Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia cały czas odliczam sobie do twoich wyników
wiem że będą super ale najwięcej zazdroszczę pewności co do płci
Na usg genetycznym gin mówił ze 15 -18 tc ciężko stwierdzić płeć bo dziecko ma wtedy jakąś specyficzna pozycję ale wierzę że dzidzia się pokaże oczywiście cipuchne
I chcę wiedzieć że wszystko działa jak należy -
nick nieaktualnyTen czas oczekiwania hmmmm tak się dluzy że to jakieś nie porozumienie.
Ja się już tak cieszę że to jutro wrescie nastało ale i też się boje czy wszystko ok. A płeć ta ciąża jest tak wyczekana, wystarana i wyposażona że nam wszystko jedno czy dziewczynka czy chłopak:-)
Ważne żeby było zdrowe.
Agatia ja też trzymam kciuki za twoje wyniki i bardzo bym chciała żebyś już je zobaczyła bo to czekanie to wykańcza.
Kamcia ja też bym poszła prywatnie masz rację.
Mam nadzieję że cię nie przewialo. -
nick nieaktualny
-
A ja dziewczyny juz na usg w 11 tyg mialam powiedziane ze to synus. Pozniejsze polowkowe w 21 tyg. i potwierdzenie ze chlopak. Wszystkie nosimy dzieci pod sercem i musimy wierzyc ze wszystko jest ok. Ja wiem ze usg większości wad nie wykryje ale wole o tym nie myslec i kurczowo trzymam sie tego co powiedzial mi lekarz - ze wszystko jest w jak najlepszym porządku
I tego musimy sie trzymac.
Ja mam jutro wizyte u gina i musze poruszyc z nim sprawę ruchow mojego dziecka. Fakt ze mam lozysko zlokalizowane na przedniej scianie ale martwie sie ze jestem juz w 27 tyg a nadal nie odczuwam regularnych ruchow. Sa dni ze moj dzieciaczek zada mi tylko kilka lekkich kopniec przez caly dzien -
Marzenka
To pewnie te wafle. Bo kalorycznie dużo nie zjadłas ale weglo trochę było. Może to ten magiczny 32 tc. Raz super a innym razem nie wiadomo o co chodzi
Dorinka pewnie że trzeba lekarzom ufać
Ja we wszystko wierzyłam w pierwszej ciąży. Teraz lekarze nie pozwalają sobie na taką pozytywna wylewnosc. ..pewnie tego samego powodu co ja ich słucham z dystansem -
Kurcze zmartwiłam się. Serek wiejski jem prawie codziennie i nigdy tak nie miałam. Może to przez sernik kupiony. Go jadłam o g.15. Mógł mi cukier podbić?
Chyba już nie zjem mojego posiłku przed spaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:03
-
marzenka06 wrote:Kurcze zmartwiłam się. Serek wiejski jem prawie codziennie i nigdy tak nie miałam. Może to przez sernik kupiony. Go jadłam o g.15. Mógł mi cukier podbić?
Chyba już nie zjem mojego posiłku przed spaniem.
cukier niestety podniosly ci wafle ryzowe. dzisiaj nawet o tym czytalam na forum cukrzycowych. lepiej jesc pieczywo chrupkie pelnoziarniste a wafle ryzowe omijac wielkim.lukiem jesli cukier po.nich wysoki a tskie niestety maja wysoki ig. -
marzenka06 wrote:Myślicie, że za dużo zjadłam? Serek wiejski lekki 150g i 3 ryżowe wafle... i wiecie co przekazałem się- cukier 139...
1 wafel koło 7g węgli, czyli w sumie 21g; serek wiejski lekki (Piątnica?) 3,6g... Razem nawet nie osiąga 3 WW. Dziwne. Może źle po prostu na ryż reagujesz? Ja ryż tylko w małych ilościach, od razu podbija, nawet z toną warzyw.
Mój obiad dziś: 2 łyżki bigosu (bez dodatków; po prostu kapusta i mięcho); 2 łyżki ziemniaków gotowanych oraz 2 łyżki gotowanej zielonej fasolki. Po 1h - 124. Nie wiem, co poszło źle...Te ziemniaki?
Komuś nie służy bigos?
Jutro zrobię próbę z samym bigosem + może cienka kromka chleba. Sama nie wiem. -
googwill mi z kolei ziemniaki nie służą. Nie jem ich w ogóle. Bo jedną łyżkę mogłabym zjeść, a nią się nie najem. Chyba, że do bigosu, jedna łyżka Ci wystarczy? może akurat byłoby ok.
Ja już jestem zmęczona tym myśleniem o jedzeniu - co kupić, co ugotować, ile zjeść, itp. Oby tylko takie wysokie cukry nie szkodziły naszym dzieciaczkom.
Agatia, a Ty w końcu bierzesz insulinę? bo już nie kojarzę ... Czy wystarcza Ci dietka? -
Matzenka nie biorę insuliny. Na razie dieta wystarcza, choć na wadze nadal mniej niż było. No i na kolację mam skoki cukru, wczoraj po 3 chrupkich pieczywkach miałam 120
a jem 3 kolacje, a i tak wyłazi aceton.
Jem frytki, belriso z cukrem i nic na wagę nie wchodzi, to jakiś kosmos.
Wstałam do wc nie mogę spać, ale jeszcze spróbuję dać sobie na okoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 05:32