Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
polinka-mama już córeczki rocznej wrote:Nie rozumiem i nie kazali ci zrobić dodatkowych
Ja jestem dopiero przed badaniami.
Test PAPP-a – ryzyko pośrednie
Za ryzyko pośrednie uznawane jest ryzyko obliczone w badaniach prenatalnych I trymestru, które wynosi od 1:100 do 1:1000. Zgodnie z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, wyniki uznawane za nieprawidłowe to takie, które określają ryzyko równe lub wyższe niż 1 : 300.Malif35 -
malif wrote:Ja jestem dopiero przed badaniami.
Test PAPP-a – ryzyko pośrednie
Za ryzyko pośrednie uznawane jest ryzyko obliczone w badaniach prenatalnych I trymestru, które wynosi od 1:100 do 1:1000. Zgodnie z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, wyniki uznawane za nieprawidłowe to takie, które określają ryzyko równe lub wyższe niż 1 : 300.paulina19841209 -
Cześć dziewczyny przyszło mi do was dołączyć z racji złego wyniku krzywej dziś miałam robiona na czczo 91 po godzinie 168 po dwóch 162 jestem trochę zdołowana tym. Wizytę mam dopiero 5 stycznia zacznę dietę sama żeby jakoś to u regulować no i będę od jutra mierzyła poziom cukru. Jeszcze nie wiem za bardzo jak przygotować się do tej diety nigdy się nawet nie odchudzałam nie znam się na tych węglowodanach nie wiem jak sobie z tym poradzę...
-
LaLiLu wrote:Dodam, ze jestem w 24 tc wiec jeszcze dużo przede mną.
Zamiast cukru: ksylitol, erytrol lub stewia.
Większość unika nabiału do południa, bo to lubi podnieść wynik no i owoce, nie za duzo i tak do 16-18 godziny maksymalnie. 6 posilków dziennie, niektorzy mają więcej. Śrwdnio co 3h.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziękuje bardzo za informacje od dziś już staram się jeść mniej a więcej przy tym robie sobie tez pomiary narazie były wszystkie trzy w normie. powiedzcie mi stosujecie ta wartość 120 godzine po posiłku czy tą 140 bo znalazłam na internecie dwie wersje i sama nie wiem czego się trzymać narazie zakładam te 120. Wizyta będzie dopiero po świętach wiec chce trochę jakoś sama to narazie przypilnować
-
Hejka dziewczyny. Wesołych Świąt 🎄🎄🎄 ja już dostałam prezent świąteczny pena i insulinę. Biorę ja od dwoch dni i narazie żadnej poprawy nie widzę. Wręcz bym. Powiedziała że częściej mi skacze cukier. Biorę 4j na noc i 2j rano. No ale wczoraj kolacja wigilijna i mimo że jadłam bardzo ostrożnie to i tak to było nie takie jedzenie jakie mam na diecie. Ale co zauważyłam... W ogóle chleba nie mogę jeść. Strasznie mi po nim wyrzuca cukier. Po 1 kromce już mam 140🥺🥺wymiękam. Do tego wszystkiego schudłam 5 kgMalif35
-
Cześć, jestem na samym początku ciąży 3t3dni, lekarz jeszcze nie widzi ciąży w USG. Byłam na wizycie, bo wyszedł mi wysoki cukier na czczo -98. Zawsze wyniki miałam bardzo dobre, zarówno w pietwszej ciąży, jak i poza ciąża. Lekarz mówi, że badanie do powtórki bo jak nie ma potwierdzonej ciąży, to nic nie zrobimy, mam przyjść 15.01 Na wizytę i jeśli potwierdzimy ciążę i glukoza znów będzie wysoka, to wtedy zrobimy test nietolerancji glukozy.
W necie się naczytałam, że wysoki cukier w 1 trymestrze może powodować powazne wady rozwojowe i jestem przerażona. Czy ktoś był w takiej sytuacji jak ja? Co robić?❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Cześć, jestem na samym początku ciąży 3t3dni, lekarz jeszcze nie widzi ciąży w USG. Byłam na wizycie, bo wyszedł mi wysoki cukier na czczo -98. Zawsze wyniki miałam bardzo dobre, zarówno w pietwszej ciąży, jak i poza ciąża. Lekarz mówi, że badanie do powtórki bo jak nie ma potwierdzonej ciąży, to nic nie zrobimy, mam przyjść 15.01 Na wizytę i jeśli potwierdzimy ciążę i glukoza znów będzie wysoka, to wtedy zrobimy test nietolerancji glukozy.
W necie się naczytałam, że wysoki cukier w 1 trymestrze może powodować powazne wady rozwojowe i jestem przerażona. Czy ktoś był w takiej sytuacji jak ja? Co robić?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Nalia wrote:Cześć, jestem na samym początku ciąży 3t3dni, lekarz jeszcze nie widzi ciąży w USG. Byłam na wizycie, bo wyszedł mi wysoki cukier na czczo -98. Zawsze wyniki miałam bardzo dobre, zarówno w pietwszej ciąży, jak i poza ciąża. Lekarz mówi, że badanie do powtórki bo jak nie ma potwierdzonej ciąży, to nic nie zrobimy, mam przyjść 15.01 Na wizytę i jeśli potwierdzimy ciążę i glukoza znów będzie wysoka, to wtedy zrobimy test nietolerancji glukozy.
W necie się naczytałam, że wysoki cukier w 1 trymestrze może powodować powazne wady rozwojowe i jestem przerażona. Czy ktoś był w takiej sytuacji jak ja? Co robić?Malif35