Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam sie z Ksanka odnośnie oleju kokosowego. Ja smażę na diecie na nim ryby i nic mi nie skacze. Ogólnie używam go w domu do smażenia dla Wszystkich. Po urodzeniu planuje małego kapać w oleju kokosowym zeby juz potem nie natłuszczać. Stosuje go na brzuch i piersi rownież
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 22:56
ksanka lubi tę wiadomość
-
Hejka z rana u mnie w pierwszym siuśku o 4.30 ketonów śladowe ilosci, choc nie wiem czemu były bo jadłam o 3.30 w porannym o 6 brak. Choć wiem, że liczy się ten pierwszy. Cukier na czczo 85, więc jedzonko w nocy służy chyba na ten na czczo.
Marzenka napisz co dokładbie jadłaś o 22 i w nocy.ksanka lubi tę wiadomość
-
Jadłam o g.22.00 12 rurek makaronu pełnoziarnistego, 2 kabanoski i mały pomidorek skroiłam.
O g.1.30 zjadłam 25g chleba pełnoziarnistego, plaster sera żółtego, plaster szynki i jeden pomidorek koktajlowy.
A Ty Agatia co jadłaś przed snem i w nocy i o której?
Może za mało zjadłam przed snem i w nocy? .... -
O 22 jadłaś kanapkę z jakim chlebkiem ile g? bez warzyw? i w nocy z chlebem też bez warzyw? mi wyszły ketony tak pomiędzy 5-15 i cukier na czczo 90.
Najgorsze, że spadam na wadze. Kolejne 0,5kg mam mniej. Martwi mnie to.
Agatia chciałabym osiągnąć Twój wynik - śladowe ilości ketonów i niski cukier. Możesz napisać wczorajszy Twój jadłospis z godzinami i ilościami (wagami dla chleba).Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 08:43
-
Moje kromki mają 35-37g jem cały czas jeden rodzaj chlebka żytniego tylko na przemian ze słonecznikiem i bez.
O 22 zjadłam taką kromkę z wędliną i ogorkiem kiszonym, zielonym, sałatą. Tą o 3.30 jadłam taką samą ale jak widać to za mało. Dzisiaj sprobuję makaron o 22 i o 3 kanapkę.
Po śniadankowej komosie 80g ugotowanej z pomidorem, piersią z kurczaka cukier 100 ale już jestem głodna i zastanawiam się co zjeść na drugie śniadanie bez chleba -
Marzenka moja dieta nie jest dobra bo też lecę z wagi. Mimo liczenia WW i zjadania nawet większej ich ilości mam aceton i jestem głodna. A dietetyk nie umiała mi pomóc bo uznała, że mam w diecie bardzo dużo węglowodanów, więc oba nie wie o co chodzi.
-
Agatia a Ty ile masz posiłków w ciągu dnia i z jakimi odstępami?
Bo ja jem 7.30-8 śniadanie, 10.30-11 II śniadanie, 13-13.30 obiad, 15.30-16 podwieczorek, 18.30 kolacja, 22.00 przed snem, no i w nocy...
I zaczęłam się zastanawiać, czy gdzieś nie dodać jednego posiłkuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 08:56
-
Wczoraj zjadłam tonę jedzenia a aceton jest:
7.00 55g chleba (1,5 kr) z masłem, schabem pieczonym, sałatą, ogórkiem, pół pomidora
9.00 75g chleba (2 kr) z białym serem, rzodkiewką, sałatą, ogórkiem, 1/4 pomidora
11.00 180 ml jogurtu, 1 łyżka dżemu truskawkowego, 6 łyżek otrąb razowych
12.15 jabłko 300g i pół kromki chleba
13.30 zupa jarzynowa 330ml + 70g makaronu razowego
14.00 filet z piersi z kirczaka, gotowany brokuł, pół torebki kaszy gryczanej
15.20 330 ml soku pomidorowego + kromka chleba
17.00 dokończyłam deugie danie i 1/4 jabłak, kostka gorzkiej czekolady
19.30 2 kr z białym serem i warzywami
22.00 kromka z wędliną i warzywami
3.20 kanapka + 2 kabanosy
-
agatia, nie mam pojecia, 81 a 96 to duża różnica, poźniej 99, 100, 97 i tylko bardziej się denerwowałam...wyjatkowo zmierzyłam na prawej ręce, dotad tylko na lewej, juz nie mam pojęcia!! jak można zbic ten cukier na czczo? do wtorku daleko, nawet do jutra jest daleko (do ponownego mierzenia na czczo), w dzień było super : 97, 108, 92, 102, 100 ( 5 posiłków), acetonu nie ma
Miałam problem z odczytaniem koloru paska, więc juz -jak głupia-nie licze tych 15s. tylko spokojnie sprawdzam przy dziennym świetle.
agatia, ja swojej diab mówiłam, ze zdarza mi się wstawać na siusiu, ale bardziej rano niż w nocy(5-6) i spytałam, który mocz zbadać. Moja mi mówiła, że ten po ostatecznym wstaniu, czyli u mnie po 8...ale w miedzyczasie, od sikania do sikania nic nie piję i nie jem...sikam, by spać dalej.ale ty, kochana, w porównaniu do mnie wcześniej wstajesz.
o której godzinie mierzycie cukier na czczo? ja o tej niemal ostatecznej, bo wstaję po 8. gdybym pracowała, to wstałabym jeszcze później
może wcześniej zmierzyć???pomóżcie dziewczyny z tym na czczo...
może godzinę zmienić, może na którejś konkretnej ręce i palcu się skupić??? -
dziewczyny ja byłam wczoraj pierwszy raz u diabetolog i mnie bardzo wnerwila. powiedziała, że ja ją nie obchodzę i nie obchodzi ją to czy przy pomiarze się stresuję czy nie. jeśli na czczo będę mieć wynik ponad 90 to da mi insulinę i tyle! kazała mi mierzyć cukier 1 h po posiłku,ale wraz z rozpoczęciem 1go kęsa czas liczyć. czyli jak zacznę o 13 jeść to o 14 mam zbadać i nieważne jak długo jadłam!
jestem z niej strasznie niezadowolona, ale jedyny plus jest taki, że dała mi nowy glukometr. mąż dziś mierzył się swoim i na czczo 105 a moim 89! duża różnica. a ja cały czas wcześniej mierzyłam się męża gluko! oszaleć można z tymi pomiarami.
skusicie się dziś na pączka?