X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupka jarzynowa z makaronem może być: cukier 92

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi mówili, żeby kłuć się w boki palców, żeby nie mieć poranionych "poduszek" palców. Wiadomo, że ciągle się coś tymi palcami robi i to by urażało. Ale z mojego doświadczenia ( kłuję już od kwietnia 2015) to i tak nic nie daje, bo czasem po prostu krwi w palcach brakuje, więc kłuje się po kilka razy, w różne części :(

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie. Dzidzia rośnie ufffff kamień z serca. Za 3 tyg genetyczne. Acetonem małą iloscią wg ginki mam się nie przejmować musiałoby go hyć dużo, żeby wyrządził krzywdę mi i dziecku. Mimo wyników, które nie wskazują jeszcze na cukrzycę mam być na diecie i mkerzyć cukier. No i mam mierzyć 2xdziennie ciśnienie bo dzisiaj było za wysokie :/ pewnie ze stresu, ale lekarka woli dmuchać na zimne po przy cukrzycy często ciśnienie lubi szalć.

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jadłaś zupkęnz białym makaronem? Cukry masz ładne po jedzonku :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    gratuluję wizyty
    po jedzonku ładne , tylko na czczo nie wiem o co chodzi
    zupka z mrozonek tak jak lubie_dużo warzyw (kalafiorek, brukselka) ale bez ziemniaków
    i normalnie jadłabym taką czystą bez umiaru, a ze dieta, to stad ten makaron(pełnoziarnisty)
    kupiłam jeszcze razowy, ale nie próbowałam jeszcze i nie wiem czym się róznia
    zaraz 2 danie(ale chyba kolacja:) )udko (fuj! ale nic na szybko nie miałam) i znów góra warzyw z oliwą oraz kasza owsiana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, pytałaś o smażone. Już tłumaczę: smażone = tłuste i występuje tzw hiperglikemia opóźniona czyli cukier uwalnia się wolno i po godzinie będziesz miała cukier dobry ale po kolacji może ci się skumulować z np smażonym kotletem na obiad

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to diab. mówiła o oliwie/oleju koniecznym do warzyw by opóźnić wchłanianie weglowodanów
    ale rozumiem, ze trochę oliwy jest nieporównywalne ze schabowym :)
    a zdarzyło wam się coś smazonego jeść? nie wszystko duszone, gotowane itp jest smaczne, np spagetti pomidorowe z mielonym-jak tu miesa nie usmażyć?
    albo: jak duszę mięsko to najpierw obsmażam lekko, oleju min(tak mam w zwyczaju) i czy to obsmażenie to już smażone??
    mam ochotę na flądrę, jak bym ją usmażyła bez obtoczenia w mące, a potem na papierku odsaczyła z tłuszczu, to bym "zgrzeszyła" na diecie??/

te pytania to ciąg dalszy głupich pytań, ale was ma co dzień a do wizyty 6 dni...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możemy jeść szprotki w oleju? odlać olej, bo widzę że nie mają w ogóle cukru, a mają białko.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio (przed dietą) zjadłam z cebulką, ale teraz zwatpiłam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz patelnię grilową to spróbuj sobie w ten sposób tylko bez panierki oczywiście. ja sobie tak robię np indyka do sałatek, marynuję w przyprawach i oliwie a później smażę na patelni grilowej juz bez dodatkowego tłuszczu.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej dziewczyny ja po wizycie. Dzidzia rośnie ufffff kamień z serca. Za 3 tyg genetyczne. Acetonem małą iloscią wg ginki mam się nie przejmować musiałoby go hyć dużo, żeby wyrządził krzywdę mi i dziecku. Mimo wyników, które nie wskazują jeszcze na cukrzycę mam być na diecie i mkerzyć cukier. No i mam mierzyć 2xdziennie ciśnienie bo dzisiaj było za wysokie :/ pewnie ze stresu, ale lekarka woli dmuchać na zimne po przy cukrzycy często ciśnienie lubi szalć.
    Agatia czyli ten pierwszy przedział do 5 ketonow jest ok? (Ilości sladowe)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na grilowej to ja lubie kaszankę, ale słabo widzę na niej fląderkę ?:)ale jak ochota urośnie to spróbuję
    Na pewno któraś smażonego lub podsmażonego próbowała :)mi nawet diab pozwoliła każde mięsko jeść i na szczęście, bo np indyka nie lubię, kurczaka słabo.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Agatia czyli ten pierwszy przedział do 5 ketonow jest ok? (Ilości sladowe)
    Ginka powiedziała, że najlepiej żeby acetonu nie było, ale śladowe bądź małe ilości ujdą, choć muszę je wyeliminować. Przedział 5-15 jest do wyeliminowania ale bez paniki.
    Kamcia też się zastanawiam nad smażeniem bo są rzeczy które ciut trzeba obsmażyć...
    Marzenka rybki z puszki jak najbardziej można jeść i dodawać do past np. z białego serka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:58

• Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybki chyba bezpieczniej w sosie własnym niż w oleju ale spróbujcie i napiszcie :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    też tak myślę z tym smazeniem, jesli rzeczywiscie chodzi o dodatkowy tłuszcz (ja i tak zawsze oszczędna w używaniu oleju). Np karkóweczka w sosie...trzeba lekko przyrumienić:)
    kolejne głupie pytanie: sledzik w smietanie z cebulką??(u mnie zawsze w wersji jogurt nat)można??bo ziemniaczki pasują do tego :) w grudniu jadłam kilogramami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo ja zjadłam na kolację 60g szprotek i 50g chlebka pełnoziarnistego i 5 rzodkiewek. Czy to nie za mało? i mam 109 cukier.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka
    to i tak większa kolacja jak moja, ale kalorycznie na pewno szprotki nadgoniły:)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko patrzyłam skład tych szprotek i nie wiem, czy za mało nie zjadłam na kolację.
    Czyli teraz już koło 22 coś zjeść?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia Ksanka polecała olej kokosowy do smażenia. Ja zakupiłam, ale jeszcze nie pichciłam na nim :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja zjadłam 2 kanapki 70g z serem białym i warzywami. Obawiam się, ze cukier będzie wysoki. Zjem dopiero o 22 kanapkęnz kabanosem i potem o 3 z kabanosem.

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ