Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oj nie lubię takiej zmiany planów... Pech że akurat dzisiaj się lekarka spóźni.
U mnie 83 i o dziwo bez ketonów a raczej się ich spodziewałam bo znowu dojadałam orzechami na noc. Coś mi się wydaje że moja trzustka już nie wyrabia i nie mogę jeść tyle chleba / ryżu co wcześniej... Jak tak dalej pójdzie to końcówkę przeżyję tylko na pęczakuTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Hej u mnie 87 dzisiaj
AnnaIzabela ja juz w pierwszej ciazy lezalam tydzien w szpitalu w sumie bez powodumoj gin uwazal ze szyjka jest za krotka a lekarz przy przyjeciu mowil ze szyjka w porzadku-jednak zostalam na obserwacji i tak slbie tydzien tam lezalam.. Wiec przypuszczam ze teraz tez nie zbagatelizowaliby tegp i pewnie zostalabym na obserwacji. A przy cukrzycy tam lezec to juz wogole masakra, bo wiadomo jak w szpitalach z jedzeniem
-
Hej witam się z wynikiem 93 na czczo, wyższy bo wczoraj na ostania kolacje zjadłam Danio
także liczyłam się z wyższym cukrem. Wczoraj od południa podbrzusze mnie bolało, nawet miałam problem żeby garnek z obiadem przenieść
dzisiaj jadę na ktg i zobaczymy co wyjdzie. To tak może być ze tak długo mnie boli pobrzusze?
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualnyKassie, oby rozsądek zwyciężył..
Kamcia daj znać jak po wizycie
Anitka oj może boleć, mnie to potrafiło po kilka dni, Młodzież ma najwidoczniej okres większego wzrostu i się dalej rozciagasz.
Mnie za to od ponad tygodnia boli skóra pod piersiami, tak, że każdy dotyk to łzy w oczach.. Ale niestety urok rosniecia i tak ma być..
Ja za to KTG standardowo jutro. A dziś w domu mam tsunami i huragan w jednym.. Spółdzielnia stwierdziła, że wymieniamy instalacje gazowa w całym bloku.. (dwa lata temu się wprowadzalismy i robiony był gruntowny remont) a teraz wybite kafelki w łazience, rozwalone szafki w kuchni, wszędzie kurz, gruz i brudZałamka..
anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
Niestety po śniadaniu 151... Teraz na drugie zjadam to samo tylko bez ogórków. Tylko nie wiem czy można te wyniki porównywać bo wiadomo że drugie śniadanie to nie to samo co pierwsze. Ale kurcze raz by te ogórki podnosiły a raz nie? Bo wczoraj chyba to samo zjadłam i było jakoś 126. Jedyne co zmieniłam to dodałam plasterek wędliny i do herbaty zamiast pigwy dodałam sok malinowy (oba składniki na słodzikach więc nie powinny mieć wpływu). Może po prostu już nie daję rady z chlebem bo wczoraj na kolację zjadłam gołąbka i ok 40g chleba i było 128 a na ostatni posiłek zawsze mogłam zjeść 50 do 60g chleba. Gołąbki też zawsze były bezpieczne, nie dajemy dużo ryżu z resztą używamy brązowego. Nie lubię takiej niewiedzy co mi szkodziTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
w domku po kolejnej kawie
łóżeczko rozpakowane, ładne
ale najpierw tę jedną sciane trzeba pomalować
u gin wszystko ok (bez usg), szyjka zamknieta do krzyza (cokolwiek to znaczy), serduszko 148
do lab po wyniki tarczycowe nie weszłam, bo...i tu jajca...bo w poniedziałek nie mam wizyty u swojej ulubionej endo, nikt mi jednak nie zadzwonił, że pani doktor zrezygnowała z mojego miastana szczęscie z położna się zgadałam, od polowy lutego jakiś nowe endo, rejestracja od poniedziałku
i korzystając z faktu, że jestem na terenie szpitala, z powrotem weszłam do rodzinnej-do mojego zlecenia na paski do glukometru dopisałam euthyroxpozostaje mi prywatna (bez nerwów) na smsy-to i tak super opcja
nowego zalicze, zeby po porodzie coś działać ZA DARMO
wczoraj na czczo w domu 79, po powrovie z lab 86, a z krwiznów 90
ale norma
i to bez insuliny
edit
zaraz bedzie drugi kurier
mąż chce dziś ścianę malować (farby pewnie w piwnicy), ale namawiam na jutroAnnaIzabela, Kazio14, Kassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
E tam po tym samym posiłku ale bez ogórów 117/112 więc chyba muszę z nich zrezygnować. Ale to i tak mało chleba było i głodna jestem. Muszę znowu zjeść...
Kamcia ale masz dzisiaj dzień z tymi lekarzamiAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Witam:)
Jestem w 27tc(+4). Dziś odebrałam wyniki krzywej cukrowej i jestem przerażona..Na czczo 110, po 1 h 189, po 2 h 169.Wiem, że wg norm PTD to cukrzyca. Przed ciążą miałam badany cukier i w 10 tyg. i wyniki były w normie. Pocieszcie mnie jakoś dziewczyny, że przy takich wynikach i diecie wszystko będzie ok. Jutro mam wizytę u gina i czuję, że od razu dostanę skierowanie do szpitala:( -
nick nieaktualnyIggi31 wrote:Witam:)
Jestem w 27tc(+4). Dziś odebrałam wyniki krzywej cukrowej i jestem przerażona..Na czczo 110, po 1 h 189, po 2 h 169.Wiem, że wg norm PTD to cukrzyca. Przed ciążą miałam badany cukier i w 10 tyg. i wyniki były w normie. Pocieszcie mnie jakoś dziewczyny, że przy takich wynikach i diecie wszystko będzie ok. Jutro mam wizytę u gina i czuję, że od razu dostanę skierowanie do szpitala:(
Myślę, że na spokojnie da się to wyregulowac dieta, a jeżeli nawet nie, to dostaniesz insuline i też będzie dobrzeNajważniejsze to podejść do tego na spokojnie, bo stres tylko potęguje problemy
Nie wiem jak oni działają u Ciebie, ja dostałam skierowanie do szpitala (Warszawa Karowa), ale to był pobyt od 8-14, rozmowa z diabetologiem, badanie gin, ktg, pokazanie jak działa glukometr i recepta na paski
U mnie nie udało się na czczo ogarnąć i kluje się na noc, tak to po posilkach jest dobrze
Poczytaj tak z 10 stron wstecz też podawalysmy przepisy, co jemy, jak jemy. I głowa do góry! To nie wyrokparę tygodni i powiesz cukrzycy papa
I tak będziesz się męczyć dużo krócej niż dziewczyny to, a i nawet ja (od 24tc)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:38
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:)
Oczytuję się z zasadami diety, jakoś dam radę. Mam tylko nadzieję, że ta cukrzyca wykryta w sumie późno (27tc+4) nie wpłynie źle na dziecko - czytałam o wadach serca..W sumie nie wiem tak naprawdę, od kiedy się ten cukier tak rozbujał..
Dziwi mnie tak wysoki poziom cukru na czczo..W dodatku w moczu mam te ciała ketonowe w ilości 5 mg- nie wiem czy to bardzo dużo, czy nie..
Jestem z okolic Poznania, może ktoś poleci mi dobrego diabetologa..Nie musi być na NFZ.