X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to koniecznie siostrę zapraszam ma fb :) będzie wsparciem i radą dla innych i w drugą stronę.
    Marzenka.zależy od położnych, jedne nakazują karmić, inne dokarmiaja.
    Marzenka a jak dzisiaj Twoje.wyniki? Jak aceton i jak.cukry?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeju, chwilę mnie nie było (korepetycje), zjem obiadek i do was zawitam :)

a u mnie zima, biało!!!a rano słonko świeciło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia z czego udzielasz korków?
    Nie gadaj, że biało? U mnie mrozi, ale śniegu nie ma. Może lepiej żeby przymroziło to może wirusa świnskiej grypy wytlucze :)
    Ja już pod gabinetem ginki, ale mam jeszcze 20 min. Mam turbo stres.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świńska grypa 20 km od nas napisze jak zjem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Iza to koniecznie siostrę zapraszam ma fb :) będzie wsparciem i radą dla innych i w drugą stronę.
    Marzenka.zależy od położnych, jedne nakazują karmić, inne dokarmiaja.
    Marzenka a jak dzisiaj Twoje.wyniki? Jak aceton i jak.cukry?

Ja dziś też nie mam acetonu. A cukier na czczo 91, więc ok :) Pani diabetolog mi powiedziała, że tak do 92. Ale cieszę się, że acetonu nie ma.
    Ale jak wstaję w nocy do ubikacji, to kazała jeszcze napić się wody. Że jak w nocy się obudzę, to mam pić trochę wody. I tak robię. Jem kawałek chałki przed spaniem też.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na czczo przy pierwszym pomiarze 100 i się przestraszylam bo najwięcej miałam 90 i zmierzyłam jeszcze raz i wysxlo 80. Po sniadanku 104 a po obiedzie 84

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 nie można mieć tak dużych przerw w jedzeniu przy cukrzycy, bo cukier skacze. Ja się trzymam i jem co 2,5 godziny maks 3.
    Dziś ogólnie cukry ok. Nawet zjadłam 1 kawałek czekoladki milki 3 kolorowej bo mąż kupił i mnie kusił :)) mniam. I mierzyłam cukry to po 30 minutach było 126 (nie ma dramatu), a po 45 minutach było 114 i już spadało.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio Marzenka wiem że przesadziłam cholera tak szybko mi ten czas zleciał, że myślałam że spokojnie po 3h zjem a jak wrócilam do domu to zamiast cos zjeść to wzięłąm się za gotowanie.
    Czyli przez to że nie zjadłam tyle czasu to taki skok tak??

Chyba zaczne jeść co 2,5h a powiedzcie mi co pijecie ??? Bo ja ciągle albo wodę z cytryną albo gorzką herbatą albo owocową ale to grapefruit z pomaranczą.

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obzarlam się, ja to nie mam umiaru do tego, co lubię ;) cukry na pewno skocza, a co mi tam, nauczę się następnym razem ograniczyć :)
    Ja jem co 3 h a wieczorem wychodzi 3,5. Tak mi diab ustaliła i nawet mi pasuje. Rano jeść nigdy nie mogłam a o tej godzinie najlepiej obiad wchodził (i wchodzi )

Agatia, na czczo przekroczyłam, ale po śniadaniu juz nie, najwięcej wylapalam 111. Mam wrażenie ze jak na czczo mało to problem ze śniadaniem, a przy przekroczeniu na czczo daje rade. Częściej to drugie się zdarzało.
    Udzielam korepetycji z matematyki, ale teraz trzymam się młodszych dzieciaków (unikam liceum) i kiedyś to trochę uczyłam, miałam czas, bo pracowałam tylko w nocy. Odkąd mnie i na dzień przerzucono, ograniczylam to, teraz mam tylko 2-3 uczniów. Tumoki niesamowite!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam princeske zebre;p cukier po niej miałam 103 :) albo ciasteczka belvita zboża + mleko jem 4 z kawa i tez cukry ok :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka
    Moja córcia ssanie to miała, tylko nie do cyca :) kiedy dziecko nie je odliczaja tzw złotą dobę. I musieli u nas podać mleczko (chyba strzykawka) i juz mała wolała mm. Dopiero wtedy ja odessali z wód (nie robią tego standardowo po cc) , ale ta i tak wolała spać. Jedna z położnych opr mnie, że noworodek musi jeść co trzy godz i nie ma mowy by sobie długa przerwę robił! Za te przerwy mi się oberwało. No i butle dawali. Mąż przeszczesliwy bo mógł karmić. Córcia najedzona i dalej spała. Kiedy przyszła inna zmiana to się oburzyla ze wołam butle co 3 h. Ja tylko powiedziałam ze mi tak kazano i wtedy zaczęła się afera :)tamta zza dnia się wyparla, powiedziała ze ja źle zrozumiałam co do butelki co 3 h! A zatem nocna zmiana przez 12 nie dała mojemu dziecku jeść. Powiedziała jedna, że jakby moja córka była głodna, to by krzyczała jak to dziecko za ścianą. Mojej pasowalo nie jesc ;) i nie płakała. Ja tylko ryczalam , że mi dziecko glodza, że podejrzewają wadę serca a jakaś pizda każe jej płakać! Następnego dnia rano podpisałam oficjalnie papier ze nie będę karmić małej piersią i juz butla była gotowa co 3 h bez najmniejszego poślizgu. A jak byl poślizg to budzilam pielęgniarki i sama przypominalam ze ma być co 3 h! ! Ja oczywiście dostałam zapalenia piersi, leki zasuszajace pokarm szybko zadziałały.

Następnym razem będę madrzejsza, napisze skargę za byle co. Wtedy nie wyobrażałam sobie piersią nie karmić ( nawet na butle nie byłam przygotowana ). Dziś jestem madrzejsza. Nie wchodzę w polemiki czy kp czy mm bo moje zdanie jest jasne - nic na siłę. Ale mm ma bardzo dużo zalet. Nikt mi nie powie ze zdrowiej dla dziecka. Moje nawet kolki nie miało. Wraz z siara pociągnęła przeciwciała. Mała pięknie spała w nocy, karmienie co 3 h czy w podróży, czy u lekarza czy na spacerze. Jak była starsza to mleka w dzień nie chciała ale wszystko inne tak - dużo jadła słoików, owoce uwielbiala, rybkę wedzona próbowała, żadnej alergii, odparzeń.

Teraz nie dam się pielegniarkom i położonym :) jeszcze się okazało ze moja cukrzyca nie jest przeciwskazaniem do cc w naszym szpitalu, wiec tylko czekam na nasze spotkanie ;) dziecko zdecyduje jakiego karmienia chce, a ja na pewno nie będę z tego powodu płakać. I wiecie co? Wszyscy lekarze, ktorych my z córcia spotkaliśmy, nic złego o mm nie powiedzieli - tylko na porodowce to chore, upokarzajace kobietę podejscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:24

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka przed snem chałka z masłem i czymś jeszcze? W nocy na siku jak wstajesz też chalke podgryzasz?

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od.ginki zjem kolację i napiszę raport. ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wróciłam pełna nadziei i optymizmu :) nie ma lepszej ginki na świecie i we wszechświecie :)
    Pani dr obejrzała moje wyniki i stwierdziła, że na czczo są za wysokie, ale bez paniki. Spadek wagi nie jest prawidłowy, nawet zastój wagi na tym etapie nie jest prawidłowy. Muszę być pod opieką i Pani dr zadzwoni do mnie w tym tyg lubna początku następnego bo ustali mi namiary na gin-diab z Wawy. Moja Pani dr była tam na stażu. To poradnia na NFZ i moja ginka wystawi mi tam skierowanie :) Anioł nie człowiek :)
    Widziałam malucha ma prawie 6 cm i jest o 3 dni starszy niż termin OM :)
    Czuję się spokojna :)

kamciaelcia, Miuu lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści. Ale my wiemy ze ma czczo mawet96 to nie tragedia, ale ważne ze ktoś się tobą zajmie by później z cukrami nie było źle. I fakt ze nfz to duża zaleta.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz niedługo a twój maluch będzie cię gilal w brzuszku, taki duży juz dzidziuś.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jakoś mi lepiej po wizycie :) moja lekarka ma na mnie zbawienny wpływ. Zawsze mnie uspokoi :)
    Za gruba jestem i gilgania nie będę czuła :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży tez późno poczułam bo e 20 tc. Ale wczoraj mój gin pytał się czy czuje. Ale ja chodzę na nfz i u nas nie robią usg. W gabinecie jest taki bardzo stary sprzęt (np do stwierdzenia ułożenia )ale o dziwo dla mnie zalaczyl, dużo nie było widać, ale dzidzia fikala ze aż gin się usmial. Za tydzień więcej się dowiem.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój synek.to był taki leń, ze co usg to spał, a ruszał się mało. Czułam go.tylko jak czkawką miał :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to cały czas odwrotnie ułożona , do dziś mnie boli gdzie było łożysko i główka :D w ułożeniu miednicowym teoretycznie mniej miejsca. I dawała czadu, zawsze fikala

A może i teraz taki lobuziak rośnie? Mamy nadzieje , że dziewczynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 21:09

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ