Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Olej rzepakowy, lniany, oliwa z oliwek są ok do smażenia. Pani dietetyk poleciła. Ja smażyłam mielone z szynki na oleju kokosowym i na oliwie i cukry ok:)
A na kolację dziś zjadłam 1,5 parówki z szynki,Chlebek 30g, łyżka musztardy i cukier 105. A wiecie, że w keczupie moim jest 10 razy więcej cukru niż w muszardzie?? Szok... bo po keczupie miałam duży cukier.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a ja widze ze u mnie taka tendencja jak najem siena obiad zrobie pomiar popije kawa to potem gdzies po 4 jakis jogurt z owocami teraz w pol do 8 kolacja a i tak glodna nie jestem. cos mnie zapycha.wogole czuje sie jak wieloryb a niby tylko 5 kg na plusie
-
nick nieaktualny
-
A na dziewczyny znalazłam keczup bez cukru. Kotlin 60% mniej kalori. Zamiast cukru jest slodzik. Jadlam kanapke z wedlina, musztardą dijon, ogorkiem kiszonym i łyżeczka tego keczupu. U mnie cukier 121 wiec zrobilam swoj keczup z cukinii i koncentratu ale to juz nie to samo
Ja uwielbiam musztarde z kamisa czosnkowa albo z cketym chili ale obie maja w składzie cukier wiec chyba nie zaryzykuję.
Drugi raz jadlam 1,5 golabka z duza iloscia swojego sosu bo ja wole jak to jest taka zupa golabkowa i cukier 106. Czyli golabki jak najbardziej na tak -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mysle ze takiego "zdrowego" grilla mozna
jakas wskazana dla nas kiełbaske, pierś, chude miesko lub rybkę z warzywami
Tylko pieczone w folii albo na tych tackach bo podobno substancje wydobywajace sie podczas grillowania sa niezdrowe. Tylko co to za kielbaska z grilla bez musztardy i keczupu lub jakies miesko bez sosiku czosnkowego ja bazie majonezu
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Keczupów bez cukru jak mrówków na alledrogo, można przeanalizować skład.
np. taki ma chyba dość przyjemny skład:
http://allegro.pl/ketchup-dla-dzieci-bez-cukru-bezglutenowy-bio-500m-i5937220771.html
Miałam nawet ostatnio kupić, ale stwierdziłam, że nie miałabym za bardzo do czego używać... pizza od święta, parówki z musztardą, etc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:20
-
nick nieaktualny