Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie spytałam się ile, ale ona powiedziała plaster. A potem nie kazała juz mierzyć cukru. Coś kosztem czegoś, że często ketony znikają i jak w nocy się obudze to mam wodę pić. Ja sobie ukroilam 50-60g chalki. Znalazłam ze 100g ma 5WW wiec tak ze 2Ww możemy zjesc. Dziś zamierzam powtórzyć i zastanawiam się żeby popić mlekiem tak jak mówiła.
Ale mówiła, że wielu kobietom pomaga na ketony. Może być kromka chleba jasnego, pół kajzerki z masłem a była na jakimś szkoleniu, to mówili żeby ten posiłek przed snem był z cukrami prostymi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 18:29
-
Dzięki Marzenka
Czyli na mnie to nie zadziała. Ja już próbowałam z jasnym pieczywem z mlekiem i w nocy też jadłam białą kromkę z mlekiem i nic nie dało
A teoria coś kosztem czegoś hmmm ja po drożdżowym to.pewnie cukier ze 200 będę miała.
Czyli jadłaś o 20 kanapki dwie i potem o 23 chałkę i tyle tak? -
Tak tyle. Ale zmierze po godzinie cukier z ciekawości. Ale jak się zje trochę chatki to nie wierzę że cukier wyjdzie 200 bo jak to jest jako posiłek to akurat 2 wymienniki to nieważne co zjesz, aby nie za dużo.
Ja jadłam o 20 kolacje i 22.30 chalke (kawałeczek z masłem)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 19:24
-
Witam się niedzielnie z rana i życzę udanych Walentynek
Ja dzisiaj bez acetonu nie mogłam odczytać więc chyba śladowe ilości były. Za to cukier ma czczo i po śniadaniu za wysoki jutro wizyta u mam nadzieję, że wreszcie dostanę insulinę na noc i po śniadaniu.
Życzę udanego dzionka.ksanka, Miuu lubią tę wiadomość
-
Aceton mi wyszedł, ale wiem dlaczego, wczoraj byłam poza domem i miałam ponad 3 godziny odstępu między posiłkami i wydaje mi się, że wtedy właśnie produkują się te ketony, jak jest się głodnym. Cukru nie mierzyłam, nie miałam siły wstać.
Lekarka powiedziała, że w nocy on się inaczej rozkłada, a poza tym powiedziała, po co mam wstawać i być zmęczona. To nie o to chodzi. Mama i dziecko musi być zadowolone !
Ale będę jeść o 23 dziś biszkopt - upiekłam z ksylitolem i zobaczymy -
Marzenka ja zjadłam o 23 2 kanapki z wędliną jedna z ciemnego, druga z jasnego chleba i acetonu albo zero albo śladowe ilości. Też już po tym nie mierzyłam cukru.
Ale rano tragos na czczo i po śniadaniu. Mam nadzieję, że jutro mi coś da lekarka.
Co do ketonów to czytałam, że niektóre organizmy reagują tak na odstawienie węglowodanów prostych i może to trwać nawet kilka mc. Zatem ja już się nie przejmuję, aby nie było więcej niż jeden plusik. Bo z synkiem tak miałam całe 8 tyg diety.
Kamcia bralas 2j insuliny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:14