WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi, ty zdecydowanie nie wmawiasz sobie, ze jesteś zdrowa, bo dzielnie stosujesz dietę i kłujesz się w paluszek. Pisałam o dziewczynach z watku październikowego, bo mocno rzuciło mi sie w oczy, ze dyskutują o cukrach...

asioczek, my nie mamy nikogo...moja mam nie zyje, niedawno babcia umarła, brat sie nie nadaje do opieki, ojciec z Janeczką odpadali, tesciowie i rodzeństwo męża 600km od nas, moja rodzina 250km od nas...Daliśmy radę. Nasza córcia wszędzie z nami była i jeździła, uwielbialiśmy we trójkę spędzac razem czas.Potem właśnie rozwazaliśmy nianię, bo przy mojej pracy żłobek by sie nie sprawdził(zakładając , ze byśmy miejsce dostali)
    mamy tez kota, nasz samochód zawsze miescił nasza czwórkę(a trzydrzwiowy)
    Raz sąsiadka oferowała, ze gdybym potrzebowała na chwilę wyjść, to ona do małej przyjdzie-słyszała przeciez ze mała grezeczna i nie płacze). Widzę, ze codziennie przychodzi do s asiadki z góry(urodziła w listopadzie) pilnować rano i popołudniu najmłodszego, kiedy ta odprowadza córke do przedszkola.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek86

Zastanawialam się ale nie będę jej robić...
    Co mi da teraz wiedza co było wcześniej...
    Pewnych rzeczy już nie zmienie a tak to się będę tylko niepotrzebnie stresowac...

Ja miałam dużo innych badań, których wiele dziewczyn nie robi - toxoplazmoza (2 razy), różyczka cytomegalia, hbs i HCV, HIV,

Elektrolity też ostatnio zrobilam i też w dolnej granicy ale moj lekarz nie jest fanem przyjmowania witaminek w ciąży... Zresztą ja robilam sód,potas i coś tam jeszcze...

Wiecie, na pewne rzeczy nie mamy wpływu..
    Wiedza o tym co było, w tym momencie nic mi nie da...
    Dopiero po 12 tyg diety mogłabym się pokusić o to badanie bo w wtedy mogłabym zobaczyć czy się dobrze prowadzilam z ta cukrzycą....

Zresztą - co lekarz to opinia...
    Przebadać się można próbować nas wszystko... Tylko nie wiem czy zawsze ma to sens...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    wstaję w nocy około 2-4ej. Różnie. Zastanawiam się, czy nie powinnam więcej pić? Czy to ma wpływ na ketony?
    Dziś byłam u diabet, to jest zadowolona, że na czczo mi spadły cukry że mam 75-89 różnie. ALe nie podobały jej się wzrosty po kolacji - bo mam od trzech dni 128-130 :((
    No i oczywiście ketony. Mam dołożyć jeszcze do posiłku przed spaniem pół szklanki mleka. Dziecka ma nie głodować ! Tak mi powiedziała.

pytałam o to sikanie, zeby ci zaproponować pomiar ketonów równiez w nocy. Bo jeśli sie okaze, ze o 4 ich nie ma a o 7,30 sa, to przerwa nocna jest za długa. A gdyby były juz ketony o 4, to -moim oczywiście zdaniem-świadczy o małych posiłkach w ciągu dnia i przed spaniem. Ja nadal przed spaniem jem makaron z mlekiem! nie ma na noc makaronu, sa ketony rano...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Asioczek86

Zastanawialam się ale nie będę jej robić...
    Co mi da teraz wiedza co było wcześniej...
    Pewnych rzeczy już nie zmienie a tak to się będę tylko niepotrzebnie stresowac...

Ja miałam dużo innych badań, których wiele dziewczyn nie robi - toxoplazmoza (2 razy), różyczka cytomegalia, hbs i HCV, HIV,

Elektrolity też ostatnio zrobilam i też w dolnej granicy ale moj lekarz nie jest fanem przyjmowania witaminek w ciąży... Zresztą ja robilam sód,potas i coś tam jeszcze...

Wiecie, na pewne rzeczy nie mamy wpływu..
    Wiedza o tym co było, w tym momencie nic mi nie da...
    Dopiero po 12 tyg diety mogłabym się pokusić o to badanie bo w wtedy mogłabym zobaczyć czy się dobrze prowadzilam z ta cukrzycą....

Zresztą - co lekarz to opinia...
    Przebadać się można próbować nas wszystko... Tylko nie wiem czy zawsze ma to sens...

hemoglobinę, potas, profil lipidowy, kreatynina, alat-to mi zlecił diabetolog!wczoraj mówiła, ze krew powtórzymy w kwietniu(zeby minęło 2,5 miesiąca od poprzednich badań)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja mam tak, jak pisze Kamcia. O 4 ketonów brak, dzisiaj o 6 brak, a po 7 już niskie. I często tak mam, że 4-5 brak ketonow. Ale musialabym wstawać o 5 i jeść o 5 - nie ma opcji :) niech sobie będą.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    dobre podejscie
    ja wczoraj powiedziałam diab, ze przez ostatnie 2 tyg eksperymentowałam i lapałam ketony w ciagu dnia, co jednak uznałam za absurdalne i malowiarygodne, bo pojawiały sie po posiłku...(?)
    obiecałam poprawę (bardziej sobie), ze juz mierzyć nie będę, i wzięłam receptę na 1 op paskow na ketony a na 4 paczki pasków do gluko
    stres bardziej szkodzi, a w nocy musimy siły regenerowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:28

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę komuś oddać 3 opakowania pasków One Touch Select bo omyłkowo kiedyś mąż kupił. Za darmo. Mogę pocztą wysłać

Ktoś chce?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny co mnie podkusiło...
    Tak mi smaka narobiłyście z tymi płatkami kukurydzianymi że zjadłam i cukier 157... Zmierzyłam po 15min znowu i 180... jezu to rośnie, siedze i pije wode, nie wiem czy wyjść na spacer bo mi strasznie niedobrze boje się że coś mi się stanie na tym spacerze... ide połazić po domu, muszę za chwilę też pranie wywiesić...
    Co robić?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu takiego cukru nie miałam...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a ile tego zjadlas? Bo ja za 15 min mialam juz sobie nakladac i testowac.

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ważyłam ale konkretną miseczkę, lepiej nie próbuj ogóle.... szkoda nerwów... mam nadzieję że synkowi nie zaszkodzi... Dobrze że w poniedziałek wizyta... koniec eksperymentów... już mi się odechciało...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę w domu ogarnąć to się trochę chociaż poruszam... oby to cholerstwo spadło... a jak nie to co?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spada... idę sprzątać dalej...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Jak dużo. ..ale nie martw się bo to jeszcze bardziej cukier podniesie. Spokojnie i zaraz spadnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam ogórkową z 3 kromkami chleba dla diabetyków ,(ale cukier w składzie znalazłam :) i na moim mini 119
    Na optimum xido- 128
    Na contour plus - 114 :)

Ach te glukometry... Uwielbiam je...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam od mamy . siostra mi włosy wyfarbowała pasowało już bo odrostu ze hej . teraz uśpić małego i zabrać się za obiad.
    ja tez szczerze jestem z tych cykorów i boje sie eksperymentów choć coś mączne muszę w końcu zjeść . dziś fish...
    ciekawe jak u mnie z morfologia szczerze myślę ze nie najlepiej ale zobaczy sie . witaminy mam w domu ale jakos ich nie lykam

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    A ja zjadlam ogórkową z 3 kromkami chleba dla diabetyków ,(ale cukier w składzie znalazłam :) i na moim mini 119
    Na optimum xido- 128
    Na contour plus - 114 :)

Ach te glukometry... Uwielbiam je...

och!kobieto ;)
    trzeci glukometr wynalazłaś
    a jestem też pewna, ze gdybyś kazdym z nich po 2-3 razy z rzedu sprawdziła, to tez byłyby inne wyniki ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam zlesc wlasnie ta kaszke smietankowa z biedry. Zjadlam tylko polowe bo taka slodka ze maskara, az mnie zemdlilo. Nie widze tego dobrze. Ale wynik nie będzie super wiarygodny bo tak sie niedawno poklocilam z bratem ze az mi sie rece trzesly z nerwow.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, cukry wyjda dobre

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż się boje was zostawić (u rodziców rzadko do neta siadam) bo jak wrócę to nie dam rady nadrobić!!! I pewnie skład się powiększy itp hahahaha.

My mamy do mojej rodzinki 250km (ale będą pomagać, to pierwsze dziecko w naszej rodzinie), do rodziny męża szczęśliwie duuuużo dalej i nawet nie chcę ich pomocy. Damy radę.

Ajwi skad u ciebie tyle sprzętu???

Włosy ufarbowane (jak zwykle tyły nierówno), ustawiłam sobie alarm na mierzenie cukru i jak zadzwonił to się zerwałam i poszłam spłukiwac farbe hahaha, dobrze ze sie zorientowałam bo po 10min to bym miała marny efekt na głowie :P

Rudzina
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ