X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na odstresowanie zjadłam na kolację kebsika i cukier 141 :O :) ups :)

Kassie lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie
    Łóżeczko gotowe :)
    Z niego też można zrobić tapczanik ale bez barierek. Nam chodziło o opcję łóżeczka :)
    Ściany i łoże się wietrza, zasłony schna więc nie patrzcie na warunki polowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 06:36

AnnaIzabela, Kassie, d84, Kazio14, anitka710 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Ja na odstresowanie zjadłam na kolację kebsika i cukier 141 :O :) ups :)

Piękny wynik
    SkadAle wiesz ze prawdziwy wynik to nie 139 ;)
    Zmruz oczy i jjest norma hihi

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Piękny wynik
    SkadAle wiesz ze prawdziwy wynik to nie 139 ;)
    Zmruz oczy i jjest norma hihi

Ja tam się cieszę, że przekroczyłam. To znaczy, że z łożyskiem nie jest źle :D
    mój po większym i na grubym cieście miał wynik 116..

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Kassie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela pozazdroscic wyniku :-)
    Kamcia super to lozeczko :-) fajnie wyglada ale i tak czekam na efekt koncowy z zaslonami itd :-D

AnnaIzabela, kamciaelcia lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwóch godzinach 159.. to ja już nie rozumiem :/ teraz już mi się nie podoba.. nocny posiłek sobie jednak odpuszczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 22:07

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela, kebab też bym zjadła.. Ale za mną ostatnio chodzą kurczaki z KFC. Najlepiej cały kubełek :P U nas w mieście akurat nie ma ale coś czuję,że jak za tydzień pojedziemy do gina to bez wizyty w KFC się nie obędzie. Wezmę na wynos, żeby spokojnie sobie w domu zrobić odpowiedni zastrzyk z insuliny :P

Iggi31, dobrze że pójdziesz do diabetologa. Odnoszę wrażenie, że podejście Twojego ginekologa trochę olewcze. Dobrze, że masz do niego zaufanie ale w kwestii cukrzycy najlepiej poczekać na diabetologa :) Pamiętaj, że mają obowiązek Cię przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni.

kamciaelcia, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Po dwóch godzinach 159.. to ja już nie rozumiem :/ teraz już mi się nie podoba..
    Ja tak miałam kiedyś po pizzy na gryczanym cieście. Po dwóch godzinach cukier mocno się podniósł :/

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym znalazła to natchnienie do wyprasowania zaslon. Ale są takie normalne, turkusowe. Musimy jeszcze zmienić rolety i firane :)
    Może już jutro Piotruś zamieszka w nowym łóżeczku. Stare do malowania :) za pokoik Patryczka wezmiemy się jakoś za tydzień/dwa. U nas będą ferie a ja wtedy nie mam korepetycji. Jutro rano usg i castorama :)

AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Obym znalazła to natchnienie do wyprasowania zaslon. Ale są takie normalne, turkusowe. Musimy jeszcze zmienić rolety i firane :)
    Może już jutro Piotruś zamieszka w nowym łóżeczku. Stare do malowania :) za pokoik Patryczka wezmiemy się jakoś za tydzień/dwa. U nas będą ferie a ja wtedy nie mam korepetycji. Jutro rano usg i castorama :)

Super te zmiany, to szykowanie! :) u nas już po, jeszcze czekamy na regał, ale nas pocieszyli że może to potrwać dwa tygodnie.. może się nie rozpakuje do tego czasu :D

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj już sięgałam po szarlotkę (oczywiście nie cukrzycową) już miałam ugryźć ale zadzwonił mąż. Uznałam to za znak i postanowiłam zjeść kotleta z chlebem... Już drugi dzień nie podjadam absolutnie nic i trzymam się w normach. Po kolacji 138 ale to był test dla chleba.
    Jutro wizyta. Najpierw diabetolog, potem gin. Ciekawe co mi powiedzą.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna wrote:
    Ja tak miałam kiedyś po pizzy na gryczanym cieście. Po dwóch godzinach cukier mocno się podniósł :/

Teraz mierzone już 133, więc zaczęło spadać :)
    Zobaczymy jak rano, po tym zamieszaniu :)

• Iggi31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Iggi31, dobrze że pójdziesz do diabetologa. Odnoszę wrażenie, że podejście Twojego ginekologa trochę olewcze. Dobrze, że masz do niego zaufanie ale w kwestii cukrzycy najlepiej poczekać na diabetologa :) Pamiętaj, że mają obowiązek Cię przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni.[/QUOTE]

Idę się zapisać w poniedziałek, a do czasu wizyty radze sobie sama-dużo czytałam na temat diety i ogólnych zasad odżywiania przy podniesionym cukrzyca w ciąży. Jutro będę mieć glukometr załatwiony od znajomej i zacznę pomiary.

• M86 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela, wyrzut po 2 godzinach spowodował ci tłuszcz, który po takim czasie zamienia sie w organizmie w glukoze.

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie słyszałam nigdy o tluszczu zmieniajacym się w glukozę...słyszałam o tłuszczu spowalniającym jej wyrzut, a więc z opóźnieniem czy kumulacją innych posiłków
    dlatego moja diabetolog podkreślała, ze do kapusty kiszonej czy innych surówek obowiązkowo dodawać tłuszcz (i w profilu lipidowym ważny dla niej dobry cholesterol)-aby spowolnić uwalnianie glukozy i podtrzymać jej poziom ( a nie szybki wzrost i szybki spadek)
    oczywiście nigdy nie miała na mysli boczku na pizzy czy miesa w kebabie...ale mi fast foody nie wywalają później-trzymaja swój wyższy poziom po prostu dłużej
    np wczoraj zjadłam az 4 tosty-po godzinie 119, po 1,5h 114 po 2h 102...trzymało sie ale na przyzwoitym dobrym poziomie

otwieram dzien :) na czczo 80 bez ketonów
    położyliśmy się w sypialni, synuś prześlicznie spał i nadal śpi, ale ja-z myslą, ze ustawiłam dziś budzik, wstałam wcześniej :) chociaż kawunie wypije spokojnie

AnnaIzabela, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka już pewnie przeszczęśliwa z dzidzia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z 85na czczo :) więc nie ma konsekwencji wczorajszej rozpusty :)

Błędem moim bylo to, że nie zjadłam do tego żadnej dodatkowej surówki i dlatego pewnie tak mi organizm zareagował. Trudno, raz się można zapomnieć ;)

Kazio daj znać jak po wizytach! :)

Kamcia super, że noc przeszła gładko :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały nawet wstał :) a jaki zadowolony z nowego łózeczka :) noe sądziłam, że taki maluszek wie, że coś ma nowego swojego :D

kiedy jem obiadokolacją i wynik 130 to bardzo ładnie mam rano, wrecz bez insuliny
    przez ostatni miesiąc raz przekrocyłam, ale duzo takich granicznych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z kolei albo grubo albo wcale :) albo powyżej (141,142) albo w okolicach 100 :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale 141 to nie grubo :)
    ja takie wyniki jeszcze uznaję ;)
    zaznaczam kolorem :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ