przeszła gładko -
mały nawet wstał
a jaki zadowolony z nowego łózeczka
noe sądziłam, że taki maluszek wie, że coś ma nowego swojego
kiedy jem obiadokolacją i wynik 130 to bardzo ładnie mam rano, wrecz bez insuliny
przez ostatni miesiąc raz przekrocyłam, ale duzo takich granicznychAnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny