Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja łykam euthyrox jak idę do wc i idę dalej spać. A na czczo mierzę po 6 przed śniadankiem.
Ksanko ja też mam Accu check nano, ale u mnie są spore różnice w pomiarach z różnych palców muszę chyba w pn przy okazji wizyty poprosić o kalibrację.ksanka lubi tę wiadomość
-
Ksano mam nadzieję, że dotrwam innej opcji nie może być. Dzisiaj mam wizytę u ginki i bardzo się boję.
Ty już jestes na etapie, że Zosia może przyjść na świat, ale niech jeszcze siedzi w brzuszku też miałam pessar i w tej ciąży profilaktycznie też będę miała zakładany -
ksanka wrote:Kochanie, ja nic nie przytyłam przez całą ciążę! Jak trafiła mnie nietolerancja to.lekko zaczęłam przybierać (mualam aż pół kilo ponad wagę startowa), jak weszłam na dietę w 2 tygodnie polecialo mi 2,5 kg bo oczyścily się jelita i woda przestała zalegac.
Teraz jestem dalej -1 od startowej. Mała pięknie rośnie
Wyniki w końcu mam książkowe właśnie od momentu wejścia na dietę!
Waga stoi, lekarz chwali.
Dzięki Ksanko za wiadomość pocieszyłaś mnie, ja stwierdziłam że muszę zacząć więcej jeść, dozwolonych rzeczy oczywiście i pewnie zacznę przybierać, czasem poprostu nie czuje apetytu ale jadłam zawsze te 7 posiłków jedynie diabetolog powiedziała że mam mało kalorii w posiłkach i muszę nad tym popracować coś poddodawać, żeby było ok i wtedy pewnie coś ruszy w mojej wadze albo przynajmniej nie będzie spadać.
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
marzenka06 wrote:Ksanka i pijesz tą wodę kokosową codziennie? pytałaś się ginekologa, czy można ją pić w ciąży? nic już nie jesz w nocy?
Woda kokosowa jest bardzo zdrowa, lepsza niż sztuczne elektrolity które np czasem lekarze zalecają przy wymiotach i odwodnieniu, bo w sztucznych masz np aspartam
Pytalam gina o wodę i nie miał nic przeciwko oprócz - smaku dla niego, ale ha lubię.
Ta woda ma w ogóle skład jak ludzka krew
Sód, potas, wapń, magnez, tiamina (b1), i trochę cukrow i to w wersji lepiej przyswajalnej niż suplementy.
Co do picia tej wody pije jak ja mam, czasem codziennie, czasem nie, jak nie miałam wody to pisilkowalam się innym pokarmem.
Do poczytania
http://m.interia.pl/kobieta/news,nId,725523Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:26
-
Kamcia wyniki jak tam po wizycie u rodzinnego? Ja mam dzisiaj bardzo niskie cukry po posiłku max 90, po jogurcie z dżemem bezcukrowym i otrębami gryczanymi 78, musiałam dojeść jabłko.
Ksanko nam również miło w Twoim towarzystwie no i jesteś nieocenioną skarbnicą wiedzy jak Zosia przyjdzie na świat to zaglądaj czasm do nas -
u rodzinnego byłam po skierowanie do diabetologa i ta mi wyjaśniła, czemu to od gin jest niby jednorazowe. Ale jak diabetolog odp jej na skierowanie, to i rodzinny moze wypisac recepte na paski, sama jej powiedziałam, ze na poczatku kazdy eksperymentuje z glukometrem-radziła palce oszczedzac
wiec u niej zadnych wyników
czekam teraz tylko na toxo i rozyczkę, tsh cudem wczoraj trafiłam u gin( świeża dostawa wyników)
moze jutro zrobie wyniki od diab. ale muszę jechać 30 km do laboratorium