WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz miałam 79...
    tak dziewczyny ja już świruję ;) zużyłam 4 paski, czyli tyle ile razy powinnam się kuć na dobę.
    idę robić obiad mężowi.
    a pomiar zapiszę ten 86- nie za dużo, nie za mało.
    co do błędu pomiaru- zawsze myję ręce, kropla krwi odpowiednia, dobrze nałożona, nie wiem co mogłam zrobić nie tak. oj świr ze mnie ;)
    kto jeszcze nie jadł- smacznego obiadku. idę na kawkę :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Frytki z biedronki te proste (nie karbowane ). Zawsze je jem z piekarnika (ale ja nastawiam piekarnik na 200 stopni ). Nie dodaje tłuszczu bo niby trochę w sobie mają. Raz jadłam 150 g (ważyłam mrożone ) z ryba o kapusta kiszona -cukier 100. Innym razem 200 g z mielonym i kapusta kiszona -cukier 115. A wczoraj 150 g. Ale z jajem sadzonym i całą mizeria jaka miałam (a w niej ksylitol )- cukier 122 (plus stres Jankowy ). Na początku po frytkach często się mierzylam i nie miałam niespodzianek. Ćwiartki ziemniaczane z biedronki gorzej wyszły niż frytki. 150 g i cukier 118

Po ziemniakach z wody cukry podobne ale po mniejszej ilości!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Brzmi super . u mnie zimniory gotowane ryba z papirusa i surowka ale czuje jakis niedosyt....

Takie pytanko mam z tych wstydliwych czu u eas na tej diecie tez macie gazy i to takie zagrażające zyciu i zdrowiu innych?
    hehem zabuszka ja też tak mam, cały czas się śmieję że niby taka zdrowa dieta;p a druga wymówka jest taka że wszystko młody i ma to po tatusiu ;p;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GAZY owszem doswiadczam, co prawda ostatnio mniej niz na początku diety, bo na początku to zasypiałam i ze łzami w oczach przepraszałam meża, ze może sie nie obudzić hahahaha

Agatia jak zdroworozsądkowo prawi - dobrze! mierzymy raz, bez świrowania i marnowania pasków! U mnie dziś zupa - krem z cukinii z kuskusem zamiast makaronu, cukier 98. Dojadłam kromką chleba z szynką bo dla mnie sama zupa (choćby nie wiem jak gęsta) to nie obiad.

Za to co zrobiłam o 15... za jakaś godzinke wyjeżdżamy, mąż wraca w niedziele a ja za kilka dni, na szafce leży połowa pomelo (poprzednio zjadłam asekuracyjnie 1/4, maż 1/4) wiec myślę sobie, zmarnuje sie jak jeszcze poleży a przecież zaraz pora podwieczorku. Dziewczyny - jadłam tak jakby moje życie od tego zależało! Aż mi się ręcę trzęsły, jakby mi ktoś miał zabrac zaraz! Zjadłam całą wielką połówkę. I nie chcę mierzyc cukru po tej akcji...

Ajwi lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina dobre cukru po pomelo! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja po ziemniakach z wody cukier mam ok, więc może i po frytkach będzie ok. Po co mierzysz częściej niż po godzinie? :) same mi pisalyście, że tak się nie mierzy. Lekarki też mnie przekonały, ze przed upływem godziny nie ma sensu, bo wtedy jest naturalny wyrzut cukru, ważne, żeby do godziny ładnie spadł. Powiedziała mi diab, że jak mam swirowac to lepiej po niektórych potrawach zmierzyć się po 1,5-2h czy nie podbily nam cukru.pozniej i nie utrzymuje się długo w organizmie np. po.tłustym, macznym, panierowanym.
    Kupię dzisiaj frytki, ale nie wiem czy się odważę :) bo to jednak przetworzone, a ja się staram tego w ciąży unikać. Wystarczy, że przed jadłam chemię ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina ja po czerwonym grape miałam luks cukry, więc po pomelo będą jeszcze lepsze :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mierzylam przy pierwszym razie, sprawdzałam czy wynik po 1h jest taki sam jak przed i po (np niski dałby mi do myślenia czy dopiero rośnie? A wysoki wynik daje do myślenia czy było wyżej i jeszcze rośnie a może spada? ). Po frytkach nie mam niespodzianek 100 to 100 po 1h

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Na frytkach mam napisane w składzie :ziemniaki, tłuszcz palmowy. Mi lepiej służą niż ziemniaki bo mogę więcej frytek Jesc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryty u mnie tez sa ok

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię frytki i boję się, że jak raz zjem, to będzie mnie częściej korciło. A ciekawe jak bym zjadła same na podwieczorek czy ostro by cukier wywaliło.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zacznij od 100g na podwieczorek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się nawet te 100g ;) nie będę kupować to nie będzie mnie korciło.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie namawiam ;) ale do końca jeszcze daleko...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dla.tego, że daleko to nie chcę się rozbestwic ;) bo potem kryzys w 24 i zmiana nawyków, potem koło 32tc i ciężko będzie zrezygnować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo jakie pyszności wcinacie:-)

Ja mam ochotę na kebaba z dużą ilością sosu czosnkowego wrrre albo może być ta pizza ahhhhh

Zajadam się truskawkami z Lidla i mam pistacje ale jak ktoś mi da kebaba to oddam wszystko co mam oprócz.......hahaha

Agatia pyszne te frytki z biedronki ale proste w pomarańczowym opakowaniu. Ja wrzucam na papier do pieczenia nie daje żadnego tłuszczu. Czuć że są ziemniaki bo jak robiłam we frytkownicy to napuchniete i sam tłuszcz też je takie lubialam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Boję się nawet te 100g ;) nie będę kupować to nie będzie mnie korciło.

Ale cukry będziesz miała dobre nawet z jajkiem sadzonki sobie zrób i surówka jakąś. Ja też miałam niskie cukry a jaka szczęśliwa byłam że frytki jem.:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba dzisiaj zejde z tego swiata

Co za małpa z tej Janki!!!mąż był, jej nie zastał(moze się schowała?)a mój ojciec normalnie z nim rozmawiał. Ze wie, ze nie jest z nim dobrze, ale ma zamiar jeszcze trochę pozyc...Zatkało go, jak mąż mu powiedział , ze janka godziny mu już odlicza...cała Janka!!!nie wierzę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja za rada Kamci zaczelam od mniejszej ilosci i wzielam 70g frytek. I cukier mialam w granicach 105. Wiec dolozylam sobie i zaczelam jesc 150g. i cukier nadal mam w granicach 105. Mam po nich taki sam cukier jak po 1 malym ziemniaczku. Tylko 150g. frytek a malutki ziemniaczek to jest roznica :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia bo to wstydziłam szuja boi się prosto w oczy spojrzeć i powiedzieć a jeszcze bardziej boi się prawdy przy twoim ojcu.
    Ważne że mąż był i z nim rozmawiał.
    Z tego się ciesz a ta szuje olej!!!!!
    No to wdech i zabierz męża do jakieś pizzeri skoro masz ochotę na pizze???

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ