Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia cały czas odliczam sobie do twoich wyników ;) wiem że będą super ale najwięcej zazdroszczę pewności co do płci :D
    Na usg genetycznym gin mówił ze 15 -18 tc ciężko stwierdzić płeć bo dziecko ma wtedy jakąś specyficzna pozycję ale wierzę że dzidzia się pokaże oczywiście cipuchne :D
    I chcę wiedzieć że wszystko działa jak należy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia leć spać, nastaw budzik na insulinę :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mlodegor w 22 tc poznałam płeć, a na kolejnym usg był przyklejony klejnotami prawie.do głowicy USG ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ze mną jest tak ze długo zasypiam a jak mnie ten budzik wybudzi mogę nie usnac :( czasem biorę insulinę o 22...ale to też aż 2h...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Emilka miałam polowkowe w 20 tc i lekarz powiedział że mam śliczna córkę :) w 24 tc zrobiłam sobie dodatkowo usg i tez "szpareczka " pięknie się eksponowala :D mam na zdjęciu podpisane ale to tak długo. ..nie wiem co w sklepie dotykać. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę, żeby dzieciorek był zdrowy, płeć jest mi obojętna :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten czas oczekiwania hmmmm tak się dluzy że to jakieś nie porozumienie.
    Ja się już tak cieszę że to jutro wrescie nastało ale i też się boje czy wszystko ok. A płeć ta ciąża jest tak wyczekana, wystarana i wyposażona że nam wszystko jedno czy dziewczynka czy chłopak:-)
    Ważne żeby było zdrowe.

Agatia ja też trzymam kciuki za twoje wyniki i bardzo bym chciała żebyś już je zobaczyła bo to czekanie to wykańcza.

Kamcia ja też bym poszła prywatnie masz rację.
    Mam nadzieję że cię nie przewialo.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Ale najgorsze jest to że ja i tak w usg nie wierzę. ..czy prywatne czy na nfz to i tak specjaliści. Ale nie wszystko widać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kamciaelcia że wszystkiego nie widać ale komu nasz wierzyć jak nie usg i lekarzowi tylko jeszcze trzeba trafić na takiego z powołania.

Idę spać nie daje rady.
    Do jutra :-)
    Dobranoc i dobrych cukrów jutro życzę..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiam na takich z powołania i nigdy na opiekę w ciąży nie narzekałam. Są wady których na usg nie dojrzysz. ..u nas serduszko wyszło na drugą dobę po urodzeniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny juz na usg w 11 tyg mialam powiedziane ze to synus. Pozniejsze polowkowe w 21 tyg. i potwierdzenie ze chlopak. Wszystkie nosimy dzieci pod sercem i musimy wierzyc ze wszystko jest ok. Ja wiem ze usg większości wad nie wykryje ale wole o tym nie myslec i kurczowo trzymam sie tego co powiedzial mi lekarz - ze wszystko jest w jak najlepszym porządku :)
    I tego musimy sie trzymac.
    Ja mam jutro wizyte u gina i musze poruszyc z nim sprawę ruchow mojego dziecka. Fakt ze mam lozysko zlokalizowane na przedniej scianie ale martwie sie ze jestem juz w 27 tyg a nadal nie odczuwam regularnych ruchow. Sa dni ze moj dzieciaczek zada mi tylko kilka lekkich kopniec przez caly dzien :(

3i49o7esw7obg123.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że za dużo zjadłam? Serek wiejski lekki 150g i 3 ryżowe wafle... i wiecie co przekazałem się- cukier 139...

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka
    To pewnie te wafle. Bo kalorycznie dużo nie zjadłas ale weglo trochę było. Może to ten magiczny 32 tc. Raz super a innym razem nie wiadomo o co chodzi

Dorinka pewnie że trzeba lekarzom ufać
    Ja we wszystko wierzyłam w pierwszej ciąży. Teraz lekarze nie pozwalają sobie na taką pozytywna wylewnosc. ..pewnie tego samego powodu co ja ich słucham z dystansem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zmartwiłam się. Serek wiejski jem prawie codziennie i nigdy tak nie miałam. Może to przez sernik kupiony. Go jadłam o g.15. Mógł mi cukier podbić?
    Chyba już nie zjem mojego posiłku przed spaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:03

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • jamajka30 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Kurcze zmartwiłam się. Serek wiejski jem prawie codziennie i nigdy tak nie miałam. Może to przez sernik kupiony. Go jadłam o g.15. Mógł mi cukier podbić?
    Chyba już nie zjem mojego posiłku przed spaniem.

cukier niestety podniosly ci wafle ryzowe. dzisiaj nawet o tym czytalam na forum cukrzycowych. lepiej jesc pieczywo chrupkie pelnoziarniste a wafle ryzowe omijac wielkim.lukiem jesli cukier po.nich wysoki a tskie niestety maja wysoki ig.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier po dwóch godzinach 95 już. I jeść jeszcze pół białej bułki przed spaniem? zwykle jem, bo jak nie, to będę mieć ketony jutro.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Myślicie, że za dużo zjadłam? Serek wiejski lekki 150g i 3 ryżowe wafle... i wiecie co przekazałem się- cukier 139...

1 wafel koło 7g węgli, czyli w sumie 21g; serek wiejski lekki (Piątnica?) 3,6g... Razem nawet nie osiąga 3 WW. Dziwne. Może źle po prostu na ryż reagujesz? Ja ryż tylko w małych ilościach, od razu podbija, nawet z toną warzyw.

Mój obiad dziś: 2 łyżki bigosu (bez dodatków; po prostu kapusta i mięcho); 2 łyżki ziemniaków gotowanych oraz 2 łyżki gotowanej zielonej fasolki. Po 1h - 124. Nie wiem, co poszło źle... :/ Te ziemniaki?
    Komuś nie służy bigos?
    Jutro zrobię próbę z samym bigosem + może cienka kromka chleba. Sama nie wiem.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    googwill mi z kolei ziemniaki nie służą. Nie jem ich w ogóle. Bo jedną łyżkę mogłabym zjeść, a nią się nie najem. Chyba, że do bigosu, jedna łyżka Ci wystarczy? może akurat byłoby ok.
    Ja już jestem zmęczona tym myśleniem o jedzeniu - co kupić, co ugotować, ile zjeść, itp. Oby tylko takie wysokie cukry nie szkodziły naszym dzieciaczkom.

Agatia, a Ty w końcu bierzesz insulinę? bo już nie kojarzę ... Czy wystarcza Ci dietka?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matzenka nie biorę insuliny. Na razie dieta wystarcza, choć na wadze nadal mniej niż było. No i na kolację mam skoki cukru, wczoraj po 3 chrupkich pieczywkach miałam 120 :/ a jem 3 kolacje, a i tak wyłazi aceton.
    Jem frytki, belriso z cukrem i nic na wagę nie wchodzi, to jakiś kosmos.

Wstałam do wc nie mogę spać, ale jeszcze spróbuję dać sobie na oko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 05:32

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój glukometr jest do D...
    Na czczo pokazał 97, 80 i 84. Rany, jak mogą byce takie rozbieżności, co za złom :/

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ