X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jak nie masz na zwolnieniu napisane, że musisz leżeć to za przeproszeniem ZUS może Cię cmoknąć ;)

Jutro kładę się na 2 dni na oddział na badania cukrzycowe. Właśnie dostałam eska od mojej ginki, że jutro ma dyżur i zaprasza mnie na oddział ;)

Rudzina, żabka04, Dorinka, Ajwi, goodwill lubią tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam odebrać wyniki badan w lab i poszłam na marne bo dziś wyjątkowo będą popołudniu... I się wściekłam i kupiłam szarlotke, na razie na nią tylko patrzę...

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja miałam taką informację że jeśli trzy dni z rzędu na czczo będzie 91 i więcej to wtedy wchodzi insulina. Miałam kilka dni na przemian aż w końcu się wyregulowalo. Chociaż zdarza się zły wynik ale to już sama zauważyłaś że czynniki zewnętrzne mają wpływ np.u mnie ból głowy.
    Kamcia podziwiam Cię :-) instytucje państwowe zawsze zakładają naszą nieuczciwosc przy każdej właściwie sprawie i mają nas za idiotów. Pamiętaj tylko żeby się nie denerwować bo to uruchamia kortyzol i inne hormonalne bzdury które wpływając na cukry działają na Twojego bąbelka :-)
    P.s.podejme wyzwanie :-) gulasz z serc :-)

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia

domi05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jadę bo kawałek drogi mam 30 km w jedną stronę może będę pierwszy w kolejce i wrócę szybciej.Potem was nadrobie :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi, ja juz w nocy słabo spałam, nerwa mam od rana!siedzę nad tympismem i mysle czy się odwołać. Ale jak tu się nie odwołać, skoro wiem, ze nie maja racji!!!!Ale mnie to wkurwia!!!!a w pracy tylko gadali: a jak masz czas i siły to idź do sądu...ja bym odpusciła!!!!a ch...im w du...ide do radcy niech mi pisze najmądrzejsze pismo!!!!!mam czas i siły. To oni mnie wykiwali.ale cukry już po sniadaniu przekroczyłam-z tych nerwów
    życzę ci powodzenia z gulaszem, tez bym zjadła...ale nie chce mi sie iść do sklepu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia, jak nie masz na zwolnieniu napisane, że musisz leżeć to za przeproszeniem ZUS może Cię cmoknąć ;)

Jutro kładę się na 2 dni na oddział na badania cukrzycowe. Właśnie dostałam eska od mojej ginki, że jutro ma dyżur i zaprasza mnie na oddział ;)

Wg mnie super sprawa-wszystko się wyjaśni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrrrrr
    Nawet puls mam w swojej normie!!!106. I jak nigdy w tej ciąży idealne ciśnienie 113/78 stres lepszy od kawy

Idę poryczeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 10:37

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia

Tak już jest z tym wszystkim, że zawsze traci obywatel...bo niestety nasze prawo i jego interpretację są do duszy... Przepis powinien mówić jasno a nie być polem do interpretacji... Interpretować to można wiersz na maturze...

U nas ZUS też pisał, że nie ma podstaw do odwołania bo wczesniejsza emerytura się nie należy ale prawo jest takie, że to odwołanie za pośrednictwem ZUS i tak przysługuje... Już dokładnie nie pamiętam bo to już trochę czasu minęło...

W każdym razie od decyzji sądu ZUS się już nie odwołał (a miał takie prawo).

Piszą tak żeby zniechęcić ludzi... Wiadomo, że większość odpusci i pozamiatane...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to super :) Mam nadzieje ze wkoncu dobrze cie zdiagnozuja.
    Mnie chu...strzela z ta cukrzyca. Mam dosc tej zasranej niepewnosci :(
    Wczoraj kanapka, masło, ogórek kiszony, pomidor i plasterek wedliny 92 - dzis to samo i kur...118. Tak wiem ze to w normie ale bez jaj, to prawie 30 jednostek wiecej. Nie mowiac juz o tym ze wczoraj lezalam po sniadaniu wywalona brzuchem do góry a dzis musiałam ostro posprzatac z rana.
    Ja nie przejmuje sie tym ze cukier jest wyższy tylko ze zupelnie tej cholernej cukrzycy nie moge uregulowac. Jem codziennie to samo, spie podobna ilosc godzin itd. i na tym samym żarciu mam takie duze rozbieznosci
    :(

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi ja miałam 2 tyg z rzędu na czczo cukier powyżej 92, raz 97, dwa razy 95 i insu nie dostałam. Zmieniłam nawyki żywieniowe, wywaliłam nocny posiłek i od 2 tyg trzymają się ok. Trafiło się dwa razy 93 dzisiaj bo śniadanie 3h później i jeden raz nie wiem czemu.
    Z synkiem cały czas na czczo miałam 95-97 i nikt.insuliny mi nie wprowadził. Lekarka mówiła, że do 100 nie ma co paść się insuliną.

Kamcia porycz jak musisz kochana, czasem to przynosi ulgę. Nie daj się pieprzonemu ZUSowi.

Ajwi, domi05 lubią tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi ja miałam na czczo kilka dni 92-94 ale też i 86-89. I mi diabetolog nie dała insuliny. Z żyły mi wyszło 84. I dalej mam obserwować. Kolejna wizyta w pt.

domi05 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Agatia to super :) Mam nadzieje ze wkoncu dobrze cie zdiagnozuja.
    Mnie chu...strzela z ta cukrzyca. Mam dosc tej zasranej niepewnosci :(
    Wczoraj kanapka, masło, ogórek kiszony, pomidor i plasterek wedliny 92 - dzis to samo i kur...118. Tak wiem ze to w normie ale bez jaj, to prawie 30 jednostek wiecej. Nie mowiac juz o tym ze wczoraj lezalam po sniadaniu wywalona brzuchem do góry a dzis musiałam ostro posprzatac z rana.
    Ja nie przejmuje sie tym ze cukier jest wyższy tylko ze zupelnie tej cholernej cukrzycy nie moge uregulowac. Jem codziennie to samo, spie podobna ilosc godzin itd. i na tym samym żarciu mam takie duze rozbieznosci
    :(

Dorinka bo organizm żywy to organizm żywy i żyje własnym życiem...
    Raz wyrzuci insuliny więcej, raz mniej... Poza tym kromka kromce nierówna, pomidor pomidorowi, a dzień dniowi itp... No i do tego dochodzą jeszcze mało precyzyjne glukometry...
    Dopóki pomiar w granicy to trzeba odganiac czarne myśli i zawsze miec w pamięci, że ta norma była do 140... .:)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nie wytrzymałam i się rozpłakałam (nie wiem nawet nad czym) i wpieprzyłam wielki kawał tej szarlotki (nawet nie byla jakaś wyjatkowo dobra - teraz żałuję, ze nie kupiłam w jakiejś porządnej cukeirni, chociaż byłoby warto!!!) i teraz juz mi się płakac chce od nowa przez to... matko i córko, jaki straszny dzień!!! i teraz bym sie po tym cieście najchetniej położyła spać!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:12

twardan lubi tę wiadomość

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny że co poradnia ba co lekarz to inna opinia. Jedna lekarka powiedziała mi kiedyś że normy były wyższe kiedyś i wyniki nawet do 100 nie są dramatyczne, a z kolei ta ostatnia przepisala mi insulinę widząc kilka wyników 90 i sporadycznie powyżej 90 ale nie więcej niż 93. I to w tej samej poradni. Śmiechu warte.
    Powiem wam że przez 25 tygodni diety prawie za każdym razem przyjmował mnie inny diabet i każdy co innego mówił hehe

Kamcia nie denerwuj się proszę To są tylko duperele, to tylko pieniądze duże ale tylko pieniądze, maluszek ważniejszy. Więc jeśli czujesz się na siłach mocowac z tym sama to ok, ale pamiętaj że jest was dwoje. Idź do radcy, niech Ci ktoś pomoże może mąż żebyś nie była z tym sama.

Ale się mądrze wiem....oni mają to wszystko w doopie a Ty się niepotrzebnie denerwujesz

Agatia to dobrze z tym szpitalem :-) będziesz miała możliwość odzywać się do nas co i jak?

Wiecie co dzisiaj byłam na badaniach krwi. Oczywiście full ludzi w tym ja z wielkim brzuchem stoję i czekam na swój numerek. Obok siedzi facet tak na ok chwile po 40tce wlepiajac wzrok przed siebie udawał że mnie nie widzi. Trudno było mnie nie zauważyć bo mój brzuch właściwie był przy jego twarzy. Twardy był do samego końca. W końcu przyszła moja kolej, krew pobrali, wacik przylozyli i znów hyc na korytarz poczekać aż krew zakrzepnie. Oczywiście znów przed uroczym panem i właśnie wtedy spotkało mnie coś czego przez całą ciążę nie doświadczyłam. Czuję nagle że mnie ktoś ciągnie za łokieć. Odwracam się a tam dzidzulek koło 80 wskazując mi krzesło prosi żebym usiadła bo przecież w ciąży jestem. Ech to stare dobre wychowanie.
    Rzadko spotykane wśród ówczesnych mężczyzn bucow

Rudzina, Dorinka, żabka04, Ajwi, agatia, twardan lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja bylam z mamuska podatki zaplacic i ona dla ziecia dala sloik bigosu i przepyszny sernik jakis z spodem z oreo ,ser z masa krówkowa no i jakis budyn na gorze . zjadlam 2 sniadanie 2 parówki i 1,5 kanapki chlebka biedronkowego z serem i pomidorem i ukroilam sobie doslownie z cm tego senika .... oj dziewczyny co to za przepis wydarla no cud miod . dobrze ze nie mierze kazdego posilku choc moze nie wywali w kosmos

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa cukier po chałce i mleku 150!!!!!
    Po drodze miałam nie przyjemności staruszek jechał droga ja za nim na ślimaku (droga) staruszek postanowił się zatrzymać kurwa prawie mu w dupe wjechałam!!!! A auta tam jeżdżą szybko! Następny mi by w dupe wjechał.
    Czułam że będzie coś nie tak bo mialam nerwy od rana w klatce a jak coś takiego mam to czuję że będzie coś nie halo:-)

Pielęgniarka mnie straszy że dostanę insuline kurwa ja dzisiaj naprawdę będę płakać. Mam dosyć tego dnia.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najważniejsze to nie łamać sie!
    Głowy do góry! Będzie dobrze!
    Szarlotka raz na tydzień krzywdy nam nie zrobi i jeśli jest mus zjedzenia to myślę, że można się skusić :)
    Żeby tylko nie weszło to w nawyk:)
    Poza tym - cukier to zło:) trzeba to sobie powtarzać jak mantre :)
    A od szarlotki lepiej wchłonąć dodatkową porcje owoca :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Poza tym - cukier to zło:) trzeba to sobie powtarzać jak mantre :)
    A od szarlotki lepiej wchłonąć dodatkową porcje owoca :)
    Wiem Ajwi, to po prostu była wyzsza potrzeba, teraz latam po domu zeby to jakoś troche chociaż spalić bo na kolejny spacer nie mam ochoty i tak mnie później czeka wyprawa nr 2 do lab i potem do gin - ale to juz chyba zmuszę męża zeby mnie zwiozł.

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    przyznaj sie co jadlas i obiecaj poprawę do następnej wizyty-niech ci nie daja insuliny. Ale przyznaj się do małych grzeszków(na nie zgoń te wyższe cukry)

zabuszka
    zazdroszczę spokoju. Bo ja -choć nie muszę-mierzę sie po każdym posiłku, nie robię tego dla diab ale dla siebie

dorinka
    u mnie tak samo, czoraj po sniadaniu 100, dziś 128-u mnie nerwy, taki szczegół, a cukry wysoko. Jak diab na to spojrzy to jej kur... spytam, jakie ona ma cukry w chwili załamki!

mappi
    moje wyniki z pierwszego tyg na czczo: 97, 92, 81, 87, 95, 82, 94, 92 i insulina. teraz jak mam3 j. insuliny na czczo:93/94, 86/90, 88, 87/89,86,84,92/91, 92/88, 92/89 czemu niektóre podwójne?bo 2 x mierzone-wpisuję niższy. Ale nie ma szalu po insulinie 3j
    wiem , ze nie powinnam sie denerwować, bo to tylko pieniadze. Ale mi całe zycie robi pod górkę, zawsze coś!zawsze ktoś!sczęścia mi nie dadzą, ale pomogą w zyciu. POza tym to moje pieniadze!Nikt się nie martwił, czy mam jak szykowałam się z córka do szpitala, jak płaciłam za ortezy na bioderko, prywatne wizyty, dojazdy do Poznania.Daliśmy radę, nie pożyczaliśmy, ale to moje i chociaż w tej ciązy może zrobię sobie jakąś przyjemność. A może zapłacę za diagnostykę tego dziecka.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka twierdzi że tamten tydzień pierwsza str dziennika to co wam żal w zdjęciu to się pilnowalam.
    A teraz odpuściłam.
    Mówię do niej że sprawdzam co mogę jeść, że mam nerwy ostatnio, że ja leżę w domu bo ciąża zagrożona bo niski progesteron a ona swoje że ja wiem co mam jeść itd.
    Że mam zmniejszyć kcal bo mi tyle jedzenia nie trzeba skoro leżę to zgodę będę zdychalam i ketony będę mieć.
    Ahhh mam ochotę tu i teraz płakać!!!!!
    Jestem 4 w kolejce bo staruszki nawiedzily diabetologa i tam siedzą długo dyskusje robią wrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:49

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ