Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kassie
Łóżeczko gotowe
Z niego też można zrobić tapczanik ale bez barierek. Nam chodziło o opcję łóżeczka
Ściany i łoże się wietrza, zasłony schna więc nie patrzcie na warunki polowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 06:36
AnnaIzabela, Kassie, d84, Kazio14, anitka710 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Piękny wynik
SkadAle wiesz ze prawdziwy wynik to nie 139
Zmruz oczy i jjest norma hihi
Ja tam się cieszę, że przekroczyłam. To znaczy, że z łożyskiem nie jest źle
mój po większym i na grubym cieście miał wynik 116..
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela, kebab też bym zjadła.. Ale za mną ostatnio chodzą kurczaki z KFC. Najlepiej cały kubełek
U nas w mieście akurat nie ma ale coś czuję,że jak za tydzień pojedziemy do gina to bez wizyty w KFC się nie obędzie. Wezmę na wynos, żeby spokojnie sobie w domu zrobić odpowiedni zastrzyk z insuliny 
Iggi31, dobrze że pójdziesz do diabetologa. Odnoszę wrażenie, że podejście Twojego ginekologa trochę olewcze. Dobrze, że masz do niego zaufanie ale w kwestii cukrzycy najlepiej poczekać na diabetologa
Pamiętaj, że mają obowiązek Cię przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni.
kamciaelcia, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Ja tak miałam kiedyś po pizzy na gryczanym cieście. Po dwóch godzinach cukier mocno się podniósłAnnaIzabela wrote:Po dwóch godzinach 159.. to ja już nie rozumiem
teraz już mi się nie podoba..
AnnaIzabela lubi tę wiadomość

06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Obym znalazła to natchnienie do wyprasowania zaslon. Ale są takie normalne, turkusowe. Musimy jeszcze zmienić rolety i firane

Może już jutro Piotruś zamieszka w nowym łóżeczku. Stare do malowania
za pokoik Patryczka wezmiemy się jakoś za tydzień/dwa. U nas będą ferie a ja wtedy nie mam korepetycji. Jutro rano usg i castorama
AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Obym znalazła to natchnienie do wyprasowania zaslon. Ale są takie normalne, turkusowe. Musimy jeszcze zmienić rolety i firane

Może już jutro Piotruś zamieszka w nowym łóżeczku. Stare do malowania
za pokoik Patryczka wezmiemy się jakoś za tydzień/dwa. U nas będą ferie a ja wtedy nie mam korepetycji. Jutro rano usg i castorama 
Super te zmiany, to szykowanie!
u nas już po, jeszcze czekamy na regał, ale nas pocieszyli że może to potrwać dwa tygodnie.. może się nie rozpakuje do tego czasu
kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj już sięgałam po szarlotkę (oczywiście nie cukrzycową) już miałam ugryźć ale zadzwonił mąż. Uznałam to za znak i postanowiłam zjeść kotleta z chlebem... Już drugi dzień nie podjadam absolutnie nic i trzymam się w normach. Po kolacji 138 ale to był test dla chleba.
Jutro wizyta. Najpierw diabetolog, potem gin. Ciekawe co mi powiedzą.
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Iggi31, dobrze że pójdziesz do diabetologa. Odnoszę wrażenie, że podejście Twojego ginekologa trochę olewcze. Dobrze, że masz do niego zaufanie ale w kwestii cukrzycy najlepiej poczekać na diabetologa
Pamiętaj, że mają obowiązek Cię przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni.[/QUOTE]
Idę się zapisać w poniedziałek, a do czasu wizyty radze sobie sama-dużo czytałam na temat diety i ogólnych zasad odżywiania przy podniesionym cukrzyca w ciąży. Jutro będę mieć glukometr załatwiony od znajomej i zacznę pomiary. -
ja nie słyszałam nigdy o tluszczu zmieniajacym się w glukozę...słyszałam o tłuszczu spowalniającym jej wyrzut, a więc z opóźnieniem czy kumulacją innych posiłków
dlatego moja diabetolog podkreślała, ze do kapusty kiszonej czy innych surówek obowiązkowo dodawać tłuszcz (i w profilu lipidowym ważny dla niej dobry cholesterol)-aby spowolnić uwalnianie glukozy i podtrzymać jej poziom ( a nie szybki wzrost i szybki spadek)
oczywiście nigdy nie miała na mysli boczku na pizzy czy miesa w kebabie...ale mi fast foody nie wywalają później-trzymaja swój wyższy poziom po prostu dłużej
np wczoraj zjadłam az 4 tosty-po godzinie 119, po 1,5h 114 po 2h 102...trzymało sie ale na przyzwoitym dobrym poziomie
otwieram dzien
na czczo 80 bez ketonów
położyliśmy się w sypialni, synuś prześlicznie spał i nadal śpi, ale ja-z myslą, ze ustawiłam dziś budzik, wstałam wcześniej
chociaż kawunie wypije spokojnie
AnnaIzabela, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się witam z 85na czczo
więc nie ma konsekwencji wczorajszej rozpusty 
Błędem moim bylo to, że nie zjadłam do tego żadnej dodatkowej surówki i dlatego pewnie tak mi organizm zareagował. Trudno, raz się można zapomnieć
Kazio daj znać jak po wizytach!
Kamcia super, że noc przeszła gładko
-
mały nawet wstał
a jaki zadowolony z nowego łózeczka
noe sądziłam, że taki maluszek wie, że coś ma nowego swojego 
kiedy jem obiadokolacją i wynik 130 to bardzo ładnie mam rano, wrecz bez insuliny
przez ostatni miesiąc raz przekrocyłam, ale duzo takich granicznych
-
nick nieaktualny

[