Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Iggi31 wrote:Słodkie mamusie co jecie na przekąskę przed snem?wyczytałam ze coś powinno się zjeść ok.22,ale nie mam pomysłu co nie jest szkodliwe..
Wszystko zalezy od tego co Ci pasuje. W moim przypadku im dluzsza przerwa nocna tym lepszy cukier na czczo. Ale sa dziewczyny ktore musza ta przerwe nocna maksymalnie skracac
anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Weźcie kobietki nie czytajcie tych straszaków! Ja nie wierzę że moja cukrzyca może wywołać autyzm u dziecka bo ja naiwnie wierzę, że on jest zapisany w genach a genów cukrzyca nie zmienia.
Karen to sytuacja jak u mnie. Też na czczo zawsze dobrze a po obciążeniu i posiłkach słabo. Dlatego w poprzedniej ciąży też mogłam mieć od początku tylko wyżebrałam krzywą dopiero ok. 16tc.
Ja na ostatnią kolację jem kromkę chleba i albo śledzie albo jakąś sałatkę. Kanapki jem na inne posiłki a ta ostatnia kolacja to taka dla mnie jak już córcia pójdzie spać i mogę się delektować
I kurcze poza śniadaniem cały dzień piękne cukry. No chyba że przy tym ostatnim posiłku przegięłam ale nie wiem czy dotrwam żeby po nim zmierzyć. Serio nieobliczalna ta cukrzyca...anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Iggi31 wrote:Dzięki za pocieszenie..robiłaś lub lekarz polecił Ci robić echo serca płodu?
Na ostatni posiłek jem kromkę chleba z różnymi dodatkami - dzisiaj akurat było jajko i sałata. Do tego piję 100 ml jogurtu z płatkami owsianymi. Przerwy nocnej nie mogę mieć za długiej, bo pojawiają się ketony. Maksymalnie 6-7 godzin, więc nastawiam codziennie budzik na śniadanie.
Mnie na przykład nie służą ani przed snem ani w ogóle żadne wędliny sklepowe. Mogę jeść mięsko pieczone w domu. W porządku było też salami ale takie prawdziwe, przywiezione przez rodziców z Węgier. Moja mama robi kiełbasę, którą też mogę jeść do chleba. A sklepowej wystarczy kawałek i cukier skacze. Nigdy nie zastanawiałam się nad składem wędlin sklepowych ale wychodzi na to, że sporo tam różnych dziwnych składników.anitka710 lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualny
-
Hej ja dzis 84
Ale ciezka noc za nami. Mikolaj nie mogl spac od 2 w nocy. Katar go meczy. Narazie podaje mu groprinosin, witaminy do mleka i odciagamy nos. Posmarowalam go rano tez vickiem i bede obserwowac. Najgorsze ze weekend idzieanitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A u mnie 82 ale +++ ketonów... Chyba za wcześnoe zjadłam ostatni posiłek i za późno wstałam
Kassie kciuki za szybkie wyzdrowienie synka! Moja z tym zapaleniem oskrzeli jest tak irytująca że wolałam jak przesypiała pół dnia z gorączką. Je w takim tempie że mi się za przeproszeniem rzygać chce tak mamle mały kawałeczek... Zaraz chyba wybuchnę...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
kamcia moj ladnie sie inhalowal ale to jak byl mniejszy. A teraz za nic nie pozwoli sobie maseczki zalozyc i jest jedba wielka afera. Sprobuje dzisiaj jeszcze raz ale chyba sie poddam.
Kazio oj wspolczuje. Juz troche sie meczycie. Ale jest cos lepiej? U nas narazie apetyt dopisuje -
KASSIE
u nas też maseczki nie założe
ale sadzam w krzesełku , włączam ulubione piosenki na tv (głośno a więc dyskoteka) i po prostu bez maseczki podstawiam mu pod nosek/ buzie ten ustnik,jak za duzo go gryzie (bo wszystko gryzie) to nawet bez ustnikaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 10:12
-
my tfu tfu ktarau nigdy nie mielismy, 2x kaszel: ten mini po swiętach, co ode mnie złapal, i ten dwa tyg później
ale ustnik i podkładanie pod nos działaja
wiadomo, ze z lekiem (np sterydem) to by nie wypaliło, ale sól krzywdy nie zrobi, a na sobie wiem, że i ta metoda działa -
nick nieaktualnyJestem po KTG, dziś dla odmiany była czkawka i awantura w brzuchu
Dostałam też zalecenie żeby zrobić USG z przeplywami jeszcze, bo ten cukier coraz niżej rano i czy łożysko wyrabia. I wg polskiej służby zdrowia na CITO to za dwa tygodnie.. ech nie wiem czy czekać i obserwować, czy szukać prywatnie..