Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, mi mówili, żeby kłuć się w boki palców, żeby nie mieć poranionych "poduszek" palców. Wiadomo, że ciągle się coś tymi palcami robi i to by urażało. Ale z mojego doświadczenia ( kłuję już od kwietnia 2015) to i tak nic nie daje, bo czasem po prostu krwi w palcach brakuje, więc kłuje się po kilka razy, w różne częścitwardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Hej dziewczyny ja po wizycie. Dzidzia rośnie ufffff kamień z serca. Za 3 tyg genetyczne. Acetonem małą iloscią wg ginki mam się nie przejmować musiałoby go hyć dużo, żeby wyrządził krzywdę mi i dziecku. Mimo wyników, które nie wskazują jeszcze na cukrzycę mam być na diecie i mkerzyć cukier. No i mam mierzyć 2xdziennie ciśnienie bo dzisiaj było za wysokie pewnie ze stresu, ale lekarka woli dmuchać na zimne po przy cukrzycy często ciśnienie lubi szalć.
-
agatia
gratuluję wizyty
po jedzonku ładne , tylko na czczo nie wiem o co chodzi
zupka z mrozonek tak jak lubie_dużo warzyw (kalafiorek, brukselka) ale bez ziemniaków
i normalnie jadłabym taką czystą bez umiaru, a ze dieta, to stad ten makaron(pełnoziarnisty)
kupiłam jeszcze razowy, ale nie próbowałam jeszcze i nie wiem czym się róznia
zaraz 2 danie(ale chyba kolacja:) )udko (fuj! ale nic na szybko nie miałam) i znów góra warzyw z oliwą oraz kasza owsiana -
Kamcia, pytałaś o smażone. Już tłumaczę: smażone = tłuste i występuje tzw hiperglikemia opóźniona czyli cukier uwalnia się wolno i po godzinie będziesz miała cukier dobry ale po kolacji może ci się skumulować z np smażonym kotletem na obiad
-
w sumie to diab. mówiła o oliwie/oleju koniecznym do warzyw by opóźnić wchłanianie weglowodanów
ale rozumiem, ze trochę oliwy jest nieporównywalne ze schabowym
a zdarzyło wam się coś smazonego jeść? nie wszystko duszone, gotowane itp jest smaczne, np spagetti pomidorowe z mielonym-jak tu miesa nie usmażyć?
albo: jak duszę mięsko to najpierw obsmażam lekko, oleju min(tak mam w zwyczaju) i czy to obsmażenie to już smażone??
mam ochotę na flądrę, jak bym ją usmażyła bez obtoczenia w mące, a potem na papierku odsaczyła z tłuszczu, to bym "zgrzeszyła" na diecie??/
te pytania to ciąg dalszy głupich pytań, ale was ma co dzień a do wizyty 6 dni... -
Jak masz patelnię grilową to spróbuj sobie w ten sposób tylko bez panierki oczywiście. ja sobie tak robię np indyka do sałatek, marynuję w przyprawach i oliwie a później smażę na patelni grilowej juz bez dodatkowego tłuszczu.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Hej dziewczyny ja po wizycie. Dzidzia rośnie ufffff kamień z serca. Za 3 tyg genetyczne. Acetonem małą iloscią wg ginki mam się nie przejmować musiałoby go hyć dużo, żeby wyrządził krzywdę mi i dziecku. Mimo wyników, które nie wskazują jeszcze na cukrzycę mam być na diecie i mkerzyć cukier. No i mam mierzyć 2xdziennie ciśnienie bo dzisiaj było za wysokie pewnie ze stresu, ale lekarka woli dmuchać na zimne po przy cukrzycy często ciśnienie lubi szalć.
-
na grilowej to ja lubie kaszankę, ale słabo widzę na niej fląderkę ?:)ale jak ochota urośnie to spróbuję
Na pewno któraś smażonego lub podsmażonego próbowała :)mi nawet diab pozwoliła każde mięsko jeść i na szczęście, bo np indyka nie lubię, kurczaka słabo.
-
marzenka06 wrote:Agatia czyli ten pierwszy przedział do 5 ketonow jest ok? (Ilości sladowe)
Kamcia też się zastanawiam nad smażeniem bo są rzeczy które ciut trzeba obsmażyć...
Marzenka rybki z puszki jak najbardziej można jeść i dodawać do past np. z białego serka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:58
-
Rybki chyba bezpieczniej w sosie własnym niż w oleju ale spróbujcie i napiszcie
-
agatia
też tak myślę z tym smazeniem, jesli rzeczywiscie chodzi o dodatkowy tłuszcz (ja i tak zawsze oszczędna w używaniu oleju). Np karkóweczka w sosie...trzeba lekko przyrumienić
kolejne głupie pytanie: sledzik w smietanie z cebulką??(u mnie zawsze w wersji jogurt nat)można??bo ziemniaczki pasują do tego w grudniu jadłam kilogramami