Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
mi kazała kolacje jeść w ogóle o 21.30
a makaron na noc, jak sie pojawią ketony-ma niski indeks glik. i wolno się wchłonie
ale ja za młoda na rady:) mam za sobą dopiero 1 wizytę
diab. kazała mi w ogóle rano narobić całą miskę kapusty kiszonej (ew. pekińskiej z warzywami) ale z odrobiną oleju i to podjadąć do każdego dania (oprócz zupy) -
Ja po 70g chlebka z dodatkami 104. Teraz zjem o 21. 30-22.00 kanapkę przed snem i kabanoska. O 3 zjem kromeczkę i kabanoska. A jak to nie pomoże to zobaczę czy Ci pomoze makaron
Jutro zgodnie z zaleceniami Ksaniki na śniadanko komosa z jajkiem tylko szczypiorek bym zjadła, a nie mam -
kamciaelcia wrote:nie znam tego oleju wiec jeszcze nie spieszę go kupować ale jak przetestujesz to dasz znać??
Cukry super.
A dodatkowo, smaruję nim biust, brzuszek, na włosy jeszcze nie kładlam bo trudno mi wysiedziec 2 h po prysznicu i jeszcze raz wejść na spłukanie z włosów bo leżę.
Dodatkowo planuje używać tego oleju do natluszczania dupki Zosi w razie potrzeby.
Samo dobro;)
Olej kokosowy jest rewelacyjnym wyborem, to najzdrowszy olej świata, masło klarowane czy smalec - te 3 do smażenia doskonale się nadają Oliwa z oliwek do sałatek i do ewentualnie krótkiego smażenia (niski punkt dymienia, po czym wytwarzają się szkodliwe związki).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 21:18
Miuu, twardan lubią tę wiadomość
-
Moja porcja śniadaniowa to ok 0,5 szklanki wcześniej ugotowanej komosy na ok 0,5 jajka.
Jestem po tym obiedzona jak bąk.
Zwykle śniadanie jem z męzem.
W opcji 1 jajko z komosa pewnie weźmiesz mniej komosy bo jakoś trzeba to dać rade zjeść.
Zobacz też jak reagujesz na jajko, ja jajka mogę jeść.
Szkoda ze nie masz szczypiorku bo szczypiorek odkwasza organizm,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 21:23
-
Będziemy przeżywać razem wasze ciążę i mojego małego obsranca;)
Poza tym jeszcze chwila i staniecie się ekspertami lepszymi niż wasze diabetyczki
Ja planuje lekko zmodyfikować te dietę ale dalej korzystać z dobrodziejstw.
Muszę męża pozbawić brzucha jak w 8 mc ciąży i dieta cukrzycowy jest jak znalazł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 21:39