Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
No i kolacja rozwaliła mój piękny cukrowy dzień 129
więc albo fryty albo smażona cebula
Cały czas jem to samo, ana kolację coraz wyższe cukry. Ostatnio 116, 109, 106, 124, 129. Kurde jak zmniejsze do 1 kromki to będę głodna i ketonow będzie więcej. -
Dziewczyny wpadlam na chwile
Jutro was nadrobie. Z totalnego btaku czasu dzis i przez tortille zabki
skusilam sie dzis na kupne frytki i kilka gryzow torrilli. Po godzinie cukier 159 po 1,5. - 148
NEVER AGAIN! Teraz mysle jak zbic bo mnie juz ssie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:58
-
nick nieaktualny
-
Zabkab ale ja zawsze takie jadlam. Ale dzis kompletnie nie mialam czasu sobie nic przygotowac bo bylismy w terenie. W okolicy nic innego do żarcia nie bylo wiec sie skusilam
Zjadlam naprawde malutko a tu taki cukier. Dobrze ze spada tylko szkoda ze tak wolno. Mam nadzieje ze dzidziusiowi ro nie zaszkodzilo bo to moje 1 przekroczenie powyżej 130
-
Dorinko nie zaszkodzisz takim skokiem spoko wodza
Taki cukier szkodzi, gdy jest po każdym posiłku, bo wtedy.właściwie cały czas uyrzymuje.się podwyższony we krwi. A pojedyncze długie skoki lub wysokie krótkie nie szkodzą dziecku.Dorinka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
tyle czasu sztywno trzymalam diete. Jestem taka zla na siebie. A właściwie na moja kuzynke bo w ostatniej chwili poinformowala mnie o pilnym wyjezdzie i nie mialam nawet chwili zeby cokolwiek zrobić. Wyszlam praktycznie jak stalam. A po załatwieniu sprawy nie chcialam na wariata gonic 40 km. do domu zeby zjeść i wstapilam na te zakichame frytki. Zjadlam nie wiecej niz 100g. i dosłownie 4 razy ugryzlam tortille meza
A swoja droga to jak to jest z posilkiem po takim przekroczeniu? Musimy czekać az cukier spadnie zanim wezmiemy sie za nastepny posilek no nie? Mimo długiej przerwy? -
Dorinko lepiej poczekać, aż cukier spadnie. Bo jak zjesz to możesz sobie go utrzymać na wyższym poziomie, a chodzi o to, żeby długo nie był podwyższony. Niby przed posiłkiem powinno być 90, ale przy 100 możesz zjeść spokojnie.
Nie bądź na.siebie zła, nie da się przez całą ciążę przewidzieć każdego dnia. Czyż asem coś wypadnie i nie ma na to wpływu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:57