Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
agatia wrote:Ja mam tak, że jak aceton 0 to na czczo cukier wysoki jak acetonu full to na czczo ok. Dzisiaj na czczo 85.
Znowu mnie ten aceton podłamał. Czyli do końca ciąży jestem skazana na kanapkę w nocy super widzę moje spanie
A i jeszcze można popić połową szklanki mleka.
Dziś zjem tak samo. I zobaczymy, czy się powtórzy. Dodam to mleko jeszcze. -
agatia, tak porównując do mnie, to ty bardzo jesteś wrażliwa na ketony...ja miałam 40 przy wymiotach, nudnościach, boleściach, kiedy to od godz 18 do rana zjadłam 2 wafle ryzowe na sucho...
marzenka, nie wiem, co powiedzieć na twój nowy sposób na ketony...ja to na pewno zmierzyłabym cukier po tych cukrach prostych... -
dziewczyny ja od czasu ciąży to ani jednej nocy dobrze nie przespałam. na początku to jeszcze raz się budziłam na siku a teraz to jak w zegarku mam- budzę się o ok. 1 i o 4. ostatni posiłek jem o 22. dziś o tej 4 zjadłam plasterek sera żółtego. ketonów brak i cukier na czczo 84 oprócz tego jak wstaję w nocy to parę łyków wody biorę. a cukier sprawdzałam ok 8 godziny
moja mam przed chwilą była i przyniosła mi ciasto czekoladowe z kremem. jeden kawałek dla m. i jeden dla mnie. takie ciasto na pewno jest zabronione, ale może podzielę ten cienki kawałek na 4 części i będę podjadać? kurczę ale mam dylemat... -
aha na ketony nie wpływa, no ale przynajmniej cukru nie podnosi bo jak zjadłam pół kawałka pieczywa chrupkiego to na czczo cukier miałam od razu wyższy. więc ser jest mniej ryzykowny i bardziej zapycha.
ja mam problem z wyborem szpitala. w mieście są 3 szpitale dla kobiet w ciąży. te z cukrzycą mogą rodzić we 2. no i akurat te dwa mają niemiłe opinie, typu że położne pracują tam za karę i można tam przeżyć traumę. w jednym z nich byłam na patologii ciąży i to rzeczywiście się zgadza a w tym drugim to aż boję się rodzić. mam nadzieję, że z cukrzycą będzie ok i będę mogła w tym 3 co ma dobre opinie. -
Myślę, że nie ma czym się stresować(stres cukier podnosi ), bo jeszcze trochę czasu ci zostało . Ja się we wtorek dowiem jak to będzie z naszym małym szpitalem, ale to wszystko hipoteczne bo długa droga przede mną.
Nie wiem, jak to jest z cukrem na czczo bo ja go nie umiem zbić. W nocy nie jem i cukier był niezależny od tego, co przed spaniem zjadłam (po tym samym różne wyniki ). Pieczywo chrupkie to typowo cukry ale ser to nabiał z laktoza -jest różnica. Ketonow nie masz bo w ciągu dnia się najadasz -
Ja po ziemniakach mam cukier ok. Dzisiaj kalafiorowa z ziemniakami i cukier 87. Potem drugie z kaszą jęczmienną cukry 99. Teraz zjadłam grapefruita z chlebkiem i czekam na pomiar.
Dzisiaj wypilam duży kefir z dwiema kanapkami i teze cukier w normie.
Tylko to 1 śniadanie mnie rozwala.
No i kupiłam ciasto drożdżowe na noc, jak pisała marzenka, ale u mnie to marne szanse, żeby to pomogło -
marzenka06 wrote:Agatia, a ja dziś zastosowałam się do innej diabetolog, o której wczoraj byłam. Ona ma inną metodę na ketony. Kazała mi zjeść 22-23 coś z węglowodanami prostymi-ciasto drożdżowe, biszkopt, herbatniki.... Ja zjadłam plaster chałki z masłem i plaster sera żółotego o 22.30 i w nocy nie wstawałam (zabroniła) - o dziwo śladowe ilości acetonu a cukier na czczo 87. Jestem mile zaskoczona.
A i jeszcze można popić połową szklanki mleka.
Dziś zjem tak samo. I zobaczymy, czy się powtórzy. Dodam to mleko jeszcze.
A co jadlas wczoraj na kolację i o ktorej? Napisz dokladnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 17:54