Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
bebetka.b wrote:Iryska jak sytuacja u Ciebie?
Kciuki zaciśnięte ✊✊✊✊sylwia1989 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Sylwia miałam mieć cc, ale na razie nasza porodówka zamknięta z powodu covid, czekam aż otworzą... jeszcze jest pare dni do terminu, zobaczymy co będzie. Dziecko rośnie ok, ktg ok. Na te chwilę nic się nie dzieje, nie mam skurczów.
Ech ale mam dużo obaw jak to będzie jak będę musiała jechac gdzie indziej.
A bierzecie glukometr do szpitala? I ta książeczkę z pomiarami cukrów? Czy to już nieistotne?
Iryska ✊✊musi być dobrze. Oby rozwarcie szybko poszło !! -
O kurde jak mogli zamknąć porodówkę? Był tam jakiś przypadek zakażenia czy jak? Eh wykończą nas z tym covidem. To trzymam kciuki żebyś dotrzymała aż otworzą tą w której chcesz rodzić✊✊✊ A skąd jesteś? Ja biorę glukometr żeby sprawdzać z ciekawości, niby przez parę dni się powinno ale też jednym się normuje od razu innym po jakimś czasie dopiero. Książeczkę chyba też wezmę choć nie sądzę żeby aż tak w to wnikali, ja to już notes musiałam drugi założyć bo w tamtej z poradni już miejsca brakło. Ale to już się inaczej sprawdza niż teraz bo po głównych posiłkach tylko 2 godziny i na czczo.
-
Sylwia, tak, zakażona osoba z personelu.
Jestem z małopolski u nas same czerwone strefy, tych zakażeń jest mnóstwo. Nie wiem co będzie dalej, ale już trudno nie przejmuje się, jakoś musi być.
Glukometr chyba tez wezmę.
Iryska myślimy o Tobie -
Hej. U mnie skończyło się na cięciu, mimo że pisały się już skurcze i szyjka była z rozwarciem na dwa palce. lekarz pomierzył moją miednicę i nie pozwolił mi rodzic. Mały urodził się w poniedziałek, 2900g, 51 cm🙂
Mam problem z cukrami bo nie wiem czy mierzyć. Jak mierze po posiłkach to są dosyć wysokie...bebetka.b lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska gratulacje!!!!!!! Najważniejsze ze już po!
Mój mały urodził się dzisiaj! 3260
Cukry mierzylam wczoraj po posiłkach miałam ok, a dziś jestem na czczo cały dzień. Już jestem taka głodna...
ale u mnie w szpitalu się nie przejmują tymi cukrami w ogóle, nie sprawdzają nic ani się nie pytają. Chyba już teraz nie ma co się przejmować.Iryska lubi tę wiadomość
-
Bebetka, gratuluję 🥰 u mnie w szpitalu też na czczo cały dzień był, aż miałam hipoglikemie przed zabiegiem i mi dawali glukozę do picia. Na drugi dzień dawali tylko galaretkę i bulion, to też byłam głodna cały dzień 😁
bebetka.b lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lajla wrote:Jak tam dziewczyny wasze cukry po porodzie? Ja czasami mam 102 na czczo i trochę się martwię...12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska gratuluje. Dziewczyny ja dalej na diecie. Jednak nie ogarniam juz cukrow na czczo. Co jadlyscie na kolacje zeby rano nie bylo skoku I o ktorej?
Iryska, oloowa2709 lubią tę wiadomość
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Iga ja jadłam kanapke z żółtym serem o 22. Przez długi czas cukry były piękne. Ale tak miesiąc przed porodem zauważyłam ze ta pozna kolacja przeszkadza i cukry wychodzą za wysokie. Zrezygnowałam z niej i jadłam normalnie ostatnia kolacje o 20. Rano wtedy było ok ale przerwę miałam ok 10-12 h.
-
Iga, ja jadłam ok pół godziny przed snem coś, zwykle kanapkę z serem białym, albo serkiem mój ulubiony. Czasem jeszcze jadłam do tego troche jogurtu naturalnego.
Ale u mnie i tak się skończyło na insulinie na noc od 34 tyg, bo cukry na czczo szalały.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Hej:) Chciałam tu dołączyć ale nie wiem czy temat nie zamarł😉 Naczytalam się dużo od Was o cukrzycy i moja wiedza się poszerzyła. Mi na krzywej cukrowej wyszedł cukier na czczo podwyższony, miałam 95, po 1h 137 i po 2h 112. Byłam w poradni diabetologicznej, dostałam glukometr i od dzisiaj zaczęłam mierzyć. Jak narazie wszystko mi wychodzi ok, na czczo 85, po śniadaniu 89 i po obiedzie 103. Zastanawiam się czy to nie dziwne że od razu mam wszystko ok ale moze wyniki będą się zmieniać. Co ciekawe dowiedziałam się właśnie że powinnam jeść o 22 przed snem bo w przeciwnym razie mogę mieć wyższy cukier rano, wczoraj zjadłam i dzisiaj już poniżej 90 było a wcześniej miałam w laboratorium nawet 99 na czczo, zanim zrobiłam obciążenie glukozą. Oczywiście ni3 jadłam przed tym badaniem kolacji tak późno i dodatkowo się stresuje przy pobraniu krwi więc może stres mi podwyższył ten cukier na czczo...Już sama nie wiem.
-
Hej Kala🙂 To prawda wątek trochę zamarł,chyba część z nas z cukrzycą już urodziła i nie pojawia się nikt nowy.
Z tą kolacja przed snem to prawda, trzeba jeść, chodzi o cukier na czczo ale też o to żeby nie głodzić dziecka i żeby nie było ketonów w moczu. Trzymam kciuki za dobre cukry u Ciebie, oby takie były do końca ciąży 🙂Kala139 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dziewczyny które urodziły jak wasze cukry po porodzie? Iryska pisałaś że Twoje były dosyć wysokie tzn ile? Ja w poniedziałek urodziłam przez cc córeczkę 3030 g i 54 cm 😊 dopiero dzisiaj zaczęłam jeść i tak po rosole z makaronem po 2 godz miałam 131 po 4 małych kromeczkach z masłem i 2 plasterkami szynki 133 myślalam że będzie niższy i trochę się martwię...
-
Sylwia, mi zaraz po porodzie też szalały cukry, na czczo koło 100 były , po jedzeniu też wysokie, 130-140. Ale teraz już są ok, jak czasami sobie mierze. To pewnie kwestia tego, że zaraz po porodzie hormony jeszcze szaleją, to i cukry będą jeszcze wysokie. Mi ogólnie diabetolog nie kazała już mierzyć cukrów po porodzie, normalnie jeść jak przed ciążą i dopiero 8 tyg po porodzie zrobić krzywą.
Gratuluję córeczki,niech zdrowo rośnie 🙂sylwia1989 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️