X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to koniecznie siostrę zapraszam ma fb :) będzie wsparciem i radą dla innych i w drugą stronę.
    Marzenka.zależy od położnych, jedne nakazują karmić, inne dokarmiaja.
    Marzenka a jak dzisiaj Twoje.wyniki? Jak aceton i jak.cukry?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeju, chwilę mnie nie było (korepetycje), zjem obiadek i do was zawitam :)

a u mnie zima, biało!!!a rano słonko świeciło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia z czego udzielasz korków?
    Nie gadaj, że biało? U mnie mrozi, ale śniegu nie ma. Może lepiej żeby przymroziło to może wirusa świnskiej grypy wytlucze :)
    Ja już pod gabinetem ginki, ale mam jeszcze 20 min. Mam turbo stres.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świńska grypa 20 km od nas napisze jak zjem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Iza to koniecznie siostrę zapraszam ma fb :) będzie wsparciem i radą dla innych i w drugą stronę.
    Marzenka.zależy od położnych, jedne nakazują karmić, inne dokarmiaja.
    Marzenka a jak dzisiaj Twoje.wyniki? Jak aceton i jak.cukry?

Ja dziś też nie mam acetonu. A cukier na czczo 91, więc ok :) Pani diabetolog mi powiedziała, że tak do 92. Ale cieszę się, że acetonu nie ma.
    Ale jak wstaję w nocy do ubikacji, to kazała jeszcze napić się wody. Że jak w nocy się obudzę, to mam pić trochę wody. I tak robię. Jem kawałek chałki przed spaniem też.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na czczo przy pierwszym pomiarze 100 i się przestraszylam bo najwięcej miałam 90 i zmierzyłam jeszcze raz i wysxlo 80. Po sniadanku 104 a po obiedzie 84

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 nie można mieć tak dużych przerw w jedzeniu przy cukrzycy, bo cukier skacze. Ja się trzymam i jem co 2,5 godziny maks 3.
    Dziś ogólnie cukry ok. Nawet zjadłam 1 kawałek czekoladki milki 3 kolorowej bo mąż kupił i mnie kusił :)) mniam. I mierzyłam cukry to po 30 minutach było 126 (nie ma dramatu), a po 45 minutach było 114 i już spadało.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio Marzenka wiem że przesadziłam cholera tak szybko mi ten czas zleciał, że myślałam że spokojnie po 3h zjem a jak wrócilam do domu to zamiast cos zjeść to wzięłąm się za gotowanie.
    Czyli przez to że nie zjadłam tyle czasu to taki skok tak??

Chyba zaczne jeść co 2,5h a powiedzcie mi co pijecie ??? Bo ja ciągle albo wodę z cytryną albo gorzką herbatą albo owocową ale to grapefruit z pomaranczą.

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obzarlam się, ja to nie mam umiaru do tego, co lubię ;) cukry na pewno skocza, a co mi tam, nauczę się następnym razem ograniczyć :)
    Ja jem co 3 h a wieczorem wychodzi 3,5. Tak mi diab ustaliła i nawet mi pasuje. Rano jeść nigdy nie mogłam a o tej godzinie najlepiej obiad wchodził (i wchodzi )

Agatia, na czczo przekroczyłam, ale po śniadaniu juz nie, najwięcej wylapalam 111. Mam wrażenie ze jak na czczo mało to problem ze śniadaniem, a przy przekroczeniu na czczo daje rade. Częściej to drugie się zdarzało.
    Udzielam korepetycji z matematyki, ale teraz trzymam się młodszych dzieciaków (unikam liceum) i kiedyś to trochę uczyłam, miałam czas, bo pracowałam tylko w nocy. Odkąd mnie i na dzień przerzucono, ograniczylam to, teraz mam tylko 2-3 uczniów. Tumoki niesamowite!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam princeske zebre;p cukier po niej miałam 103 :) albo ciasteczka belvita zboża + mleko jem 4 z kawa i tez cukry ok :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka
    Moja córcia ssanie to miała, tylko nie do cyca :) kiedy dziecko nie je odliczaja tzw złotą dobę. I musieli u nas podać mleczko (chyba strzykawka) i juz mała wolała mm. Dopiero wtedy ja odessali z wód (nie robią tego standardowo po cc) , ale ta i tak wolała spać. Jedna z położnych opr mnie, że noworodek musi jeść co trzy godz i nie ma mowy by sobie długa przerwę robił! Za te przerwy mi się oberwało. No i butle dawali. Mąż przeszczesliwy bo mógł karmić. Córcia najedzona i dalej spała. Kiedy przyszła inna zmiana to się oburzyla ze wołam butle co 3 h. Ja tylko powiedziałam ze mi tak kazano i wtedy zaczęła się afera :)tamta zza dnia się wyparla, powiedziała ze ja źle zrozumiałam co do butelki co 3 h! A zatem nocna zmiana przez 12 nie dała mojemu dziecku jeść. Powiedziała jedna, że jakby moja córka była głodna, to by krzyczała jak to dziecko za ścianą. Mojej pasowalo nie jesc ;) i nie płakała. Ja tylko ryczalam , że mi dziecko glodza, że podejrzewają wadę serca a jakaś pizda każe jej płakać! Następnego dnia rano podpisałam oficjalnie papier ze nie będę karmić małej piersią i juz butla była gotowa co 3 h bez najmniejszego poślizgu. A jak byl poślizg to budzilam pielęgniarki i sama przypominalam ze ma być co 3 h! ! Ja oczywiście dostałam zapalenia piersi, leki zasuszajace pokarm szybko zadziałały.

Następnym razem będę madrzejsza, napisze skargę za byle co. Wtedy nie wyobrażałam sobie piersią nie karmić ( nawet na butle nie byłam przygotowana ). Dziś jestem madrzejsza. Nie wchodzę w polemiki czy kp czy mm bo moje zdanie jest jasne - nic na siłę. Ale mm ma bardzo dużo zalet. Nikt mi nie powie ze zdrowiej dla dziecka. Moje nawet kolki nie miało. Wraz z siara pociągnęła przeciwciała. Mała pięknie spała w nocy, karmienie co 3 h czy w podróży, czy u lekarza czy na spacerze. Jak była starsza to mleka w dzień nie chciała ale wszystko inne tak - dużo jadła słoików, owoce uwielbiala, rybkę wedzona próbowała, żadnej alergii, odparzeń.

Teraz nie dam się pielegniarkom i położonym :) jeszcze się okazało ze moja cukrzyca nie jest przeciwskazaniem do cc w naszym szpitalu, wiec tylko czekam na nasze spotkanie ;) dziecko zdecyduje jakiego karmienia chce, a ja na pewno nie będę z tego powodu płakać. I wiecie co? Wszyscy lekarze, ktorych my z córcia spotkaliśmy, nic złego o mm nie powiedzieli - tylko na porodowce to chore, upokarzajace kobietę podejscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:24

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka przed snem chałka z masłem i czymś jeszcze? W nocy na siku jak wstajesz też chalke podgryzasz?

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od.ginki zjem kolację i napiszę raport. ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wróciłam pełna nadziei i optymizmu :) nie ma lepszej ginki na świecie i we wszechświecie :)
    Pani dr obejrzała moje wyniki i stwierdziła, że na czczo są za wysokie, ale bez paniki. Spadek wagi nie jest prawidłowy, nawet zastój wagi na tym etapie nie jest prawidłowy. Muszę być pod opieką i Pani dr zadzwoni do mnie w tym tyg lubna początku następnego bo ustali mi namiary na gin-diab z Wawy. Moja Pani dr była tam na stażu. To poradnia na NFZ i moja ginka wystawi mi tam skierowanie :) Anioł nie człowiek :)
    Widziałam malucha ma prawie 6 cm i jest o 3 dni starszy niż termin OM :)
    Czuję się spokojna :)

kamciaelcia, Miuu lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści. Ale my wiemy ze ma czczo mawet96 to nie tragedia, ale ważne ze ktoś się tobą zajmie by później z cukrami nie było źle. I fakt ze nfz to duża zaleta.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz niedługo a twój maluch będzie cię gilal w brzuszku, taki duży juz dzidziuś.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jakoś mi lepiej po wizycie :) moja lekarka ma na mnie zbawienny wpływ. Zawsze mnie uspokoi :)
    Za gruba jestem i gilgania nie będę czuła :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży tez późno poczułam bo e 20 tc. Ale wczoraj mój gin pytał się czy czuje. Ale ja chodzę na nfz i u nas nie robią usg. W gabinecie jest taki bardzo stary sprzęt (np do stwierdzenia ułożenia )ale o dziwo dla mnie zalaczyl, dużo nie było widać, ale dzidzia fikala ze aż gin się usmial. Za tydzień więcej się dowiem.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój synek.to był taki leń, ze co usg to spał, a ruszał się mało. Czułam go.tylko jak czkawką miał :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to cały czas odwrotnie ułożona , do dziś mnie boli gdzie było łożysko i główka :D w ułożeniu miednicowym teoretycznie mniej miejsca. I dawała czadu, zawsze fikala

A może i teraz taki lobuziak rośnie? Mamy nadzieje , że dziewczynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 21:09

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ