X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytki mogą być robione z puree, z takich płatków ziemnaczanych a nie z normalnych ziemniaków....trzeba uważać

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi i tez myślę ze tamte frytki były z tych oszukanych. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygladaly i smakowały jak zwykle frytki ale musieli albo do nich albo do tej tortilli jakiegos syfu dodac bo takiego wyniku to ja w zyciu nie mialam.
    Nawet jak dostalam glukometr od pielegniarki i kazala mi ona przed 1 wizyta u diab zrobić kilka pomiarow tego co jadlam do tej pory. Wracajac od niej bylam już tak glodna ze zjadlam kupna pompowana bulke pszenna z keczupem i mialam mniej iż dzis. A jeszcze 20 więcej i miałabym jak po glukozie. I szczerze zeby to jeszcze bylo jakieś pyszne ciasto czy cos zeby bylo warto dla smaku. Ale tak jak piszecie. Kazdego dnia nie przewidze :)
    No nic ważne ze spadalo. Ale nie wydaje wam sie ze 10 jednostek w pol godziny to na malo?

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cukier na czczo podniesiony 92,drugi pomiar 86, aceton śladowy. Już się przestałam śladowym acetonem przejmować :)
    Zjadłam śniadanie, ale jakoś coraz gorzej mi wchodzi ;)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a mi sie tak wstac nie chce ... Nic zaraz rusze dupsko i kuje sie i ja

agatia lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ją jem fete w ciąży...
    Jest taka firmy Turek i jest z mleka pasteryzowanego :)
    Pakowana w taki pojemniczek jak serek do smarowania
    Polecam bo jest bardzo smaczna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 07:21

agatia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą wiecie ... Niby śledzie też nie dla nas a na początku ciąży zjadlam te lisnera 'na raz'...
    Chyba jak we wszystkim, tak i tutaj trzeba zachować zdrowy rozsądek ;)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dziś na czczo 81. Ketonów nie mam. Tak więc dobrze. Po prostu pilnowałam wczoraj posiłków, ale wieczorem to jem na siłę dwie kolacje, bo mi się nie chce jeść.
    I jedno wiem, że nie będę jeść tych wędlinek drobiowych dla dzieci. Strasznie mi cukier podnoszą. I pomyśleć, że to niby dla dzieci a gorszej jakości są niż niektóre super wedlinki dla dorosłych.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja wczoraj tak miałam 80 na czczo u ketonów brak i przy jedzeniu tego samego, o tej samej porze (z wyjątkiem frytek) dzisiaj na czczo 92 i aceton śladowy.
    Kamcia na prawej na czczo mam więcej. Jednak na prawej mam dużo wyższe wartości niz na lewej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    a ja na czczo tez więcej: 91
    jak mam więcej (powyżej 90) to mierzę zawsze drugi raz i znów odruchowo z drugiej ręki, było 92
    czyli u mnie ta zasada nie działa
    twój glukometr ma już 2 lata(obliczam , ze miałaś go w ciązy z małym), może w nim tkwi wina?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dziś na czczo z lewej ręki:-) 81 ketony nie badam.
    Wczoraj kolacje zjadłam dopiero o 21 i wciągnęłam dwie kromki białego chleba z serem żółtym z pomidorem.
    Byłam tak najedzona że o 18:30 mojej porze kolacji nie dałam rady nic wcisnąć :-(
    Za 20 min mierze się po 1 sniadaniu

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i które te wartosci piszecie? ja to nie wiem na jednym 88 aa na 2 78 nosz ....chyba cos mi cikier na czczo sie psuje pewnie za duzo kombinuje ...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo za dużo macie sprzętu!!!!
    Same glupiejecie :-(
    A diablo nie może dać nowego????? W takiej sytuacji jeśli mierzy źle glukometr od niej????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka, ja mierzę 2 razy jak wyjdzie ponad 90, to takie 3 dni z rzędu i podnoszę jednostki glukozy. Zazwyczaj wpisuję pierwszy pomiar(bo drugi jest dla mnie , dodatkowy). Ale nie zabrałabym sie za mierzenie dwoma glukometrami, zawsze będzie rozbieżność. Moja diab stwierdziła, że dlatego dostałam accu-chek aktive bo niby najdokładniejszy(a w poradni mieli jeszcze 4 inne na półce) i mam nie kombinować. Wytyczne, wg których nas prowadzą, związane są z pomiarami z glukometrów (a nie krwi zylnej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 08:19

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeden i to nowke dostalam wlasnie tego z bayera . nic w kazdym razie i tak nie bylo przekroczenia to pindole. ale jak nie myslalam co zjesc nanoc byly lepsze te moje cukry tak wiec od dzis mniej kombinacji i wiecej regularnosci . bo z tym u mnie to masakra . wczoraj tez poszlam pozniej spac i dzis rano troche pospalam moze to ta roznica . albo zaczyna sie ten pogrom od 30 tyg.... i czyste szalenstwo niic okaze sie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka
    spokojnie na czczo 90 i do 120 po posiłku. Nie martw sie na zapas. Ja mam niemal codziennie rano 89 i to jest super wynik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy jecie nabiał? Na drugie śniadanie? Bo na pierwsze to odpada bo cukier skacze. Mam ochotę na kanapkę z serem białym i dżemem, który Agatia poleciła:)) z biedry.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka, u mnie gorzej z nabiałem...ewentualnie sery(mozarella, feta)jem na 2 sniadanie. Rano mam kawę z mlekiem(100ml) więc nie ryzykuję. Mleko tez mam na noc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja zaliczyła pierwszy raz w życiu dawkę insuliny.
    Mój cukier po śniadaniu 135 sprawdziłam na dwóch rękach na drugiej 132!
    Zjadłam to samo co zawsze tylko masło takie z pudełka zamieniłem na takie prawdziwe.
    Nie wiem czy to przez masło czy paprykę 5 paseczkow czy przez stres teściowy.
    Kiedyś jadłam paprykę i nic mi nie było!

No bynajmniej humor mi się zepsuł jestem zła:-(

Kamciaelcia faktycznie lepsze to walucie z insulina niż nakluwacz.
    Ale prawie zemdlalam a mąż się że mnie śmiał :-(
    Została kropla insuliny na igle jak wyciągnął czy to dobrze????
    Mam wrażenie że ona w mięsień wcale nie poszła że nie wyleciała bo nic nie czuć.
    Wrrrrr ale mam nerwa.

• Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:)
    ja juz tez po sniadanku,ostatnio strasznie smakuja mi parówki:) najadam sie nimi ze hoho a cukry sa po nich super:)

Kamcia pisałas wczoraj ze wasza cukrzyca przez wiek a wytłumacz mi moja- ja jestem od was nieco młodsza bo mam 27 lat :) w pierwszej ciazy nie było a teraz co...

po wczorajszej kremowce cukier 113 wiec spoko, od niedzieli mozna sie skusic, chociaz chyba poszukam mniej słodkiego ciasta.

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ