Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka, jestem w 10 tygodniu no i już wyszedł zły cukier, już mam wizytę u diabetologa za sobą. Na pewno za 2 tyg czyli na kolejnej wizycie będę miała włączona insulinę.
Największy problem z cukrem mam rano i po śniadaniu ☹️☹️ czego nie mogę w ogóle opanować. Proszę o jakieś rady co jecie o tej 22:30 tak mam zalecony ostatni posiłek oraz co jecie na śniadanie?? Rano mam na czczo od 104 - 112 😔😔 a po śniadaniu nawet do 159. Oczywiście jest to wartość po godzinie od śniadania. Może macie jakieś sprawdzone sposoby co jeść rano żeby aż tak cukier nie skakał??? Zaznaczam że do samego wieczora mój cukier już później jest w normie.Malif35 -
malif wrote:Hejka, jestem w 10 tygodniu no i już wyszedł zły cukier, już mam wizytę u diabetologa za sobą. Na pewno za 2 tyg czyli na kolejnej wizycie będę miała włączona insulinę.
Największy problem z cukrem mam rano i po śniadaniu ☹️☹️ czego nie mogę w ogóle opanować. Proszę o jakieś rady co jecie o tej 22:30 tak mam zalecony ostatni posiłek oraz co jecie na śniadanie?? Rano mam na czczo od 104 - 112 😔😔 a po śniadaniu nawet do 159. Oczywiście jest to wartość po godzinie od śniadania. Może macie jakieś sprawdzone sposoby co jeść rano żeby aż tak cukier nie skakał??? Zaznaczam że do samego wieczora mój cukier już później jest w normie. -
malif wrote:Jesz jedna kromeczkę z tą sałata i pomidorkiem czy dwie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 11:06
-
malif wrote:Hejka, jestem w 10 tygodniu no i już wyszedł zły cukier, już mam wizytę u diabetologa za sobą. Na pewno za 2 tyg czyli na kolejnej wizycie będę miała włączona insulinę.
Największy problem z cukrem mam rano i po śniadaniu ☹️☹️ czego nie mogę w ogóle opanować. Proszę o jakieś rady co jecie o tej 22:30 tak mam zalecony ostatni posiłek oraz co jecie na śniadanie?? Rano mam na czczo od 104 - 112 😔😔 a po śniadaniu nawet do 159. Oczywiście jest to wartość po godzinie od śniadania. Może macie jakieś sprawdzone sposoby co jeść rano żeby aż tak cukier nie skakał??? Zaznaczam że do samego wieczora mój cukier już później jest w normie.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Kurcze wstyd sie przyznac , ale pojechalam wczoraj do tesciow i zostawilam glukometr , dopiero mierzylam od obiadu. Tak czy siak nie rozumiem calej tej "polityki"cukrzycy , zjadlam dzisiaj na obiad lekki krupnik , to po godzinie mialam 140, a ostatnio zjadlam kasze , mięso i surówki i mialam 107 . Zauwazylam ze po salatce greckiej mam ladny cukier , no ale nie bede jadla salatki 24/7 . Juz jestem zmeczona a to dopiero tydzien i to jeszcze bez insuliny. Mam juz chwile zalamania nerwowego , ponadto codziennie biore heparyne w brzuch i mam wiecznie wylewy na brzuchu , caly brzuch w siniakach . Dzisiaj się czuje beznadziejnie , boli mnie tak jakby kosc ogonowa , tyłek , brzuch mnie jakoś dziwnie ciagnie i sikam co 10 minut. Leże caly dzien Kurcze, ale marudze, jestem okropnaMalif35
-
malif wrote:Kurcze wstyd sie przyznac , ale pojechalam wczoraj do tesciow i zostawilam glukometr , dopiero mierzylam od obiadu. Tak czy siak nie rozumiem calej tej "polityki"cukrzycy , zjadlam dzisiaj na obiad lekki krupnik , to po godzinie mialam 140, a ostatnio zjadlam kasze , mięso i surówki i mialam 107 . Zauwazylam ze po salatce greckiej mam ladny cukier , no ale nie bede jadla salatki 24/7 . Juz jestem zmeczona a to dopiero tydzien i to jeszcze bez insuliny. Mam juz chwile zalamania nerwowego , ponadto codziennie biore heparyne w brzuch i mam wiecznie wylewy na brzuchu , caly brzuch w siniakach . Dzisiaj się czuje beznadziejnie , boli mnie tak jakby kosc ogonowa , tyłek , brzuch mnie jakoś dziwnie ciagnie i sikam co 10 minut. Leże caly dzien Kurcze, ale marudze, jestem okropna
-
polinka-mama już córeczki rocznej wrote:Dziewczyny piszą i proszę o poradę dziś byłam na prenatalnych 13 tydzień i wyszło ze serduszko ma 175 uderzeń lekarz nic nie widział niby w tym nic złego ale ja się zaniepoilam
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Jak lekarz nie mówi, że źle to tak ma być. Z tego co pamiętam do 180 jest norma.
-
warto pić sok pomidorowy jeżeli ktoś lubi, ma najmniej kalorii ze wszsytkich sokow, zazwyczaj soki czy kola ma ok 50 kcal/100ml a sok pomidorowy 17kcal/100ml czyli 3 razy mniej. Tak jak zupa pomidorowa
-
polinka-mama już córeczki rocznej wrote:Dziewczyny piszą i proszę o poradę dziś byłam na prenatalnych 13 tydzień i wyszło ze serduszko ma 175 uderzeń lekarz nic nie widział niby w tym nic złego ale ja się zaniepoilam
Dziewczyny panicznie boję się prenatalnych. Mam 35 lat pierwsze dziecko. Jestem. PrzerazonaMalif35