X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, u mnie w poradni pielegniarka nie patrzy na wyniki i nie ocenia. Ja spytałabym, skoro tak sie zna, to czemu stoisz w kolejce do lekarza?

goodwill lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja , jak mam wysoki wynik (nie 121, ale taki 130) to pokazuję palcem i mówię przykładowo-tu był taki chleb, zmieniłam go i już później nie było wysoko....

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia kuźwa czemu musimy mieć pod górkę wszystkie!?????? :-(
    No trudno nie wiem co gorsze insulina czy nie jak mi ją da to da nie wiem kto mnie będzie ja podawał.
    Na zawał pierdykne wrescie przez te igły.
    Dwie przede mną osoby.

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt ile mozna jesc to samo ja dzis próbuje makaron z pomidorami i tunczykiem

goodwill lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko będę się tłumaczyć zresztą ja sobie pisze z boku co jadłam.
    Pielęgniarka mnie zrypala bo zobaczyła bułki pani nie może bułek!!!!!
    Chleb biały też mówię że on mi wchodzi i mam dobre cukry nie odpowiada mi chleb graham i żytni ale z dodatkami.
    To bąkbela że się do igram.
    Dała by jakąś rozpiske żeby wiedzieć a nie wmawiać mi ze mówiły gówno prawda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest pielęgniarka osobista diabetologa.. Ona waży, ciśnienie, wyniki wpisuje, spr cukier wszystko przed wizytą. Inaczej diab nie przyjmie:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, u mnie tez taka poielęgniarka, ale ona nie komentuje książeczki
    dla tej twojej ty jestes przypadek jak wszystkie. I w dupie ma czy tobie biały chleb służy...Bułki nie służą, już to wiesz i nie jedz, chleb póki co daje radę!dziś jestem sama i tez nie ma kto mi podać insuliny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak zmierzylam i nie cala godzina po tym sniadaniu 106:P nie jest zle . kupilam sobie paski i igielki to moge kłuć troszke cześciej::P

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko tylko spokój może Cię uratować :) luzik, dwa głębokie wdechy.
    Ba mnie chałka i mleko podziałały źle.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję kamciaelcia.
    Ja jak sobie pomyślę to dostaje hmmmm słabo mi nie umiem opisać co czuje.
    Ja wiem ze kolejny jestem przypadek ale raczej powinno pomogac a nie dołowac skoro mają taką wiedzę.
    Ja rozumiem że czegoś mi nie wolno i unikam a one się zachowują jakbym małe dziecko była i nie potrafiła sobie odmówić.
    Zaraz będę wchodzić osoba przede mną już wchodzi do diab.
    Mam ochotę z tad uciec!!!!
    Zachowuje się jak małe dziecko :-(

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka nic sie nie martw . napewno nie bedzie zle

żabka04 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko co ma być to będzie.
    Później się odezwę i wam opowiem ich mądrości hihi

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka

To tylko pilegniara :)
    Spokojnie... Wyjasnij diabetologowi, że to był tydzień eksperymentów...
    Co jadlas i po czym ten wysoki cukier...

A tak serio - to dziewczyny my jednak powinnyśmy trzymać ta dietę a nasze ostatnie wpisy trochę dotyczą tego jak ją obejść;) albo na ile niedozwolonego możemy sobie pozwolić...

Wiem, że jest ciężko bo sama czasem mam ochotę się nażreć do oporu niezdrowymi rzeczami ale... Spokojnie...bo tylko spokój nas uratuje:)

Ja dzisiaj zaczynam 5ty tydzień na diecie i już nawet jak mnie kusza słodkim to nie czuję jakiejś ogromnej potrzeby pochłonięcia go ;)
    Jeżeli między posiłkami poczuje głód to ratuje się sokiem warzywnym...

Szarlotka teściowej na pewno była zdrowsze niż taka kupna :) więc to na plus :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pojedyncze wysiłki to "wypadek przy pracy"
    Każdemu może się przytrafić byleby nam to nie weszło w nawyk :)

Rudzina, goodwill lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam po tym cieście 2 razy, 99 i 101 :P nerwów mi ten wybryk tyle dostarczył ze NEVER AGAIN, naprawdę nie było warto - gdyby chociaż była super smaczna! Ale przynajmniej się troche uspokoiłam.

Co do moich przekroczeń to diab ostatnio pytał czym które spowodowane i wtedy mówię 'tu spróbowałam innego chleba, tu zjadłam pól pizzy na razowym spodzie, tutaj costam cośtam', wpisał mi w kartę 'pojedyczne przekroczenia spowodowane błędami dietetycznymi', więc zgadzam sie z tym co pisza dziewczyny - jeśli lekarz wie, ze to były eksperymenty żywieniowe to nie powinien Ci na siłe wpychać insuliny!

Ajwi, agatia, goodwill lubią tę wiadomość

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    A pojedyncze wysiłki to "wypadek przy pracy"
    Każdemu może się przytrafić byleby nam to nie weszło w nawyk :)
    Powiem Ci że tak się uparcie trzymałam tych wytycznych do dzisiaj że jestem zaskoczona, ze tak się dałam podejść jakiemuś głupiemu porannemu dołowi... no ale nic. Walczymy dalej ;)

Żabka trzymam kciuki!!!

Ajwi, goodwill lubią tę wiadomość

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina ja się trzymam wytycznych, a przekroczenia mamm. A Ty zjadłaś szarlotkę i cukier ok, więc głowa do góry :) cukier w normie, więc too nie grzech :)

• goodwill Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, przesyłam dobre myśli! Spokojnie. Pielęgniarka może mówić co chce, lekarz decyduje!

Ja ostatnio jem tak, jakby każde przekroczenie miało mnie zabić. I nadal są jakieś przekroczenia. Jestem pewna, że to stres. :/

I witam się dość późnawo.
    Czytałam od rana o wózkach. Tak na rozluźnienie. =D

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill ja też mam przekroczenia, choć pilnuję się bardzo. Wózki nieźle zajmują głowę tyle ich jest ;)
    Zaraz ruszam do Wawy do diab. Nie mogę się dodzwonić do ginki i nie wiem, o ktorej mam się zgłosić na.oddział i czy mam dzisiaj iść po skierowanie. Może jeszcze oddzwoni. Jeszcze zobaczę, czego dowiem się w Wawie.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej ja bylam z mamuska podatki zaplacic i ona dla ziecia dala sloik bigosu i przepyszny sernik jakis z spodem z oreo ,ser z masa krówkowa no i jakis budyn na gorze . zjadlam 2 sniadanie 2 parówki i 1,5 kanapki chlebka biedronkowego z serem i pomidorem i ukroilam sobie doslownie z cm tego senika .... oj dziewczyny co to za przepis wydarla no cud miod . dobrze ze nie mierze kazdego posilku choc moze nie wywali w kosmos

Ja zawsze po eksperymentach mierzę, a też mam tylko po głównych mierzyć, ale lepiej mieć spokojną głowę, a ja się przekonuję że jednak coś innego też wolno mi czasem zjeść. Dziś czeka domowy kisiel w lodówce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 14:08

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ