X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na odstresowanie zjadłam na kolację kebsika i cukier 141 :O :) ups :)

Kassie lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie
    Łóżeczko gotowe :)
    Z niego też można zrobić tapczanik ale bez barierek. Nam chodziło o opcję łóżeczka :)
    Ściany i łoże się wietrza, zasłony schna więc nie patrzcie na warunki polowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 06:36

AnnaIzabela, Kassie, d84, Kazio14, anitka710 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Ja na odstresowanie zjadłam na kolację kebsika i cukier 141 :O :) ups :)

Piękny wynik
    SkadAle wiesz ze prawdziwy wynik to nie 139 ;)
    Zmruz oczy i jjest norma hihi

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Piękny wynik
    SkadAle wiesz ze prawdziwy wynik to nie 139 ;)
    Zmruz oczy i jjest norma hihi

Ja tam się cieszę, że przekroczyłam. To znaczy, że z łożyskiem nie jest źle :D
    mój po większym i na grubym cieście miał wynik 116..

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Kassie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela pozazdroscic wyniku :-)
    Kamcia super to lozeczko :-) fajnie wyglada ale i tak czekam na efekt koncowy z zaslonami itd :-D

AnnaIzabela, kamciaelcia lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwóch godzinach 159.. to ja już nie rozumiem :/ teraz już mi się nie podoba.. nocny posiłek sobie jednak odpuszczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 22:07

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela, kebab też bym zjadła.. Ale za mną ostatnio chodzą kurczaki z KFC. Najlepiej cały kubełek :P U nas w mieście akurat nie ma ale coś czuję,że jak za tydzień pojedziemy do gina to bez wizyty w KFC się nie obędzie. Wezmę na wynos, żeby spokojnie sobie w domu zrobić odpowiedni zastrzyk z insuliny :P

Iggi31, dobrze że pójdziesz do diabetologa. Odnoszę wrażenie, że podejście Twojego ginekologa trochę olewcze. Dobrze, że masz do niego zaufanie ale w kwestii cukrzycy najlepiej poczekać na diabetologa :) Pamiętaj, że mają obowiązek Cię przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni.

kamciaelcia, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Po dwóch godzinach 159.. to ja już nie rozumiem :/ teraz już mi się nie podoba..
    Ja tak miałam kiedyś po pizzy na gryczanym cieście. Po dwóch godzinach cukier mocno się podniósł :/

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym znalazła to natchnienie do wyprasowania zaslon. Ale są takie normalne, turkusowe. Musimy jeszcze zmienić rolety i firane :)
    Może już jutro Piotruś zamieszka w nowym łóżeczku. Stare do malowania :) za pokoik Patryczka wezmiemy się jakoś za tydzień/dwa. U nas będą ferie a ja wtedy nie mam korepetycji. Jutro rano usg i castorama :)

AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Obym znalazła to natchnienie do wyprasowania zaslon. Ale są takie normalne, turkusowe. Musimy jeszcze zmienić rolety i firane :)
    Może już jutro Piotruś zamieszka w nowym łóżeczku. Stare do malowania :) za pokoik Patryczka wezmiemy się jakoś za tydzień/dwa. U nas będą ferie a ja wtedy nie mam korepetycji. Jutro rano usg i castorama :)

Super te zmiany, to szykowanie! :) u nas już po, jeszcze czekamy na regał, ale nas pocieszyli że może to potrwać dwa tygodnie.. może się nie rozpakuje do tego czasu :D

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj już sięgałam po szarlotkę (oczywiście nie cukrzycową) już miałam ugryźć ale zadzwonił mąż. Uznałam to za znak i postanowiłam zjeść kotleta z chlebem... Już drugi dzień nie podjadam absolutnie nic i trzymam się w normach. Po kolacji 138 ale to był test dla chleba.
    Jutro wizyta. Najpierw diabetolog, potem gin. Ciekawe co mi powiedzą.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna wrote:
    Ja tak miałam kiedyś po pizzy na gryczanym cieście. Po dwóch godzinach cukier mocno się podniósł :/

Teraz mierzone już 133, więc zaczęło spadać :)
    Zobaczymy jak rano, po tym zamieszaniu :)

• Iggi31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Iggi31, dobrze że pójdziesz do diabetologa. Odnoszę wrażenie, że podejście Twojego ginekologa trochę olewcze. Dobrze, że masz do niego zaufanie ale w kwestii cukrzycy najlepiej poczekać na diabetologa :) Pamiętaj, że mają obowiązek Cię przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni.[/QUOTE]

Idę się zapisać w poniedziałek, a do czasu wizyty radze sobie sama-dużo czytałam na temat diety i ogólnych zasad odżywiania przy podniesionym cukrzyca w ciąży. Jutro będę mieć glukometr załatwiony od znajomej i zacznę pomiary.

• M86 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela, wyrzut po 2 godzinach spowodował ci tłuszcz, który po takim czasie zamienia sie w organizmie w glukoze.

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie słyszałam nigdy o tluszczu zmieniajacym się w glukozę...słyszałam o tłuszczu spowalniającym jej wyrzut, a więc z opóźnieniem czy kumulacją innych posiłków
    dlatego moja diabetolog podkreślała, ze do kapusty kiszonej czy innych surówek obowiązkowo dodawać tłuszcz (i w profilu lipidowym ważny dla niej dobry cholesterol)-aby spowolnić uwalnianie glukozy i podtrzymać jej poziom ( a nie szybki wzrost i szybki spadek)
    oczywiście nigdy nie miała na mysli boczku na pizzy czy miesa w kebabie...ale mi fast foody nie wywalają później-trzymaja swój wyższy poziom po prostu dłużej
    np wczoraj zjadłam az 4 tosty-po godzinie 119, po 1,5h 114 po 2h 102...trzymało sie ale na przyzwoitym dobrym poziomie

otwieram dzien :) na czczo 80 bez ketonów
    położyliśmy się w sypialni, synuś prześlicznie spał i nadal śpi, ale ja-z myslą, ze ustawiłam dziś budzik, wstałam wcześniej :) chociaż kawunie wypije spokojnie

AnnaIzabela, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka już pewnie przeszczęśliwa z dzidzia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z 85na czczo :) więc nie ma konsekwencji wczorajszej rozpusty :)

Błędem moim bylo to, że nie zjadłam do tego żadnej dodatkowej surówki i dlatego pewnie tak mi organizm zareagował. Trudno, raz się można zapomnieć ;)

Kazio daj znać jak po wizytach! :)

Kamcia super, że noc przeszła gładko :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały nawet wstał :) a jaki zadowolony z nowego łózeczka :) noe sądziłam, że taki maluszek wie, że coś ma nowego swojego :D

kiedy jem obiadokolacją i wynik 130 to bardzo ładnie mam rano, wrecz bez insuliny
    przez ostatni miesiąc raz przekrocyłam, ale duzo takich granicznych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z kolei albo grubo albo wcale :) albo powyżej (141,142) albo w okolicach 100 :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale 141 to nie grubo :)
    ja takie wyniki jeszcze uznaję ;)
    zaznaczam kolorem :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ